alışveriş

AVENE REFLEXE SOLAIRE SPF 50⁺ YÜZ İÇİN GÜNEŞTEN KORUYUCU KREM İNCELEMESİ

07:59:00

Açık tenliyim, yüzümde yazın belirginleşen çillerim var, 38 yaşındayım ve bu ilkbahara kadar güneşten koruyucu ürünleri sadece denize, havuza gireceğim zaman kullanırdım.

Cilt yapım kış aylarında kuru, havalar ısındıkça normale dönüyor. Bu yaz nasıl olduysa yağlı ciltli bile olmuş olabilirim.

Kış boyunca cildim çok gözüme battı. Kızarıklıklar, çiller ve "Acaba suratımdakiler leke mi?" derken baktım aynadaki görüntü beni rahatsız ediyor günlük olarak da güneş kremi kullanmaya karar verdim.

Fazlalık hissinden hiç hoşlanmıyorum, eskiden güneş kremleri hep çok ağır olurdu ve beni terletirdi o yüzden kullanmayı sevmezdim. Araştırırken gördüm ki artık her cilt tipine uygun güneş koruyucu ürün bulmak mümkün, renkli seçenekleri bile var. Baktım işin içinden çıkamıyorum Blana'ma danıştım. Önerilerine çok güvenirim. Tanışmadıysanız Kırmızı Rujlu Blog'a bir uğrayın derim. Onun önerileriyle yola çıkıp sürekli kullanıp kullanamayacağımdan emin olamadığım için bambaşka bir güneş kremi satın aldım aslında.

Bugün size bir çok güneş kremine göre daha küçük gramajlı ve uygun fiyatlı Avene Reflexe Solaire SPF 50⁺ Yüz İçin Güneşten Koruyucu Krem'i anlatacağım.

avene reflexe solaire spf 50+güneşten koruyucu krem incelemesi

Avene Reflexe Solaire SPF 50⁺; Hassas ciltler için, UVB-UVA güneş ışınlarına karşı etkili, suya karşı dayanıklı, hipoalerjenik ve komedojenik olmayan yapıda bir güneş kremi.

Çantaya, cebe, her yere sığabilen küçük düz yapılı ambalajında 30 ml krem bulunuyor.

Açıldıktan sonra kullanım ömrü 12 ay.

avene reflexe solaire spf 50+ güneş kremi

Ambalajı beni cezbetti, sürekli elimin altında bulundurursam güneş kremi kullanmayı da ihmal etmem diye düşündüm. Bu konuda gayet işime yaradı.

Mart ayından beri kullanıyorum, kalanı pek göremesem de bitirmek üzereyim diye düşünüyorum.

Kokusu çok hafif.

Beyaz renkli.

Yapısı ne çok kalın ne çok ince. Yüzüme rahatlıkla sürüp, dağıtabiliyorum.

İlk sürdüğümde beyazlık ve mor yansımaları görsem de yaklaşık 10 dakika sonra cildimle tamamen bütünleşmiş oluyor.

avene reflexe solaire spf 50+ swatch1
avene reflexe solaire spf 50+ swatch2
avene reflexe solaire spf 50+ swatch3

Parlaması rahatsız edici değil.

Güneş korumasını çok beğendim, cildim her zamankinden daha berrak ve aydınlık. Çillerim de belirginleşmedi.

Terletmemesi ve ağırlık yapmamasını da çok beğendim.

Yıkayıp temizleyene kadar yüzümden akmıyor.

Üzerine rahatlıkla makyaj yapabiliyorum.

avene reflexe solaire spf 50+ güneşten koruyucu krem

Kullanıp da dışarıdan eve geldiğim gibi hemen yüzümü temizliyorum. Sadece suyla yıkayarak ciltten arınabilecek bir güneş kremi değil. Önce misel suyla silip ardından bir jel ya da köpükle yüzümü iyice yıkıyorum anca arınıyor.

Tek acabam, ara sıra çıkan sivilcelerimden dolayı var. Normalde kolay kolay sivilcelenmediğim için güneş kremi sonrası cildimi temizlediğimde ortaya çıkan bir iki sivilce beni düşündürüyor. Yine de severek kullanıyorum.

İçeriği de şu şekilde;

avene reflexe solaire spf 50+ güneş kremi içerik

Recete.com'dan 23 liraya almıştım. Fiyatı hala aynı. Bitince La Roche Posay Anthelios XL Ultra Light'ı denemeyi düşünüyorum. Avene Reflexe Solaire SPF 50⁺ Güneşten Koruyucu Krem'i de çantada bulundurmalık alabilirim.

Benim cilt tipime sahip olan arkadaşlarım memnun oldukları güneş kremlerini yazarlarsa çok sevinirim.


Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

9 yorum

  1. Yaz kış evden çıkmadan yüzüme güneş kremi sürüyorum, devasa lekeler oluşuyor aksi halde. Bir de yüzümü yanmış hiç sevmem :)

    YanıtlaSil
  2. Avene ve LRP bu konuda en beğendiğim ve en güvendiğim markalar 😊😊

    YanıtlaSil
  3. fiyatı çok uygunmuş, deneyebilirim bunu da aslında. sivilceye sebep olmuş olabilir aslında havalar ısındıkça cildiniz kışın kuruduğu gibi kurumayınca. ama Avene ürünleri de sivilceye neden olmaz deniliyor, bilemedim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Avene, LRP ve Hamilton güneş kremlerini seviyorum. Senin kullandığına bakacağım, fiyatı da uygunmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında güneş koruyucu ürünler yaz kış kullanılmalı da bunu bir ben de yapabilsem..

    YanıtlaSil
  6. Avene' in hassas cilt kremini kullanıyorum ve memnunum.. güneş kremi almam lazım, bu iyi bir tanıtım yazısı oldu benim için :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. LRP Anthelios ultra ligt tan ben çok memnun kalmıştım Gökçe'm. Yaz-kış güneşten korunmak şart ve çocuklarımıza da alışkanlık edindirmek lazım. Güzel yazında benden de bahsettiğin için çok teşekkür ediyorum, kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
  8. Ben de güneş kremi avındayım bu aralar ve Lrp aklımda olmasına rağmen içeriğindeki silikon ve alkolden dolayı vazgeçtim. Ben de hafif, akışkan, güzel koruyuculuğu olan bir ürün arıyordum.Başak bioderma photoderm aquafluide'i önerdi. İçeriğinde bilgim dahlinde beni rahatsız eden bir madde olmadığından onu almaya karar verdim. Umarım memnun kalırım! Avene'in ışıltısını çok sevdim ama, aklım çelinmedi değil =))
    Öpüyorum çok!
    Zeynep

    YanıtlaSil
  9. Bende alicam ama inanilmaz kararsiz kaldim. Kafam da feci karisti. Yagli his birakmayan kuru cildime de iyi gelebilecek bir gunes kremi almak istiyorum. O mu bu mu su mu derken tikandim kaldim😊

    YanıtlaSil