alışveriş

İLKOKUL BİRİNCİ SINIFLARA OKUL PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

12:15:00

Son bir aydır bir oraya bir buraya savrulan Gökçe bildiriyor. Deniz okula başlıyor :)

Dün annem sağ olsun gidip kayıt işlemlerini yaptı sonra da hep beraber okul formasını
almaya gittik, çantalara baktık.

Benim zamanımdan beri herşey değişmiş tabi. Sanıyorum ki forma dediğin tamamen standart bir pantolon, tişört, hırka filan. Öyle değilmiş. Deniz'in okulunda lacivert alt turkuaz üst var. Pantolonlar her yerde farklı, üstlerin kumaşı cinsi her yerde farklı. Yani okulun armasını alıp kendiniz bile yapabilirsiniz kombini :)

Tabi bizim okul için geçerli olabilir sadece bilmiyorum, bana değişik geldi.

ilkokul birinci sınıflara okul pazartesi günü başlıyor

İki çocuk ve iki koca insan alışverişe gitmemize rağmen iyi ter döktük annemle. Deniz giyinmek istemez, Ada her gördüğü pembeli morlu çantayı almak ister. Zordu, doğruya doğru :)

Birinci sınıfa başlayacaklar için okul pazartesi günü başlıyor. Bu hafta alışma dönemi olduğundan sadece iki saat vakit geçireceklermiş okulda. Esas cümbüş haftaya.

Bu ara tüm marketlerde kırtasiye malzemelerini görüyoruz, oğlum da hepsini almak istiyor. Almadım hiç, öğretmeni ne lazım derse onları alacağım. Zaten evde de anaokulu döneminden baya eşyası var. Sadece eksikleri tamamlayacağım.

Çanta bakmaya çıkacağız birazdan. Deniz üzerinde gördüğü resme göre yapıyor seçimini. Askı kısmı uygun mu, sırt desteği var mı onun umurunda değil. Zaten dün bir çanta tutturdu, hiç beğenmedim. Kendi kadar nerdeyse :))) Ben içime sinen bir çanta modeli bulmuştum fiyatı da genele göre yüksekti yine de alacaktım fakat öğretmenlikten yeni emekli olan annem şöyle bir uyarıda bulundu. İlk sene çocuklar eşyalarına çok sahip çıkamıyor, çantalar atılıyor, yerlerde sürükleniyor, kaybediyor daha uygun fiyatlı bir şey al içine sinmezse seneye değiştirirsin dedi. Mantıklı geldi.

ilkokul birinci sınıflara okul pazartesi günü başlıyor 1

Kızım da eksik kalmıyor tabi. Bu ara ona da kreş araştıracağım. Tipi büyük ama 38 aylık olduğundan okulların anaokullarına gitmesine bir senesi var. Bir sene daha Ada evde olursa ben deliririm. Aslında şuan bile deliyim. Zaten Deniz'in ders çalışmasına da izin vermeyecek. Onun elinde ne varsa çekip alıyor. Abisinin kalemi, abisinin defteri kitabı hep onun olmalı. Abisinde olan herşeyin kendi yaşına uygun olanına sahip halbuki ama illaki abisinin elindekini alacak. Kreş fiyatlarından haberiniz var mı bilmiyorum. Uçuyor. Kreşiydi servisiydi baya baya büyük meblağlar çıkıyor ortaya. O konuda da çok düşünceliyim.

Belediye anaokulu açılmış bu sene. Sevindim önce sonra bir baktım ki bir tek 5 yaşı alıyorlar. E devlet okullarının ana sınıflarına bile 4 yaştan itibaren gönderebiliyorsun çocuğunu. Belediyenin anaokulu pek işlevli olmamış.

Böyle işte. Kafam karışık, ruhum karışık savrulup duruyorum. Bakalım pazartesiden itibaren neler değişecek.

Herkese huzurlu, neşeli, dingin günler diliyorum. Zira ben çok özledim. İkisinden de gözümü ayırmaya gelmiyor. Baksanıza kendini yazı tahtası yapmış.

ilkokul birinci sınıflara okul pazartesi günü başlıyor 2


Görüşmek üzere :)



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

14 yorum

  1. Ada'nın son fotosuna çok güldüm :)) Allah kolaylık versin ailelere ve çocuklara :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin Yurdagül, sürekli sürprizlere boğuyorlar beni :)))

      Sil
  2. Hayırlı olsun okul döneminiz :)

    YanıtlaSil
  3. Canım kolay gelsin daha bunlar bir şey değil diyeceğim vallahi büyüdükçe dert artıyor yalan değilmiş bu 😕😕 okul yılınız hayırlı olsun 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İrem'cim, evet öyle söylüyorlar tırsmıyor değilim :)

      Sil
  4. kolaylıklar dilerim, çok tatlılar.

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin canim biz de pazartesi basliyoruz 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya'cım sana da kolay gelsin :) Çok öpüyorumm.

      Sil
  6. Hayırlı olsun. Başarılı ve mutlu bir okul yaşamı diliyorum. Tatlı heyecanlar bunlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Amiiin :) Evet onlar için çok tatlı da bizim için çok yorucu :))

      Sil