avene termal su

AVENE LA ROCHE POSAY VICHY TERMAL SU DOSYASI

09:22:00

Termal sular içlerindeki mineral tuzlar ve zengin temel elementlerle cildi rahatlatma ve canlandırma etkisine sahipler.

Güneş sonrası, traş sonrası, epilasyon sonrası ve akne bakımı gibi işlemlerden sonra cildi rahatlatmak, cildi bakıma hazırlamak, ferahlamak ve makyajı sabitlemek için kullanılabiliyorlar. Hatta ben sinek ısırıklarında kaşıntıyı azaltması için çocuklara da kullanıyorum. Onların unutmasını sağlayacak bir süre kaşıntıyı dindiriyorlar.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası

Yaz ayları hariç oldukça kuru ciltli olduğumdan termal sular bana çok iyi geliyor. Yazın en çok ferahlamak için, diğer zamanlarda da nemlendirici öncesi cildimi rahatlatmak, banyodan çıkar çıkmaz oluşan gerginliği önlemek ve makyaj sonrası pütürlü görüntüyü yok etmek için kullanıyorum.

Elimde Avene Termal Su, La Roche-Posay Termal Su ve Vichy Termal Su var. Avene Termal su ilk denediğim. Çok işime yarayacağını düşündüğümden 300 ml lik büyük boyunu almıştım. Vichy ve La Roche-Posay 50 gramlık. Hepsinin hem evde kullanımlık büyük boyları hem de 50 lik çantada taşımalık boyları bulunuyor.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 1

Yüzüme sıktığımın sudan daha fazlası olduğunu hissettirme açısından sıralarsam;
Birinci Avene, ikinci La Roche-Posay ve üçüncü Vichy derim.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 2

Sprey püskürtme yapıları açısından sıralarsam;
Yine Avene, La Roche Posay ve Vichy derim.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 3

Avene Termal Suyun Spreyi, diğerlerine göre daha mikro şekilde püskürtme yapıyor böylelikle makyaj üstüne kullanırsanız da makyajınızı bozmuyor. Termal suyu isterseniz hafif isterseniz yoğun kullanabilme şansınız oluyor.

Yalnız 300 ml lik ambalajı sprey kısmının bozulmasından dolayı sorunlu, bundan sonra küçük boylarından alacağım.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 4

La Roche Posay, termal suyu oldukça yoğun şekilde veriyor. Geneli minik arada iri tanecikler şeklinde su yüzüme çarpıyor. Özellikle yazın ferahlamak için iyi oluyor da makyaj üstüne uygulandığımda yüzüm baya ıslanıyor.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 5

Vichy Termal Suyun püskürtmesi oldukça ilginç :) Tamamen kafasına göre takılıyor diyebilirim. Bir bölgeyi yıkayıp diğer tarafı pek ıslatmamış olabiliyor.

Şaşırdığım bir noktadan da bahsetmeden geçemeyeceğim. La Roche Posay Ve Vichy Termal Suların sprey kısımları görüntü olarak birebir aynı.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 6

Bu deneyimimden öğrendim ki Termal Suyun sadece yapısı değil, sunulduğu sprey formu da çok önemli.

Özellikle hassas ciltliyseniz, termal sular cildinizi rahatlatmak için oldukça yardımcı olacaktır. Cildi benimki gibi kuruluktan gerim gerim gerilenleri rahatlatmakta da iyi iş çıkarıyorlar.

avene termal su la roche posay termal su vichy termal su dosyası 7

Bu yazının galibi Avene Termal Su.

Fakaaat,  hepsinden de ötesini isterseniz, cildim canlansın, sıkılaşsın ve ışıltılı hale gelsin derseniz, Institut Esthederm Hücresel Suyu tavsiye ederim. Daha önce anlatmıştım, linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Tek dezavantajı yüksek fiyatı, onun dışında çok başarılı ve vazgeçilmezlerimden.


Görüşmek üzere :)



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

14 yorum

  1. Hiçbir etkisini bu zaman kadar göremedim sadece ferahlatıyor😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru ve hassas ciltlilerin termal sulardan daha çok verim aldığını düşünüyorum aslında. Yatıştırma konusunda başarılılar :)

      Sil
  2. Hepsini seviyorum ama benim de favorim Avene tabi 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim ben de hepsini kullanırım ama dediğin gibi Avene daha konforlu geliyor :)

      Sil
  3. Harika bir yazi olmus.. kafasina gore takiliyor kismina epey guldum😄😄
    Su konuda cok haklisin Gokce.. sprey aparati cok onemli.. bazilari cilde cidden sacma sapan uyguluyor. Avene bu konuda muthis. Bu yuzden termal suyun etkisini de daha iyi anladim. Ve cok severek kullaniyorumm. Emegine saglik💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esra'cım, işin garibi onun ve la roche posay termal suyun aynı sprey yapısına sahip olması :) Avene gerçekten iyi çözmüş olayı. Çok öpüyorum canımm..

      Sil
  4. Gökçe'm bugün ne güzel pişti olmuşuz :) Fikirlerimizin aynı olması da harika! Benim Avene şişelerim hiç bozulmadı bu zamana kadar ama bu sorunu duymuştum. Ellerine sağlık, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süppeer olmuş Blana'm :) Avene'de belki benim aldığım dönem bir sorun vardı, sonra çözüldüyse iyi olmuş. Evde 300 lük sprey çok işe yarıyor çünkü. Çok öpüyorum canım benim :)

      Sil
  5. Avene termal suyu ben de çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz özellikle kuru ciltliysen kışın elinden düşüremezsin :) Tüm cilt tipleri için uygun ama kuru ciltte etkisini daha bariz gösterdiğini düşünüyorum :)

      Sil
  6. Benim de favorim Avene ve tercih sıralamam, ürünler hakkındaki düşüncelerim de seninkiyle aynı! Esthederm'i ben de kullanıp çok beğenmiş ve farklı bulmuştum. BU üçünden farklı olaraksa en sevdiklerimden biri Uriage'ın termal suyu ile Caudalie Grape Water. Hatta Caudalie ilk sırada her zaman! Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Başak'çım dün alışveriş yaptım Uriage termal suyu aldım ama Caudalie aklımdan tamamen çıkmış onu da alırdım. Neyse sıraya girsin bari :))) Düşüncelerimizin aynı olmasına çok sevindim canım, kocamann öpüyorumm :)

      Sil
  7. Avene tek geçiyorum :) :)

    YanıtlaSil
  8. Şu sıralar tam aradığım yazı, çok bilgilendirici olmuş :)

    YanıtlaSil