bakım

LATSCHENKIEFER FRATERNIKUS BEINLOTION - FRATERNIKUS EISGEL - FRANZISKUS FUSSBALSAM

06:41:00

Söz konusu yorgun ayaklar ve bacaklar olunca, radarım hemen açılıyor. Sürekli koşturup durmaktan, ayaklarımı uzatıp dinlenememekten kaynaklı benimki.
Bir Gratis alışverişim sırasında Latschenkiefer Fraternikus bacak losyonu, ayak jeli ve Franziskus ayak losyonuna denk gelince hemen aldım tabi.
Bu arada bu da benim en giriş yapamadığım giriş yazısı oldu. İsimlerini doğru yazmak, hangisi firma hangisi marka anlamak için ter döküyorum :)

LATSCHENKIEFER FRATERNIKUS BEINLOTION - FRATERNIKUS EISGEL - FRANZISKUS FUSSBALSAM

Fraternikus Latschenkiefer Beinlotion - Fraternikus Bacak Losyonu;

Kafur (Camphor) ve Mentol (Menthol) içeren ferahlatıcı bacak losyonu olarak anlatılıyor. Kafurun pek çok kullanım alanı var. Benim anladığım burada Kafur kan dolaşımını hızlandırmak, Mentol ise bacakları serinletmek amacıyla kullanılmış. İçeriğinde Jojoba yağı, Aloe Vera ve Panthenol'da bulunuyor. Cilde bakım yapıp, yumuşatıp, kan dolaşımını hızlandırıp, serinletmeyi vadediyor.

Bacaklarıma masaj yaparak uyguluyorum.

Rengi krem rengi, losyondan daha koyu kıvamlı, sürdükten sonra hemen emilmeyen bir yapısı var. O yüzden masaj yapmak mecburi yani :)

Çam ve mentol kokuları baskın. Ben bu kokuları sevdiğim için hoşuma gitti.

Uyguladıktan sonra bir müddet bacaklarım beyaz beyaz kalıyor, sonra emiliyor ve yumuşatıyor. Belirgin bir serinlik hissi de var. Emildikten sonra krem sürülmüş hissi hiç olmuyor.

Nemlendirici gibi düşünmeyin etkisi kısa sürüyor ama masaj yapmak için bir aracı ve serinletici olarak düşünebiliriz.

Fraternikus Latschenkiefer Eisgel - Fraternikus Ayak Jeli;

Masaj yaparak kullandığımızda kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olmayı, ayak ve bacakları serinletmeyi vadediyor. Ayrıca sadece ayaklar için değil; bacaklar, şakaklar, alın ve enseye de uygulanabiliyor.

Az miktarda jeli masaj yaparak yedirmek gerekiyor.

Yeşil renk, sıvıya yakın formda bir jel. Sürerken iyice sıvılaşıyor, o yüzden uygulaması dağıtması çok kolay. Jelde mentol kokusu daha baskın. Serinletmesi de bacak losyonuna göre daha fazla.

Kullandıktan sonra çok hızlı emilip yağlı his bırakmadığından gün içinde rahatlıkla kullanılabilir.

Bir çok ayak bakım ürününü yağlı yapıda oldukları için düzenli kullanamıyorum. Anca yatmadan önce kullanmam lazım onda da dağılmış oluyorum, unutuyorum. Fraternikus Ayak Jeli bu bakımdan avantajlı. Her aklıma geldiğinde kullanabiliyorum.

Franziskus Latschenkiefer Fussbalsam - Latschenkiefer Ayak Losyonu;

Bacak Losyonunun ayaklar için olanı. Beyaz renkte. Koyu kıvamlı. Yine kafur ve mentol destekli. Ayakları yumuşatıp, rahatlamayı vadediyor.

Serinlik etkisi iyi, mentol ve çam kokusu baskın.

Yapısı bacak losyonuna göre daha ağır, çok hızlı emilmiyor. Fazla sürmemek lazım yoksa krem sürekli kendini hissettiriyor. Az miktarda uygulayıp masajla emilmesini sağladığınızda rahat kullanabilirsiniz. Yumuşatma etkisi bacak losyonuna ve ayak jeline göre daha etkili. Özellikle çok yağlı ayak kremlerinin kullanılamayacağı zamanlarda kurtarıcı. Şipşak ayakları rahatlatabilirsiniz.

İndirim zamanında tanesini 3.75 TL gibi bir fiyata almıştım.

Özellikle ayakları ve bacakları sıcaklayanlar bu losyonlardan ve jelden çok hoşlanacaklardır. Ayrıca sanırım ayak losyonuydu, ayak kokusunu da önlüyor. Özellikle yazın kullanımı çok daha keyifli oluyor. Eğer kışın benim gibi ayakları buz kesenlerdenseniz kullanmak için yazı bekleyin :)





Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

15 yorum

  1. Evet, ben de yazı bekleyebilirim bu üçlüyü almak için :) Yazın sandaletlerden dolayı topuklarım fena çatlıyor krem sürmezsem. Aklımda olsun üçü de, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'çım kışın fena donduruyor :))) Sürdükten bir dakika sonra ayakkabı, terlik giyilebiliyor. O yüzden kullanımı çok rahat.

      Sil
  2. bende bir zamanlar severek kullanmıştım bu ürünü :)

    YanıtlaSil
  3. bu tarz ürünlere bayılıyorum ayaklara çok iyi bakmak gerekiyor bütün gün bedenimizi taşıyorlar çünkü sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım haklısın, yazın özellikle topuklarım daha çok çatlıyor terlik, sandalet giymekten.

      Sil
  4. Yaz için bunlar aklımda olsun. Kışın zaten her daim donuyorum :D Ellerine sağlık Gökçem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların çantaya atmalık boyunu da yapsalar daha güzel olur aslında Blana'm, her daim kurtarıcı :)

      Sil
  5. Yaz aylarında bol bol kullandım bu serinletici bacak losyonlarından seneye de yine alacağım tabi

    YanıtlaSil
  6. Yazıyı okudukça okudukça ayaklarım bacaklarım dondu, ben 4 mevsim ayakları ısınmayanlardanım, şu mevsimlerde kullandığımı hayal dahi edemedim Gökçecim! Ama yorgun bacaklara ayaklara harika bir etkisi olduğuna eminim, onu hayal edebildim işte. Sorun şu ki o yorgunlukta bana bunları süreek birisi lazım. Tembelliğin en üst notasındayımdır da!
    Bahar ve yaz aylarında keyifle kullan, yaz gelince ben de düşünebilirim bu seriyi :)
    Öperim kocaman!
    Zeynep

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı okudukça okudukça ayaklarım bacaklarım dondu, ben 4 mevsim ayakları ısınmayanlardanım, şu mevsimlerde kullandığımı hayal dahi edemedim Gökçecim! Ama yorgun bacaklara ayaklara harika bir etkisi olduğuna eminim, onu hayal edebildim işte. Sorun şu ki o yorgunlukta bana bunları süreek birisi lazım. Tembelliğin en üst notasındayımdır da!
    Bahar ve yaz aylarında keyifle kullan, yaz gelince ben de düşünebilirim bu seriyi :)
    Öperim kocaman!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheheh! Donduruyor Zeynep'çim ama güzel rahatlatıyor. Kışın ayaklarımdan çok bacaklarıma kullanıyorum onun serinliğini bir şekilde atlatabiliyorum eğer ayaklarıma sürersem gelsin arkasından sıcak su torbası :))))

      Sil
  8. Ayak ürünlerinde tüm markaları deneme yönünde bir çabam mı var nedir? Ne kullandıysam memnun kalamadım. Bir de bunu denemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ayaklarında yanma oluyorsa kışın rahatlıkla kullanabilirsin, yok benim gibi donuyorsan yazın kullanmanı tavsiye ederim :)

      Sil