bakım

PALETTE DELUXE 10-2 PLATİN SARI SAÇ BOYASIYLA SAÇI AÇMADAN VE AÇARAK BOYAMA

17:24:00

Uzun zaman saçlarımı evde sarıya boyadım. Doğal saç rengim koyu kestane olduğundan açınca oluşan turunculukları gidermek için hep Koleston 11.1 küllü sarı rengi tercih ediyordum. Fakat bu rengin tenimde duruşu beni hiç mutlu etmiyordu. Külü ilk başta çok yoğun oluyor sonra da tamamen akıp dore sarı bir renk oluşuyordu. Ben farklı boya arayışındayken ilk önce tesadüf eseri Palette Deluxe Ultra Yoğun Renk Açıcıyla tanıştım. Saçımın rengini çok daha güzel açtı ve üzerine boya çok daha güzel tuttu. Renk açıcı hakkındaki detaylı yorumlarımı daha önce yazdığım Evde Sarı Saç Boyama Kızıldan Sarıya Dönüş yazımda anlatmıştım, oradan okuyabilirsiniz.

Renk açıcıdan memnun kalınca, boyasını da denemek istedim. Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı saç boyasını aldım. Hem saçımı açarak hem de açmadan direkt boyayarak bu boyayı uyguladım. Sizlere boyayı anlatmak ve saçımda duruşunu göstermek istiyorum.

Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı Saçı Açarak ve Açmadan Boyama


Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı, set boya olarak satılıyor. Kutunun içinde oksidanı, krem boyası, boya sonrası kullanılacak saç kremi, eldiven ve kullanım kitapçığı yer alıyor. Fiyatı her yerde değişik. Ben indirimleri takip edip genelde 8.5 TL'den alıyorum.

Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı Set

Krem boyayı oksidan losyonun içine dökerek karıştırdıktan sonra saçınıza uygulayabiliyorsunuz. Fakat ben o şişeyle uygulamayı bir türlü beceremedim. Tüm malzemeyi bir kase içine alıp iyice karıştırıp boya fırçasıyla önce tüm saç diplerime sonra da kalanı saçımın tamamına yedirerek boyadım.

Şimdi boya ve sonrasını sizlere fotoğraflarla göstereceğim.


Saç diplerimi açmadan Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı'ya boyadığımda;


saçı açmadan Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama

Görüyorsunuz saç diplerim oldukça koyu.

saçı açmadan Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama 1

Saçımın tamamen boyanmış hali. Bunun üstüne 40 dakika bekliyorum.

saçı açmadan Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama sonuç

Yıkayıp kuruttuğumda saç diplerim daha önceki boyanmış yerlere göre daha koyu sarı kalıyor. Yine de gayet açtığını söyleyebilirim. Bu arada boya setinin içinden çıkan saç kremi çok başarılı. Boyadan takır takır olmuş saçlarımı yumuşacık yapıyor.


Önce saç diplerimi açıp sonrasında Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı'ya boyadığımda;


saçı açarak Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama

Yaklaşık 3-4 boyamada bir saç diplerimi açıyorum. Dipleri bu kadar çıkmışken önce Palette Deluxe Ultra Yoğun Renk Açıcıyla saç diplerimi açtım. Bir gün sonra da Palette Deluxe 10-2 Platin Sarıya boyadım.

saçı açarak Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama 1

Farkettiyseniz daha boyama aşamasında bile saçın rengi daha açık. Kutunun üstündekine yakın bir renk.

saçı açarak Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama 2

Saçın boya sonrası yıkanmış ve ıslak hali...

saçı açarak Palette Deluxe 10-2 Platin Sarı boyama sonuç

Veee bu da kurumuş son hali.. Aradaki bazı koyuluklar hariç kutu üzerindeki rengi elde edebildiğimi söyleyebilirim. Palette 10-2'nin küllü tonu bana daha çok yakıştı. Saçı yıkadıkça bariz renk değişimi de yaşamadım. Açıkçası çok severek kullandım.

Bu fotoğrafları çektikten bir sonraki boyamada artık daha koyu bir renk istediğimi farkettim. Saç rengimi değiştirdim. Yakında onu da anlatırım.

Bol fotoğraflı bir yazı oldu. Ben bir konu araştırdığım zaman onun tüm detaylarını bulmak için çok uğraşıyorum. Dilerim işinize yarar.

Kullandığım tüm ürünleri BURADA BULABİLİRSİNİZ.


Sevgilerimle..



Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

70 yorum

  1. renk çok güzel oturmuş bayıldım bu kadar emek harcadıktan sonra koyuya dönülürmü ama ya :) güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim, döndüm bile koyuya :))

      Sil
    2. Bende palette aciciyla açtım çok kez boyadım ve bugün 10. 1 palette ye boyadım işlem. Harika diperim siyah onu bile açtı çok memnun kaldım

      Sil
    3. Merhaba Hayriye, 10.1 i kullanmadım ama küllü olduğundan gayet güzel bir ton vereceğini tahmin ediyorum. Güle güle kullan :)

      Sil
  2. Açılmış halinin tonu çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçımı açarak boyadığımda hep çok beğenildi. Her boyamada açmam mümkün değildi fena yıpratıyor saçı.

      Sil
  3. Saçımı hiç boyamadığım için işlemlerden çok anlamıyorum kuaföre gitseniz yine aynı işlemleri yapardı bence siz çok daha güzelini yapmışsınız :) Saçınızın son halinde o üstteki koyuluklarda gitse olmuş bence ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gözde. Güvenilecek kuaför bulmak en zoru. Hem o kadar para ver hem de başta şöyle yaparım dediği şey olmayınca sinir oluyorum ben. Kendim yaparım kendim bozarım miss :)

      Sil
    2. Merhaba canım ben de saçımı bu şekilde açmak istiyorum saçım ın uçları açılmış bir renk dipleri ise koyu. Palette ile açsam sizden daha koyu bir renge boyasam kutu üstündeki rengi elde edebilir miyim? Teşekkür ederim

      Sil
  4. En alttaki fotografta saçınıza güneş vurmuş değil mi? Rengi çok güzel görünüyor. Fiyata göre performans süper olmuş bence. Saçımı yıllardır kendim boyuyorum, iki katını ödeyip boya almama rağmen tutmadığını gördüğümde sinir oluyorum. Palette markasını tecrübe ettim mi hatırlamıyorum ama şans vereceğim yazınızdan sonra. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Zülal, o kadar beyazımsı oldu ki bazı yerler fotoğrafı çekerken ışık patlattı :)) Palette nin 10.2'si saçı açıp da boyayınca muhteşem oluyor.

      Sil
    2. Ben şu anda sarı rengi bulduğum için direk diplerine dip boyasını 10 1 uyguluyorum çok güzel açılıyor ve üstelik dilerim siyah

      Sil
  5. Rengi cok güzel olmus yakismis bence kuafördeki islemlerden farksiz hem de ev konforunda! ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep. Evde halletmek en güzeli oluyor bence de :)

      Sil
  6. Güle güle kullan kuzucum benim her halin güzel.:))

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım rengine Gokceba-yi-dım! !
    Aynı rengi tutturamadım bi türlü çok beğendiğim bi ton bu güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Saçı açtığımızda bile hepimizinki farklı tonlarda oluyor. Üzerine boya da ona göre tutuyor. Genler işte :)

      Sil
    2. Saçımızı boyadığımız günler çok etkili Kozmik Bakım sitesinden haberin var mı bilmem ama oradaki saç boyama takvimi inanılmaz ne zaman o takvime göre saçımı boyayamiyorum hem renk tutuyor hem de inanılmaz kalıcı oluyor ..ama rengi açamıyorum bakır rengin peşindeyim onun bende gönlü yok Burdaki ürünleri de pek tanımıyorum dilden dolayı haliyle denemelerden korkuyorum biraz. Renk doğal renkten farklı olunca her ay diplerde savaş olmalı diye düşünüyorum ben kestaneye mi dönsem bilemedim ancak bu bakır rengine bayılıyorum.
      bu blog'a uğra isersen Boya takvimi tam bir kurtarıcı:http://kozmikbakim.blogspot.de/?m=1

      Sil
    3. Ah harikasın, ne güzel bir öneri. Hiç haberim yoktu, takip ederim tabii. Benim saçlarım bu ara kahve bakır. Onun da yazısını yazayım bi gör rengi. Hatta önceki rengim sarı olduğu için boya aktıkça bakır oluyorum :) Palette boya bulunuyor mu orada?

      Sil
    4. O kadar çok ürün çeşidi var ki ve o kadar farklı güzel ürünler var ki!Pallette elbette var hatta listedeki yeri oldukça düşük yani Türkiye'de olmayan yunanistan'da da görmediğim çok güzel Boya markaları var ve bu boyaların bi alt ürünleri yani renk açıcı kapatıcı yumusatici veya bakım ürünleri akla hayale gelmeyen ürünler ama bilmiyorum işte uygulama şekillerini pek anlamıyorum kutudan okuyunca haliyle de istifade edemiyorum Alanların da var ya illa Almanca yazarlar veya başka dillerde ekleme yapar ama İngilizce'ye yer vermeyecek kadar da pisler ya (tabir için özür dilerim ama insana yardımı neden esirgiyorsun zorlanıyoruz burada yaa😐)yorum uzadı kusura bakma öpüldün ❤

      Sil
  8. Çok başarılı olmuş Gökçe :) Bu arada sarıya alışınca koyu renkle çok yapamıyor insan ya :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Blana. Öyle oluyor değil mi :D Ama ipler benim elimde yine boyarım sıkılırsam :)))

      Sil
  9. Son hali güzel bence ama daha karamel bir ton daha hoş durur bence :)

    YanıtlaSil
  10. Valla çok güzel olmuş son hali :)
    Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  11. Vay be step by step... Allah'ım ne aşamalar öyle ben okurken yoruldum ki yap bekle yıka, helal ne diyeyim Gökçe! Kutudaki rengi yakalamak için bir hayli zahmet gerekiyor desene =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de farklı zamanların saç boyamaları Fenom. Bir günde yapacak olsam delirirdim herhalde :)))) Eğer saçı önce açıp sonra boyarsam direkt kutudaki renk oluyor.

      Sil
  12. Ne kadar güzel bir yakışmış, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  13. Rengi tam oturmuş ve çok güzel olmuş güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  14. Saçının son hali gerçekten güzel olmuş iyi günlerde kullan

    YanıtlaSil
  15. Renk şahane yalnız kendi kendine saç boyamak bana işkence gibi geliyor:))çooook zor:( tebrik ediyorum o yüzden, ben de yıllarca kendi saçımı kendim boyadım zorluğunu oradan biliyorum. :) Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Biraz cambazlık yapmam gerekiyor doğru ama kuaförde saatlerimi geçireceğime kendim boyamayı tercih ediyorum işte :)

      Sil
  16. Kizildan hemen sonra bir defa küllü kumral boyamam yeterli olur mu karar veremedim doğrusu. Çok yazı okudum kafam karıştı. Saçlarımı acmam lazım. Bir hafta önce küllü kumral boyadım. Şimdi direk dediginiz aciciyla acsam mı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızıldan sonra saçınızı sarıya çevirmek istiyorsanız önce açmanız gerekiyor. Açtıktan sonra ister küllü kumral ister küllü sarı boyayla boyayabilirsiniz.

      Sil
    2. Nasıl acicam onu bilmiyorum

      Sil
  17. Saç renginize bayıldım:) benimkide şuan aynı durumda dipleri 2-3 cm uzadı boylarındaki sarılarda dore yansımalar oluştu komple küllü yapmak istiyorum diplerine açıcı kullanıcam ama boyları için ne yapmamı önerirsiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Beren, diplerin boya göre biraz daha koyu olması sarı saçı daha doğal gösteriyor. Hiç açmadan da küllü sarıya boyayabilirsin. Doreliği anca küllü renkler alıyor. Yoğun küllü istiyorsan koleston 11.1 biraz daha az küllü istiyorsan palette 10.02 yi kullanabilirsin. Ben iki boyamada dipleri üçüncü boyamada saçın tamamını boyuyordum. Küllü renkleri üst üste boyayınca yeşillenme olabiliyor çünkü.

      Sil
  18. Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapıcam ozamn :)

    YanıtlaSil
  19. Saçlarım sariydi orjinal ben bunu kızıl yaptım şimdi pişmanım birçok kuaföre gittim yanar yapamam dedi en son bi kuaför buldum sarı yapamam ama köyü kumral yaparım dedi pwkte güvenemedim nasıl olur sizce kumral olurmu kumraldan sonrada sarıya donucem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde saç yanmasın diye kumral yapıp 4-5 boyamayla sarıya çeviriyorlar. Saçların yanmadıysa kendin açıcıyla açıp sarıya boyayabilirsin. Benim kendi saçım koyu kestane olduğu halde evde yapabildik :)

      Sil
  20. Şu anki haline bayıldım !.. (daha doğrusu fotoğrafta en son gördüğüm renge) yorumlardan koyu renge döndüğünüzü öğrendim, ama çok iyi olmuş saçınız. Ben de platin kullanıyorum ve çok memnunum bu renkten. Teşekkürler paylaşımınıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Momentos, evet rengini değiştirdim. Palette 10.02 yi ben de çok beğenmiştim ama sen de platinsin biliyorsun sık sık boyamak gerekiyor. Biraz dinlensin saçlarım dedim :)))

      Sil
  21. Merhaba Gökçe abla ben bir hata yaptım . Normal saç rengim biraz açık kahverengiydi sonra saçımı açıcı ile açtım 40 dakka beklettim sarıya dönmesini bekliyordum fakat turuncu oldu ve hiç yakışmadı . Şimdi ben saçımı sizin saçınızın son hali gibi olmasını istiyorum yani sarı.lütfen yarım eder misiniz ne yapmam gerekiyor boya ile hangi numara ile boyamam gerekiyor ayrıntılı şekilde bilgi verirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semanur, açıcı genelde turunculaştırıyor. Açıcıdan sonra da boya yapman gerekiyor. Küllü renkler turunculuğu hafifletiyor. Bu yazımda hangi boyayı kullandığımı yazmıştım zaten bir de http://www.blogluyorum.net/2015/12/evde-sari-sac-boyama-kizildan-sariya-donus.html yazıma göz at istersen. Bir de ilk boyamada saç öyle sarı hale ulaşamıyor. İlk zamanlar biraz daha koyu sarı oluyor. Düzenli boyadıkça ve ara ara açıcı yaptıkça saçın rengi iyice açılıyor.

      Sil
  22. açarak yaptığında sonuç süper olmuş ! teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıldığındaki hali benim de çok içime siniyordu. Teşekkürler Özlem :)

      Sil
  23. Açma boyama olan saç renginize bayıldım yaa 🤗 ellerinize sağlık. Bir yeri anlayamadim sacimi her boyamada acamam demissiniz peki mesela 1 kere acma boyama yaptiniz sonraki bir kac ay acmadan boyadiniz diyelim. Tekrar açacağınız zaman sadece dogal saçınızı mi aciyorsunuz yoksa onceki acmadan boyadiginiz her yeri acip tekrar mi boyuyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) saçımı açıp boyadıktan sonraki boyalarda dip boya yapıyorum. O zamanlar açıcı kullanmıyorum. Haliyle dipler ve boy arasında fark oluyor. İki üç boyama sonra saçımın diplerinden bir önceki açıcı uyguladığım kısma kadar olan bölüme açıcı uyguluyorum.

      Sil
  24. Merhaba sizi tebrik ediyorum maşallah azmin sonu bu😍bana da yardım.edebilirmisiniz saçımı birkaç kez açık sarıya boyadım kestanenin üzerine haliyle olmadı turuncu oldum 😬 sonra arkadaşlarım toz açıcı ve 9 luk oksidanla açtı tabi yumurta sarısı turuncu arası bişey oldum sonra selective bin 11.10 ve 10 ile boyadım bir kaç ton açıldı şimdi ne turuncu ne yumurta sarısı değişik bı sariyim ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seçil :) Sarı tonlarına 9 luk oksidan yetmiyor ben paket boyalarıma bile ayrıca aldığım 12 lik oksidanı kullanıyordum. Saçını dinlendirdikten sonra yeniden açıp sadece küllü renk kullanıp boyayabilirsin. İlk yaptığında yine hafif turunculuklar olacak onlar da bir bir buçuk ayda bir boyadıkça azalmaya başlayacak. Saçın renginin oturması en az üç boyayı buluyor zaten :)

      Sil
  25. ablacım ilk resimdeki boyayı elde etmek istiyorum doğal saç rengim koyu kahverengi sarıya boyadığımda bakır sarısı turuncu bir renk çıkıyor ilk resimdeki sarı tonunu nasıl elde edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ilk resim kolaj olduğundan bir çok saç rengi var orda hangisini istediğini anlayamadım. Ama sarının en açık halini saçında görmek istiyorsan açıcıyla açıp ondan sonra küllü bir boyayla boyamalısın.

      Sil
    2. ablacım cevap verdiğiniz için teşekkür ederim istediğim renk şu https://i.hizliresim.com/POvnAd.jpg küllü sarıya da boyadım ama hep kestanemsi bir renk çıkıyor ortaya. https://i.hizliresim.com/LOdZ6V.jpg aradığım ton şunlar gibi bana bu konuda fikir verir misiniz hangi boyayı alayım renk açıları da denedim şu mavi olanı bakır turuncu çıkıyor hep.

      Sil
    3. Merhaba istediğin saç röfleli. Küllü renk saçın üstüne platin röfleler atmışlar. Açıcıda bakır çıkıyorsa rengi ya senin saçın o kadar açılıyor ya açıcıyı az tutuyorsun kafanda. Düzenli olarak küllü renklere boyayarak saçını alıştırabilirsin. Ben Koleston 11.1 ve palette 10.02 yi kullandım paletteden daha memnun kaldım. Bir kere açıp boyayarak istediğin renge ulaşamazsın zaten benim istediğim gibi olması bir yılı buldu.

      Sil
  26. Merhabalar blogunuzu bu akşam kesfetmeme rağmen tüm yazılarinizi okudum neredeyse,herşey çok açıklayıcı olmuş emeginize sağlık.ben sacimi her zaman koyu kestane rengine boyardim fakat bir değişiklik yaparak geçen günlerde kuaförde saçıma rofle yaptırdım. Açık turuncumsu bir renk oldu. Sacimi komple platin sarisina boyasam hem dibinin koyu kestane rengi biraz açılır hem de turunculuk sanki biraz kaybolur diye düşünüyorum sizce de böyle olur mu yok da daha kötü bir sonuç mu alırım? ��

    YanıtlaSil
  27. Merhaba muhtemelen instagram da sana cevap verdim aynı mesajı buraya da kopyalıyorum🤗
    Blogumu ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederim. Açıklayıcı bulmana çok sevindim. Öncelikle saçın bu haliyle harika görünüyor. Benimde kuaförde böyle bir tona kadar açmışlardı. Fotoğraflardan görmüşsündür. Şöyleki istediğin an saçını açıp tekrar boyayabilirsin ama ben derimki bir iki ay bu halini kullan o arada saçlarına haftada bir yağ bakımı yap iyice güçlensin ondan sonra al açıcını al boyanı evde boya mis gibi. Çünkü açıcı da platin boyada saçını yıpratacak. Benimki yıpranmıştı ama kopacak kadar olmadı hiç. Hep bakım yapmam gerekti. Bir de saçında şuan röfle olduğu için röfle olan yerlere platin ya da küllü boya gelince yeşillendirme yapabilir. Şu halinin üstüne direkt platin boyarsan daha önce boyanmamış yerlerin uçlarındaki saçlar gibi olacağını düşün. O yüzden tamamen açık bir ton görmek istiyorsan önce açıcıyla açıp sonra boyamak zorundasın.

    YanıtlaSil
  28. Bn de tesadüfen bu boyayı almış ve emin olamadığım için değiştirsem mi deyip aniden vazgeçmiştim. Sonrasında araştırdım tesadüfen sizin yazınızı okudum. Ve tam istediğim platin rengi elde etmişsiniz. Bakalım nasıl olacak...

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben diplerim için palette 10.1 açık küllü sarı renk açıcı aldım ilk önce bunun boya olduğunu sandım çünkü içindeki tüplerden biri boyaydı.. şuan bakır rengi diplerimle bunu okuyorum sanırım üstüne 10.1 boya geçmem gerek değil mi umarım cevap verirsin

    YanıtlaSil
  30. benım sac turuncu gıbı yapsam olurmu

    YanıtlaSil
  31. Ya benim sacın dibi kumral dibi geldi boyamal istemiyorum ucunda doreler var o doreleri nasıl sarı yapabilirim

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar bende saçımı boyadım aynı marka ve renge turuncusu bi renk oldu doğal kendi saçıma uyguladım kumral saç rengim ama bakıra yakın bi renk aldı malesef🙄🙄 bana bi tavsiye verirmisiniz bakmalıyım sarı olması icin

    YanıtlaSil