alışveriş

BUGÜN NE ALMADIM 1

13:49:00

Aslında bu yazının uzun bir girişi vardı fakat eşim bu tam "Hakkımda" yazısı olmuş Gökçe diyince hoop başka yere taşındı :)

Yazan okuyan herkes biliyor ki, tüketim malları üzerine bir blogunuz varsa bol bol alışveriş yapmanız gerekir.

Ben de çılgınlar gibi alışveriş yapmaya başladım. İndirimleri hep takip ederdim zaten daha da yoğunlaştım. Normal fiyatının oldukça altında satılan herşeyi satın aldım. E ne oldu, sığamıyorum hiç bir yere. Üstelik elime bir ruju ya da kremi alıp iki kere sürüp anlatacak yüzsüzlük de yok bende. İlla uzun uzadıya kullanmam lazım. Yeni aldıklarım birikir, eskiden aldıklarım birikir. Kullanma kapasitem aldıklarıma yaklaşamadı. Sonuç olarak almamaya çalışmaya başladım.

Tamam bloga yazayım diye alıyorum da ben tam anlamıyla emin olup yazana kadar firmaların gönderdiklerini kısa bir sürede paylaşmak zorunda olanlar patır patır yayınlıyor zaten. Bir kaç blogger arkadaşım var hem ziyaretçileri çok, hem ürün yorumları güvenilir. Onların bloguna hep yorum yapıyorum. Ama bir güruh var ki, canımı sıkıyor ne yalan söyleyeyim. Bir kriteri olmalı bunun da. Ne bileyim aylık görüntülenmesi 20 bin, 30 bin, 50 bin, 100 binin üstünde olmalı filan diye. Bakıyorum bir blogun aylık görüntülenmesi iki bini bulmuyor, bir sayaç koymuş toplam görüntülenmesi 500 bin küsür. Geçen hafta 14 bin görüntülenme aldım diye yazmış, aylık görüntülenmesi bin küsür. Yok artık. Ben buradan sadece bilgisayarım ve internetimle bunun takibini yapabiliyorsam o çok değerli firmalar da kime ne gönderdiklerine bir dikkat etseler diyorum. Amaç gönderdiğiniz ürünün tanıtılması, daha fazla insana ulaşması değil mi? Hani ajanslarla filan çalışıyorsunuz ya, ondan dedim. Neyse çok dağıldım bu da başka bir konu.

Daha çok anlatılacak şey var da bir giriş işin yeterince uzun oldu, ara ara dertleşiriz böyle.

Bundan böyle alıp yorumladığım kadar almadıklarımı da yazacağım. Bazen kendimce sebeplerim olacak, bazen de müsrifliğin önüne geçmeye çalışacağım. Bakıyorum birbirinin yerine geçebilecek ve kullanılabilecek bir çok ürün var elimde. Eminim bu tüm kozmetik düşkünleri için geçerlidir. İndirimlerde görüp almaya niyetlenip almadığım herşey, bundan böyle Bugün Ne Almadım başlığıyla sizlerle olacak.

Bugün ne almadım 1

Bugün Çarşamba, her çarşamba günü Cosmetica sitesi güzel indirimler yapar. Hiç kaçırmam muhakkak takip ederim. Sizler de bu indirimleri takip ediyorsanız salı gecesinden indream kısmına girerek kontrol edebilirsiniz. Sabah pek bir şey kalmamış oluyor çünkü.

Cecile Shiba Beauty Matte Dipliner Black

Cecile Shiba Beauty Matte Dipliner Black; Elimde aynı markanın ıslak bitişli olan diplinerı olduğu için almadım. Benim kullandığım çok kalıcı ve akma bulaşma yapmıyor.

Olay Essentials Temizleme Sütü

Olay Essentials Temizleme Sütü; Temizleme sütlerini kış aylarında kullanmayı çok seviyorum. Kuruyan cildime iyi geliyorlar. Fiyatını çok uygun buldum. Hem havalar ısındıkça bu tarz ürünleri kullanmadığımdan, hem dolabımda açılmayı bekleyen temizleme sütleri olduğundan, hem de içeriğiyle ilgili okuduğum olumsuz yazılardan dolayı almadım.

Uni Wipes Islak Havlu

Uni Wipes Islak Havlu; Kızım için alacaktım ama artık bez bağlama günlerimizin sonuna yaklaştığımızdan evde stoklamamaya karar verdim. Almadım.

Vivet Tüy Sarartıcı Krem

Vivet Tüy Sarartıcı Krem; Kollarımdaki tüyleri sarartmak için alacaktım. Sonra düşündüm de biraz güneş görünce zaten sararıyor o tüyler, boşuna kimyasala ne gerek var. Çıkarım balkona sararırım :) Almadım.

Maybelline New York Baby Lips Balm&Blush

Maybelline New York Baby Lips Balm&Blush; Evde bitirilmesi gereken bir çok ruj, allık, dudak nemlendiricisi olduğu için almadım. Etkisi de düşük bildiğim kadarıyla.

Golden Rose Lip Marker Ultra Lasting Color

Golden Rose Lip Marker Ultra Lasting Color; Aslında blog için iyi olabilirdi fakat alsam da kullanabileceğim bir makyaj malzemesi değil. Renklerini beğenmedim, swatchlarından dudaktaki duruşunu sevmedim. Almadım.

Max Factor False Lash Epic Maskara

Max Factor False Lash Epic Maskara; Daha yazacağım 10 küsür maskara olduğundan ve indirimli fiyatını bile yüksek bulduğumdan almadım. Ne yapacak Allah aşkına kirpiklerimi saçıma mı değdirecek. Fırçası da gözümü korkuttu açıkçası.

Sebamed Shower Oil

Sebamed Shower Oil; Sebamed ürünlerini seviyorum. Bugün en almak istediğim bu oldu. Cilt tipime çok uygun fakat sonbahardan önce kullanmayacağımdan almadım. O zamana kadar yeniden indirime girer nasıl olsa.

Cecile Matte Velvet Lipgloss

Cecile Matte Velvet Lipgloss; İki renk Cecile Long Kisses Lipgloss'um var renkleri ve yapılarını çok beğeniyorum. Elimdekileri bitireceğim o yüzden almadım.

Maybelline Master Strobing Liquid Aydınlatıcı

Maybelline Master Strobing Liquid Aydınlatıcı; Likit, toz, sıvı, krem aydınlatıcılarım var elimde. Tonları da muadillerini bulabileceğim cinsten o yüzden almadım. Flormar eye perfection far bazı bile muadili olabilir.

Colgate Mikro Hassas Diş Fırçası

Colgate Mikro Hassas Diş Fırçası; Yaklaşık bir yıldır eşimle kullandığımız ve çok beğendiğimiz diş fırçası. Son açtığım paketteki fırçalar sert çıktı ve ikimizin de diş etlerini rahatsız etti. O yüzden almadım.


90 lira kardayım. Darısı diğer günlerin başına.


Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

19 yorum

  1. Bende kozmetik diyetindeyim ve artık elimdeki ürünler tükenmeye yüz tutmamışsa almıyorum. Zira o kadar gereksiz harcamalar yapıyorum ki, çoğu kullanılmak için dolap bekliyor. Hem tarihleri geçiyor. Hem de yer kaplıyor.
    Ürün gönderen firmalarla ilgili söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Zira çoğu blogger ve vlogger sırf bedava ürün için doğru dürüst kullanmadan, sağlıksız ve olumlu yorumlar yapıyorlar. Daha seçici olmak gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdekiler teke düşmeden yenisini almayacağım bundan sonra. Firmaların yeni seri hızıyla yarışamıyorum :)))) Varsın bendekiler eski kalsın :)

      Sil
  2. Totalde o kadar çok para çıkıyor ki bu alıpta kullanmadıklarımız. Ben artık hiçbir cilt temizleme ürünün alamamaya karar verdim alsam da bir iki sefer kullanılıp çöpe atılıyor verılen paraya yazık. En çok para verdiğim rimel. Sene de bir kere far alırım ve bu her gördükleri farları alıp kullanmayan insanlara da hayret ederim. Kendımden örnek vermem gerekirse bir senede bir far paletini biteremiyorum. O yüzden biraz kısmaya birazda müsrifliği önlemeye ihtiyaç var. En doğrusunu yapmışsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o far canavarı benim, hepsi benim olsun istiyorum :)))) Ve hiçbiri de bitmeye niyetli değil :)))

      Sil
  3. Giriş kısmına yazdıklarına çok fazla diyeceğim var ama senin yorum kısmında polemik oluşturmak istemiyorum.Sağır kurbağayı oynamak ve yola devam etmek iyidir.Sen de takdir ettiğim bloglara arasındasın.Yolun açık olsun :))

    YanıtlaSil
  4. Ben de biraz alisverisi yavaslattim. Bazen dayanamayip saçma seyler aldigim da oluyor.

    YanıtlaSil
  5. İndirimleri görünce benimde koşup alasım geldi bilgilendirdiğin için saol :D

    YanıtlaSil
  6. Bu işi iş için yapanlarla, bundan keyif alıp, zevkle yapanlar aslında çok rahat seçilebiliyor. Elindeki her ürüne çok güzel, her renge tam günlük kullanılacak ton diyenler çok belli bence :)) Ben şahsen zevk alarak okumadığım kimseyi takip etmiyorum, yorum da bırakmıyorum. Siz canınızı sıkmayın bence her yerde var bu insanlardan. Bu yazıyı çok beğendim çok iyi bir fikir bence :))

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım bu fikre ben. İnsanı motive eder bu yazı dizisi.
    Fırsat bulduğumda ben de yapayım zincir oluşur belki.
    Yazının girişinde yazdıklarına katılıyorum ve eklemek istiyorum; bir blogu bile olmayıp kendine blogger diyen instagram hesapları ne olacak?
    Ciddi bir adaletsizlik söz konusu. Ve konuş konuş ne konu biter ne de bir çözüm olur
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bu fikir şahane olmuş Gökçeciğim.. Ajanslarla çalışan, okunmaları onbinleri, yüzbinleri bulan "bilogır"lara gelirsek saatlerce konuşabilirim hiç girmeyelim o konuya. Yaklaşık bir senedir indirim zamanı mağazalara hücum etmeyi bıraktım. Hatta özel bir ihtiyacım yoksa, mağazaların önünden bile geçmiyorum. Evde zibilyon tane ürün var. Çok özel markaların koleksiyon ürünlerini takip ediyorum. Çok beğendiğim birşey olursa almaya çalışıyorum. Yoksa bu tüketim çılgınlığını sonu yok. Öptüm canım,

    YanıtlaSil
  9. Aa bu çok güzel bir seri olmuş, bayıldım.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir paylaşım olmuşş :)

    YanıtlaSil
  11. bu çok güzel bir fikir :) açılmayan bir kumbara edinin de biriktikçe harcamadığınız paralar daha çok mutlu etsin sizi :)

    YanıtlaSil
  12. Bu yazılar tam bana göre ben de almayı azaltacağım inşallah :)

    YanıtlaSil
  13. Çok orijinal bir yazı olmuş ellerinize sağlık :))
    Kozmetikte ihtiyacım kadar olanı almakta pek sıkıntı yaşamıyorum ama bu yazınız bana sırf indirimde diye aldığım ve okumadığım kitapları hatırlattı. Son zamanlarda kendimi frenlemeye başladım ben de artık. Hemen okumayacaksam ya da kütüphaneden temin edebileceğim bir kitapsa almamaya çalışıyorum :))

    YanıtlaSil
  14. Benim ilgi alanıma giren tek ürün Uniwipes'mış. Ben de takip edeyim bari orayı. Oğlumuz için iyi olacaktır.

    Ayrıca Bugün Ne Almadım diye diye siz de Sanki Yedim hikayesi oluşturabilirsiniz kendi kendinize. :)

    YanıtlaSil
  15. çok iyi fikir bu tür yazılar, sevdim :) almayalım :)

    YanıtlaSil
  16. Gökçe'cim, girişte yazdığın yazının çok benzerini yakında bloguma yazmayı planlıyordum. Serzenişte bulunduğumuz kitle anlamayacak ama olsun; biz rahatlarız. Aşırının aşırı haklısın da, düzen çok tatlı ya... ayrıca o dediğin kitleyi de biliyorum; aynı hisler içerisindeyim kendileriyle ilgili...

    Ne almadım kısmında da tebrik ediyorum seni; ben de uzun zamandır yapmaya çalışıyorum bunu. Ha ne kadar başarılıyım; o ayrı... ama aldıklarımın yanında almadıklarım da çok (yalnızca görünmüyorlar :D :D). Ben artık sitelerden gelen indirim maillerini, eğer o anda "gerçekten o ürüne ihtiyacım yoksa" açmadan siliyorum. Çok boş vaktim var ve yapacak iş arıyorsam, sepeti doldurup ekranı kapatıyorum :)))

    Viyana'da ise pek çok şey aldım; ama gerçekten almadıklarım çok daha fazla idi. Ben de alışveriş yazımı yazarken, neyi niye almadığımdan da bahsedeceğim. Çünkü gerçekten ev doldu taştı artık...

    Bir de tabii, biz "blog için" "satın alıp" yazmaya çalışırken, firmalardan yalvar yakar ve hatta tehditle ürün isteyenlere gidip de daha "kargosu yoldayken" (deyim için Blana'ya teşekkürler) ürünün yazısını yazan arkadaşlardan da ikrah geldi bana. Ay onlar yazsın, ben kullanıp keyif aldığım ürünü yazarım yeter diyorum :)

    Öptüm çok!!!

    YanıtlaSil
  17. Serzenişlerinizde o kadar haklısınız ki o yüzden bir ürün alacaksam yorumlarına güvendiğim ve bilgili bloggerların önerilerini dikkate almaya çalışıyorum. Çok güzel bir konu ayrıca bunun devamı gelmeli ki bize de tüketimden ziyade ihtiyaç göz önüne alınmalı :)) Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil