ağız bakımı

LISTERiNE COOL CiTRUS VE LiSTERiNE ADVANCED WHiTE AĞIZ BAKIM ÜRÜNÜ

08:29:00

Önceden ara ara bu tarz ağız çalkalama sularını kullanırdım.

Geçen sene eşimin ağzında çıkan aftlar için doktoru Listerine Cool Citrus önerince ve o aftlar çabucak kaybolunca eşimle beraber bende kullanmaya başladım.

Bugün, artık ağız bakımımızın bir parçası haline gelen Listerine Cool Citrus ve Listerine Advanced White'tan bahsetmek istiyorum.

listerine cool citrus listerine advanced white kullananlar

Her ne kadar evde sürekli bulundursam da ağız florasının dengesini bozmamak için her gün kullanmıyorum yine de etkilerinden memnunum.

listerine cool citrus kullananlar

Listerine Cool Citrus, evimize ilk giren Listerine. Günde iki kez kullanıldığında plağa karşı etkin koruma ve nefeste kalıcı ferahlık vadediyor. Sabah ve akşam dişleri fırçaladıktan sonra 20 ml lik ölçüde Cool Citrus ile 30 saniye boyunca diş ve diş etlerini çalkalamak sonra da tükürmek gerekiyor.

listerine cool citrus

En fazla 15 saniye ağzımı çalkalayabiliyorum. Çok çok keskin. Diş etlerim, dilim yanıyor, dudaklarımı da uyuşturuyor. Sonrasında muhakkak ağzımı suyla çalkalıyorum. Ferahlatma etkisi çok başarılı. Gece kullanıp sabah uyandığımda ferah nefesle uyanıyorum. Eğer ağızda aft oluşmuşsa aftları dağladığı için de kolay iyileşmesini sağlıyor. Eşim benden daha düzenli kullandı, diş plaklarında da azalma gerçekleştiriyor. Hassas diş etlerine sahip olanlar için ağır gelebilir.

listerine advanced white kullananlar

Listerine Advanced White, favorim olan Listerine. Günde iki kez kullanıldığında dişte oluşan lekeleri ortadan kaldırmayı ve engellemeyi, daha beyaz dişlere sahip olmayı vadediyor. Sabah ve akşam dişleri fırçaladıktan sonra, 10 ml lik Advanced White ile 60 saniye boyunca diş ve diş etlerini çalkalayıp, tükürmek gerekiyor.

listerine advanced white

Advanced White, Cool Citrus'e göre daha yumuşak. 60 saniye olmasa da yarısı kadar süre ağzımı çalkalayabiliyorum ve devamında da suyla çalkalıyorum. Beyaz dişlere sahip olmadığımdan dişlerimin rengini beyazlattı demeyececeğim fakat leke gidermekte ve rengini doğala en yakın haline getirmekte başarılı. Kullandığımda dişlerimin çok daha temiz göründüğünü düşünüyorum.

listerine advanced white listerine cool citrus kullananlar

Benim bu zamana kadar kullandığım en etkili ağız çalkalama suları. İki çeşidinden de memnun kaldım.

Fiyatları satılan yere göre değişkenlik gösteriyor o yüzden indirim zamanlarını takip etmenizde fayda var.


Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

18 yorum

  1. bende bir deneyeyim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeşitlerine iyi bak Dilek'çim bazıları fena keskin :)

      Sil
  2. Benimde ara ara ağzımda aft çıkıyor. Onun için bir ilaç kullanıyordum, cool citrus geçiriyorsa bende denemeliyim böylece ilaç kullanmamış olurum. İyi bir alternatif oldu bana, teşekkürler bilgilendirmen için. 😊

    YanıtlaSil
  3. tadları o kadar keskin ve kötü ki asla kullanamıyorum onun yerine Splat köpük kullanıyorum çok daha rahat oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keskinlikleri çeşidine göre değişiyor, o splat köpük de sende gördüğümden beri aklımda. Hep indirimde gittiğimden herhalde bulamadım bir türlü.

      Sil
  4. Listerine kullandım ama Citrus olanını denememiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisini kullandın, etkisi nasıl? Belki bir sonrakine onu denerim :))

      Sil
  5. Colgate kullandık şu anda listerine yeşil renkli fresh kullanmaktayız biraz sert geldi bize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fresh'i denemedim. Colgate'in yanında sert geliyorlar evet..

      Sil
  6. aft mı dedin canımmm seeeen !!! ah gökçecim benim ve bu konuda maalesed bana çeken oğlumun aftlarımız meşhurdur. gerçi demir daha küçük kullanamaz bunları da ben alayım madem aftlara iyi kenacort sürerdim onu da kaldırdılar piyasadan. teşekkürler canım <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım dediğin gibi Demir'e olmaz ama sen küçük boyundan alıp bir dene canım. Aft çıkınca hemen cool citrus e dadanıyoruz biz :)))

      Sil
  7. Keskin tat karşısında çok hassasım ben.Hatta bazıları resmen alkol kouyorlar.İhtiyaç duymama rağmen bir türlü alışamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki daha hafif olanları da vardır Filiz'cim denemediğimden bilmiyorum ama cool citrus çok çok keskin advanced ondan daha yumuşak.

      Sil
  8. Ağız florasını bozduğu için kullanmıyorum, birde içerik konusunda takıyorum bunlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağız florasını bozmasın diye ben de her gün kullanmıyorum, ihtiyaç duyduğumda elimin altında olması hoşuma gidiyor :)

      Sil