bakım

PİŞİKTEN NASIL KURTULDUM?

09:21:00


BU BİR DENEYİM YAZISIDIR


Hamilelik süresince vücudumuzda çok şey değişiyor, bununla birlikte bazen pişik gibi istenmeyen durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Ben özellikle ikinci hamileliğimde doğuma yakın haftalarda bacaklarımın iç tarafında, kasıklarımda ve hatta popomda oluşan pişiklerden dolayı çok sıkıntı çektim. Evim çok sıcak oluyordu ben de çok terliyordum. Doktorum yapılabilecek en iyi şeyin pişik olan bölgeleri kuru tutmak olduğunu, pişikli bölgelere bebek pudrası sürmemin iyi geleceğini söyledi. Yaklaşık iki hafta dediğini yaptım hiçbir işe yaramadı. Pişiklerim de artıyordu. Yürürken, otururken çok canım yanıyordu. İnternet aramalarında da işime yarayacak bir bilgiye ulaşamamıştım.

Sonra bir güüün..

Annem, bundan neredeyse 30 yıl önce kardeşim bebekten kullandığı bir yöntemi anlattı. "Olur mu yahu öyle şey?" dememe rağmen "Hadi hazırla bari" diye kabul ettim çünkü canım çok yanıyordu.


pişikten nasıl kurtulurum?


Bu yöntemle;
24 saatten biraz fazla zamanda pişiklerimin acısı tamamen dindi
Üç günde kocaman kocaman kırmızı pişiklerim solmaya başladı
Yaklaşık bir haftada pişiklerim iyileşti.
Cildimdeki deformasyonu hemen düzelmedi tabi ama yavaş yavaş yok oldu.

Şimdi pişik gidericiyi nasıl hazırlayacağımızı anlatıyorum.

Gerekli malzemeler;

1/2 Adet Patates
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

Hazırlanışı;

Yarım patatesi ince ve küçük bir şekilde doğruyoruz. Bunları 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda yanmayacak şekilde kızartıyoruz. Yağ ya da patateslere tuz atmayın. Küçük ve ince doğramaktaki amaç patatesin içindeki maddelerin mümkün olduğunca yağa geçmesi. Kızartma yağını bir kaba süzüyoruz.

Kullanımı;

Duşumuzu alıp pişikli bölgeleri iyice kuruladıktan sonra hazırladığımız ve soğutmuş olduğumuz yağı pişikli bölgeye sürüyoruz.

İlk uyguladığımda gece yatarken yaptım sabah kalktığımda acılarımda hafifleme vardı. Bir sabahları bir de yatarken olmak üzere günde iki kere uyguladım. Pişiklerim iyileşme gösterdikçe günde bir kereye düşürdüm. Hazırladığımız yağ uzun süre yetiyor. Ben yağın temiz kalabilmesi için her seferinde kaşıkla başka bir kaba kullanacağım kadarını alıp öyle uyguladım.

Bu yöntemi bir doktor tavsiyesi ya da bilgisiyle denemedim. Sonra doktoruma anlattığımda o da şaşırdı yapma da demedi. Herkese aynı şekilde etki eder mi bilmiyorum. Yıllar önce kardeşime, geçen sene de bana çok yardımcı oldu bu yöntem. Sizlerle paylaşmak istedim.

Sağlıcakla Kalın..

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

1 yorum

  1. alla alllaaa yaz aylarında sıcakta oluyo benim halen demek ki geçirmek için yemek yapcaz he :)

    YanıtlaSil