dudak bazı

PRiMER - MAKYAJ BAZI NEDİR, NE İŞE YARAR, NASIL KULLANILIR?

14:53:00

Primer yani makyaj bazı, makyajımızın daha uzun süre kalıcı olabilmesi ve dağılmasını önlemesi için kullanılan astar özelliği taşıyan kozmetik ürünleridir. Cildimizle makyaj arasında bariyer oluşturarak hem cildimizi korumayı hem gözeneklerimizi daha küçük göstermeyi ya da gizlemeyi hem de makyajımızın daha pürüzsüz görünmesini ve uzun süre yeni yapılmış gibi kalmasını sağlar. Renkli ya da renksiz olanları vardır. Rengine ve kullanım bölgesine göre çok fazla çeşidi bulunmaktadır.

makyajmakeup


Yüz için olan primer; genellikle fondöten öncesinde uygulanır. Sabitlendikten sonra üzerine ten makyajı yapılır. Cilt yapısına, cildin yağlı veya kuru oluşuna göre seçilmesi önemlidir. Özellikle gece için ağır makyaj yapıldığında ya da uzun süre kalıcı olan bir makyaj istendiğinde uygulanmalıdır. Primer öncesi cildi temizlemek ve iyice nemlendirmek faydalı olacaktır.


yuz primeri


Göz için olan primer; göz bazı, far bazı ya da eye primer özellikle yağlı göz kapaklarına sahip olanlar için bir nimettir. Göz kapağının üstüne fardan önce uygulanır ve bir kaç dakika kadar iyice kuruyup sabitlenmesi beklenilir. Sonrasında gözümüze farı uyguladığımızda hem farın renginin daha ambalajındaki gibi durduğunu hem kolay kolay uçup gitmediğini hem de çizgilere dolma yapmadığını gözlemleyebiliriz.


gozprimeri


Kirpik için olan primer; kirpiklerimizin daha uzun ve hacimli görünmesini sağlamak amacıyla kullanılır.

kirpik primeri


Kaş için olan primer; yaptığımız kaş şekillendirme ya da kaş doldurmanın daha uzun süre kalıcı olması için kullanılır.

kaş primeri


Dudak için olan primer; ruj öncesi dudağa uygulanır ve rujun tam rengini almamızı, daha kalıcı olmasını ve dudakların düzgün görünmesini sağlar. Özellikle koyu renkli ruj sürüldüğünde kullanmak sürekli ruj tazeleme derdinden kurtarabilir.


dudak primeri


Tırnak için olan primer; tırnaklarımızdaki lekeleri ve pürüzleri gizleyip oje için düzgün bir katman hazırlamak için kullanılır.


tirnakprimeri


Okuduğunuz üzere hemen her makyaj ürünü öncesinde kullanabileceğimiz bir primer - makyaj bazı mevcut. Bence işin en zor yanı hangi ürünün bize uygun olabildiğini bulabilmekte. Siz ne dersiniz?




Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

2 yorum

  1. Oldukça faydalı bir yazı olmuş :) Hatta benim için çok çok faydalı oldu :) Kozmetik vlog'larında denk geliyorum bu ne ki ne için kullanılıyor diye düşünüp duruyorum.Meğer makyajın sabinlenmesinde işe yarayan bişeymiş :) Videoyu çekerken birde böyle bilgiler verseler ne güzel olur :)
    Takipteyim canım bnde.

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldiniz :) Faydalı bulmanıza çok sevindim :)

    YanıtlaSil