Bingo Siyah

BİNGO SİYAH SIVI DETERJAN İNCELEMESİ

11:33:00

Bizim evde hiç boş göremediğimiz bir çamaşır sepetimiz ve neredeyse her gün çalışan bir çamaşır makinemiz var. Şükür ki hala çalışabiliyor yoksa mahvolurdum :)

Çamaşırlarımı beyazlar, renkliler ve siyahlar olarak ayırıyorum. Deterjanlarımı da ona göre seçiyorum. Daha önce renklilerim için kullandığım Omo Ultra Konsantre sıvı deterjanı anlatmıştım. Hala da severek kullanıyorum.

Beyazlarım için Alo Kar Çiçeği, siyahlarım için de hep Perwoll kullandım. Perwoll'ün kokusu da, siyahları koruması da, çamaşırı yumuşatması da çok hoşuma gidiyor.

Deterjanlarımı hep indirim zamanlarında almaya çalışıyorum. Perwoll bittiğinde o sırada indirimde olan Bingo Siyah Sıvı Deterjanı gördüm. Daha önce hiç Bingo kullanmamıştım.

Bingo siyah sıvı deterjan incelemesi

Kutunun dibini gördüğüme göre artık yorumumu yapabilirim. Benim aldığım 4 litre. Eğer 60 ml deterjan kullanarak çamaşırlarınızı yıkarsanız 67 yıkama yapılabiliyormuş. Etiketinde 4-5 kg çamaşır için 30 ve 40 derecede az kirli çamaşırlara 60 ml, normal kirli çamaşırlara 90 ml, çok kirli çamaşırlara 120 ml kullanım önerisi var.

Kapağında ml çizgileri var. Siyah kapakta siyah ölçüleri görebilmek oldukça zor olsa da 60 ml yarım kapaktan biraz fazlaya denk geliyor. Makinem 7 kg kapasiteli. Çamaşırları makineye atmadan önce hep elden geçirdiğimden benim çamaşırlar az kirli sınıfına giriyor, o yüzden genelde yarım kapaktan biraz fazla kullandım. Kaç yıkama olduğunu takip edemedim ama oldukça bereketliydi diyebilirim.

Bingo Siyah sıvı deterjanın rengi beyaz, kıvamı sulu, kokusu çok güzel. Siyah, lacivert, gri, kahverengi gibi koyu renkli çamaşırlarımda kullandım. Renk açma, çizgilenme gibi sorunlar yaşamadım. Çamaşırlarım makineden çıktıktan sonra hafif bir deterjan kokusu kalıyor. Perwoll'e nazaran daha az diyebilirim.

Açıkcası Perwoll'den Bingo'ya geçiş koku değişikliği ve yoğunluğu dışında hiç fark yaratmadı. Ben beğenerek kullandım.

Geçenlerde A101'de Bingo'nun renkliler için olan sıvı deterjanı ve ABC siyahlar için olan sıvı deterjan indirimdeydi. Denemek için birer tane aldım. Kullanıp bitirince onları da anlatacağım.

Siz siyah çamaşırlarınız için hangi deterjanı kullanıyorsunuz?


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

23 yorum

  1. ben de böyle bir sıvı deterjan kullanıyorum ama markası aklımda değil bunu da deneyeyim almadıysam eğer..

    YanıtlaSil
  2. Siyah çamaşırları yıkamak için perwoll kullanmıştım bir dönem, bir şikayetim olmadı güzeldi, kokusu diğerlerine göre yoğundu diye hatırlıyorum. Şimdi elimde renkli çamaşırlar için sıvı bir deterjan var. Bitince Bingo'yu deneyeyim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllarca Perwoll kullandığım için ona göre kıyasladım. Geçti sınavı Zülal :)))

      Sil
  3. Siyah çamaşırlar için ben de perwoll kullanıyorum. Bingo hiç dikkatimi çekmemişti, ben de deneyeyim. Teşekkürler Gökçe :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene Blana, üzmez seni. Dediğim gibi kokusu daha az kalıyor sadece. Ben o konuya pek takılmadığım için sorun olmadı :)

      Sil
    2. Yorumlarinizi hayretle okudum.Ben de yakin zamanda aldım ve kullandım ancak çamaşırlarım çok kötü koku.Bildiginiz yaş tütün kokusu.Üç kullanimdan sonra bıraktım ve perwol aldım şimdi ondan cok memnunum kokusu çok güzel.

      Sil
    3. Sizi bu kadar şaşırtmak istemezdim, kullandığım dönemlerde böyle bir kokuyla karşılaşmadım. Perwoll'ü ben de kullanıyorum evet çok güzel, Bingo'da güzeldi.

      Sil
  4. Tek seferlik başarısız denememi saymazsak hiç çamaşır yıkamadım. Ama anneme söylerim diye merakla okudum :) Muhtemel okuduklarımı aktarınca 'çok biliyorsan kendin yıka' diyecektir ama olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahahah :) Annemle yaşarken anca uzun süre evde olmadığı zamanlar yıkardım çamaşırları, mutfakta da pek zaman geçirmezdim. Anneler herşeye karışıyor, kendimden biliyorum :)))))

      Sil
  5. Ben hepsine aynı deterjanı kullanıyorum ama siyahların renkleri atıyor bende perwoll kullansam hiç fena olmayacak ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyahları düşük ısıda yıkada canım ben hep 30 derecede yıkıyorum. Siyah deterjanı kullanmak oldukça fark ediyor.

      Sil
  6. Burada siyahlar için (Persil) deterjanı çok iyi diye duydum..siyahlar için özellikle bir deterjan kullanamıyorum çünkü bizde çamaşır hiç bitmez,iyi temizleyen ve büyük boy bir adet deterjan kullanıyorum şimdilik...çok sevdiğim narin eşyaları ise elde yıkyorum yalnız bu tür deterjanların siyahlarda çok etili olduğunu eskiden deneyimlemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persil'in siyah deterjanını hiç görmedim. Siyah çamaşır bizde o kadar çok çıkıyor ki ona göre deterjan kullanmak durumunda kalıyorum ve haklısın gerçekten etkili oluyorlar. :)

      Sil
  7. ya ben de pervolcuyum buna da bi bakıyım :)

    YanıtlaSil
  8. Siyahlar içim ayrı bir şey kullanmıyorum. Son zamanlarda Ariel'in kapsüllerini kullanıyorum, hem pratik geliyor hem de memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyahlar solmuyor mu, kapsülü hiç kullanmadım. Bi ara da onu deneyeyim :)

      Sil
  9. arap sabunu vardı eskiden oh miss:))
    ehm bulaşığa hem çamaşıra hatta ninelerimiz birde bununla yıkanırmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hali da yıkanırdı arap sabunuyla hatırlıyorum :)) Geçenlerde sıvısını gördüm markette. Var bende bi sıvı düşkünlüğü :)))

      Sil
  10. Merhaba Büşra, hiç çalışmadığım yerden sordun :) Renklilere kullanayım mı deseydin bişey olmaz derdim ama beyazları soluklaştırır mı bilemedim.

    YanıtlaSil
  11. Benm de. Şimdi almam lazm acaba pervol mü alsam bingo mu 🤔☺️ pervol bitti ama ben nie fark görmedim yine soluklar🙄

    YanıtlaSil
  12. Bingo sıvı deterjan siyahlar için aldım diğer renklerde kullanabilir miyim

    YanıtlaSil