3d kıl tekniği

ESADERM'DE MiCROBLADiNG 3D KIL TEKNİĞİYLE KAŞLARIMI YAPTIRDIM

01:38:00

Herkese Merhaba. Dilerim 2018 hepimiz için mutlulukla huzurla dolu bir yıl olsun.

Yeni yıla görünümünde değişiklik yaparak girenlerdenim. Uzun zamandır kaş şeklimden rahatsızlık duyuyordum. Kaşlarım ince olduğu için denediğim kaş farı, jeli, pomadı ve kalemleriyle istediğim görünümüne ulaşamıyordum. Şekil verme kısmını halletsem de bana göre doğallığı yitirdiği için yüzüme bir türlü yakıştıramıyordum. O yüzden bugün sizlere Esaderm Estetik ve Güzellik Merkezi'nde Solmaz Tanriverdi'nin ellerinden Microblading - 3D Kıl Tekniği uygulamasıyla kaşlarımın nasıl değiştiğini anlatmak istiyorum.

esaderm microblading 3d kıl tekniği
esaderm microblading 3d kıl tekniği 1
Nihal, Yasemin, Şerife ve ben beraber gittik. Nihal ve ben kaşlarımıza Microblading yaptırdık. Yasemin Aqua Peel cilt bakımı yaptırdı. Şerife o sırada cildinde olan döküntüden dolayı cilt bakımını erteledi ama uygulama sırasında video kayıtları alarak yazımı hazırlamama destek oldu. Teşekkür ediyorum. Bugün paylaştığım bir çok fotoğraf o videolardan :)

esaderm microblading 3d kıl tekniği 2
esaderm microblading 3d kıl tekniği 3

Solmaz Hanım, oldukça güler yüzlü ve enerjik. Bizim merak içinde sorduğumuz soruları keyifle cevapladı.

Konuşurken bir yandan da kaşlarıma anestezik krem sürüldü. Bu kremin 40 dakika beklemesi gerekiyor sonra da işlem başlıyor.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 4
esaderm microblading 3d kıl tekniği 5

Hazırlık aşamasında Solmaz hanım kaşlarımı kremden temizledi ve altın oran için gerekli olan ölçümleri yaptı. Kaşın olması gereken başlangıç, bitiş ve kavis noktasını işaretledi. Kaşlarımın başlangıç ve bitiş kısımları doğru çıktı, inceliğinden dolayı bir sıra kalınlaştırmaya karar verdik.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 6
esaderm microblading 3d kıl tekniği 7

Solmaz Hanım ince olan kaşları bir anda kalınlaştırmanın, kullanan kişinin görünümüne alışmasını zorlaştıracağını düşünüyor. Kesinlikle hak veriyorum.

Bu arada böyle bir işlem yaptırmayı düşünüyorsanız kaşlarınızı aldırmadan gitmeniz gerekiyor. Altın oranı belirledikten sonra Solmaz Hanım gerekli tüm düzeltmeleri yapıyor.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 8

Microblading - 3D Kıl Tekniği; Kalıcı makyaj ve kontür çalışmasındaki gibi makineyle değil bir kalem yardımıyla oluyor. Kalemin ucuna takılacak olan iğneler tek kullanımlık. Paketinden çıkartılıyor ve öyle hazırlanıyor.

İşlem öncesi en merak ettiğim şeylerden biri de kaşlarımın renginin nasıl olacağıydı. Kişinin ten rengine ve kıl rengine göre belirleniyormuş aslında. Benim kaş işlemim yapılırken iki farklı ton kahverengi kullanıldı. Kıl rengim koyu olduğu için atışlar koyu bir kahve, ten rengim açık olduğu için de maske için açık bir kahve kullanıldı.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 9

İşlem başladığında hiç acı hissetmedim. Sadece kıl çiziminin sesini duyuyordum. Üç dört kıl çiziminde bile değişim fark ediliyor.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 10

Arada dokunun boyayı alma noktasını görebilmek için kaşlarımı tamamen boyayıp sildi. Bazı dokular boyayı zor kabul edebiliyormuş. Solmaz Hanım işlem öncesi bu konuda bilgi vermişti. Benden önce Nihal'in kaşları yapıldığında onunki hemen oldu, piyango bana vurdu :)

esaderm microblading 3d kıl tekniği 11
esaderm microblading 3d kıl tekniği 13

Daha ince olan ve deriye çalışmak gereken sol kaşımda dokunun kabul etmediği noktalar için baskılı çalışması gerekti. Bu biraz canımı yaktı. Şöyle anlatabilirim. Canım tatlıdır yine de göz yaşartacak bir acı değil. Aynı yerin üstünde uğraşıldığını hissediyorsunuz bu da rahatsızlık veriyor. Bu şekilde çalışıldığında küçük kanamalar olabiliyor. Bende oldu, Nihal'de hiç olmadı. Kaşın çizim işlemi bittikten sonra maske denilen boyamaya geçildi. İşlemin tamamı yaklaşık 40 dakika sürüyor.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 14
esaderm microblading 3d kıl tekniği 15

İki kaşım da tamamlandıktan sonra benim tete halimi görebilirsiniz :) Çok hoşuma gitti. İlk defa bir estetik müdahale yaşadım ve sonuç düşündüğümden daha doğaldı. Solmaz Tanrıverdi'ye tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki elleri değdi, hala aynada kaşlarıma bakıp duruyorum :))

esaderm microblading 3d kıl tekniği 16
esaderm microblading 3d kıl tekniği 17

Şu an kaşlarımda gördüğünüz renk en koyu hali. İki günden sonra rengi açılıyormuş ve 15 - 20 gün sonra da rötuş yapılması gerekiyor. Microblading işlemi yapıldıktan sonra iki gün kaşlara hiç su değdirmemek gerekiyor. 15 gün boyunca da geceleri ince bir kat vazelin süreceğim, tek bakımı bu.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 18
esaderm microblading 3d kıl tekniği 19

Açık tenli ve hassas denilebilecek bir cilt yapısına sahip olduğumdan Solmaz Hanım'a "Sonra Microblading geçse bile bıçak izi kalabiliyor diyorlar" diye sordum, kalmıyormuş. Üstelik benim kaşlarım da ilk gün ara ara hafifçe sızladı sonra hiç bir şey hissetmedim. Herhangi bir kızarıklık, rahatsızlık, kabuklanma olmadı. Bugün dördüncü gün. İki günden sonra rahat rahat banyomu da yaptım.

Kalıcılığı tene göre değişmekle beraber yağlı ciltlerde 8-10 ay kuru ciltlerde de 1,5 yıla kadar olabiliyormuş. Hem cilt tipimiz hem de kullandığımız ürünler etkileyebiliyor anladığım kadarıyla.

esaderm microblading 3d kıl tekniği 20
Ben, Gülümse Yüzüme Yasemin, Solmaz Tanrıverdi, Beğendim Paylaştım Şerife ve Hüzün Sarısı Nihal
Esaderm'in sahibi Solmaz Hanım, instagram hesabı @solmaztanriverdi yi aktif olarak kullanıyor. Çalışmalarına bakabilirsiniz. Rötuş için gittiğim zaman da aradaki süreci yazacağım.

Merak ettiklerinize çözüm olmak amacıyla detaylarıyla anlatmaya çalıştım. Yine de aklınıza takılanlar varsa sorun lütfen.


Görüşmek üzere :)



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

10 yorum

  1. bence çok güzel ve doğal olmuş çok başarılı :-))

    YanıtlaSil
  2. Sonuç gayet başarılı. Solmaz hanımın ellerine sağlık tekrar 🙂

    YanıtlaSil
  3. Bu yöntemi o kadar çok merak ediyordum ki Gökçe..Sayende aşama aşama öğrendim.Teşekkür ederim...Ve kaşların çok güzel,nizami olmuş..Aynaya bakmaya devam :)))))

    YanıtlaSil
  4. Son altı aydır ciddi ciddi düşünüyordum. Ama kalın kapkara kaşlarım olursa, siyah sticker yapıştırmış gibi olursam, canım yanarsa gibi bir çok soruya tam anlamı ile cevap bulamadığım için erteliyordum. Sayende anlık bir kararla yaptırdım işlemi. İyi ki de yaptırmışım çok sevdim. Ben de yakın zamanda bir yazı hazırlayacağım

    YanıtlaSil
  5. Güzel olmus canim. Güle güle kullan 😊

    YanıtlaSil
  6. canım harika olmuş :) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. çok uzak durduğum bir işlem..ancak çok doğal durmuş canım,güle güle kullan!

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş, doğal durmuş. Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  9. Su anki hali nasil renginde akma oldumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılalı bir buçuk yıl oldu kalmaması gerekiyor aslında ama hala kısmen duruyor. Bu sürede rengi hiç bozulmadı hiç kötü bir görünüm olmadı. Yakın zamanda tekrar yaptıracağım. Youtube'daki son videolarıma bakıp görebilirsiniz.

      Sil