bakım

KIZIL SU | SARIKIZ KONDİSYONER SAÇ SPREYİ

09:22:00

Ben ve benim gibi saçlarını sarıya boyatanların genel problemi; kurumuş, yanmış ya da ışıltısını kaybetmiş saçlar... Hal böyle olunca da sürekli olarak gözüm iyileştirici ya da saçlarımı taramamı, kullanmamı kolaylaştıran ürünlerde oluyor. Geçenlerde şampuan alırken karşılaştığım bir saç spreyini anlatmak istiyorum. Sarıkız Conditioner Hair Spray - Sarıkız Kondisyoner Saç Spreyi. Kızıl Su olarak da geçiyor.

Sarıkız Condiotoner Sprey Kızıl Su 1

Ben bu spreyi ilk gördüğümde şişesinin üzerindeki, Likit mineral UV filtre etkisiyle saçın boyasını dış etkenlere karşı korur, renk dayanıklılığını arttırır, yazısı ilgimi çekti. Denenebilir dedim. Elimdeki 200 ml olanın 9.90 TL gibi bir fiyatı vardı baktım rafta 125 ml olanı var fiyatı da 4.45 TL, daha mantıklı dedim küçüğünü aldım geldim.

Sarıkız Condiotoner Sprey Kızıl Su 2

Sarıkız Conditioner çift fazlı ürünlerden. Rengi çok tatlı bir pembe, kokusunu da çok beğendim. Hem çiçek, hem meyve kokusu gibi..

Akşam eşime anlatıyordum. Şöyleymiş de, böyleymiş de, boyalı saç içinmiş de, derken etiketini bir okudum, elimdeki şişede hiç öyle şeyler yazmıyor.
Farklı bir ürün mü aldım? Yoo şişesi-markası-modeli-yazısı aynıydı.
Uydurmaya mı başladım? Yok yahu okudum işte..
Luzumsuz bir ürün mü aldım?... diye çeşit çeşit soru geçmeye başladı kafamdan.

Sarıkız Condiotoner Sprey Kızıl Su 3

Boyalı saçlarla alakalı hiç bir yazı yok etiketinde, sitesini bulup oradan doğruladım anca. Üstelik nasıl kullanacağımı da anlamadım.
Diyor ki; durulanmamış saçta bakım yapar!! Yani sonra durulamam mı gerekiyor, e hani bu durulama gerektirmez üründü?!!
Sonra yine diyor ki; temiz havluyla kurulanmış saça uygulayınız.
Anlayamadım..

Karışık ve özensizce hazırlanmış buldum kullanım talimatını. Sonuçta hiç tanımadığım bir ürün ve firmanın bunu kullanıcılarına düzgünce açıklaması gerekiyor. Banyo sırasında mı kullanacağım, banyo sonrası mı kullanacağım yoksa her ikisinde de kullanabiliyor muyum? Net bir şekilde anlatılmalı.

Sarıkız Condiotoner Sprey Kızıl Su 4

Ben banyo sonrası kullandım. Önce havluyla saçlarımın ıslaklığını aldım, sonra Sarıkız Conditioner Spray'i iyice çalkaladım. Uzun ve gür saçlarım var, üzerinde de ne kadar kullanmam gerektiğine dair bir ibare yok, ben de rahat 10 fıs sıktım. Saçlarıma iyice yedirdim. Sonra en kolay test yöntemim parmaklarımı saçlarımın arasından geçirmeye çalışınca, ı ııhh! Kafamın tepesinde kaldı elim. Çözülmüyor saçlar.. Dedim ki yeterli değil herhalde daha fazla sprey sıktım. I ııh! Yine olmadı.

Kullandığım farklı ürünlerde bir kaç fıs sıkarak saçlarım parmaklarımın arasından kayıp gidiyor, bu spreyde onu yakalayamadım.

Kokusunu çok beğendim ama saçta kalmıyor. Diğer spreylerim sabah kalktığımda mis gibi kokar saçımda, bu sabah uyandığımda saçlarımda şampuanımın kokusu vardı. Açıkcası aynı fiyata çok çok daha başarılı ürünler var. İki fıslıyorum sonra saçımı parmaklarımla düzeltiyorum, yatıyorum. Sabah kalktığımda yumuşacık, mis kokulu, dökülmeyen, tararken zorlanmadığım saçlarım oluyor.

Sarıkız Condiotoner Sprey Kızıl Su 5

Sevmedim Sarıkız Conditioner Kızıl Suyu.. Normalde anlatmak için daha uzun süre kullanacaktım fakat o kadar etkisiz geldi ki, tekrar kullanmayı düşünmüyorum. Belki saçında fazla yıpranma olmayanlar için kullanışlı bir ürün olabilir. Ama zaten geçtim renk koruma özelliğini, saçımı rahat tarayamadım. Sınıfta kaldı..

Deneyen var mı? Meraktayım :)


Yazıya çok sonra eklenen not;

Bugün yani 10 Ocak 2016 sabahında, saçımın tepesinde bir düğümle uyandım. Nasıl açsam? diye düşünürken gözüme Kızıl Su ilişti. Nemli saçıma uyguladığımda hiç bir etki alamamıştım fakat kuru ve düğümlü saçlarıma sıktığımda o düğümün çözülmesini, saçların birbirinden ayrılmasını sağladı. Şaşırttı beni. Saçlarım kuruyken böyle bir sorun yaşadığımda kullanabileceğim en azından, hoşuma gitti. 

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

8 yorum

  1. Ben de aciklamasini anlamadigim ürünleri almaktan kaciniyorum. Firmalarin bu konuda özenli davranmasi gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, büyük şişeli ürünün etiketini okumuştum hiiç aklıma gelmedi farklı etiketler olacağı..

      Sil
  2. Cok olumlu yorum duymustum ama ben bu urunu bulamayip mavi su diye gecenine kuaforde denk gelip almistim ve cok memnun kalmistim uzun saclarimin açılmasına cok yardimciydi fakat lorealin mucizevi yagini bulunca hepsinden vazgectim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mavi su için öyle diyorlar ve loreal konusuna katılıyorum ben de bakım kremini kullanıyorum. Süperr :)

      Sil
  3. Merhaba,

    Mavi suyunu kardeşim uzun zaman kullandıktan sonra etkisi azalmaya başlamıştı. Tavsiye ettiği kuaför formül değişikliğine uğrayıp artık eskisi kadar etkili olmadığını belirtmişti. Sanırım ürünler ün kazandıkça firmalar kaliteyi düşürüyorlar ki Sarıkızın tek iyi ürünü buydu bildiğim. Kızıl suyu da artık es geçebiliriz demekki. Memnun kaldığınız ürün hangisi olduğunu açıklarmısınız? Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık ediyorlar ama ben de mavi suyu iyi diye duymuştum, kızıl suyu da ona güvenerek almıştım.. Bir kaç tane çok memnun olduğum ürün var onun yazısını hazırlıyorum :)))

      Sil
  4. Ben denemedım denemeyı de dusundugum ürünlerden değildi açıkçası :) ama iyikide dusunmemısım böyle urunlere 1 lira bile fazla geliyo bana. sonra kullanılacak baska yerı de olmayınca hele...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı ürünleri denemeyi seviyorum, ne çıkacağı belli olmuyor. Risk aldım, bana göre kötü çıktı :)

      Sil