%12 40 vol.oksidan

EVDE SARI SAÇ BOYAMA KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ

09:20:00

Günlerden bir gün, ben gayet kızıl kızıl dolaşıyorken, bir anda sarışın olmaya karar verdim.
Bana öyle gelirler arada.
Daha önce de bir gecede platin olmuştum. Eve geldiğimde güneş gibi parlıyordum.
Annem çığlığı basmıştı.
Hatırlayınca şu an bile eğleniyorum :))

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 1

Platin saça geçtiğimde tek yaptığım kuaför koltuğuna oturmaktı. Fakat bu sefer kızıl saçtan sarı saça geçişi araştırdığımda tüm sorduğum kuaförlerden olmaz, saçın yanar, önce kahve tonlarına saçını alıştırmamız lazım cevapları aldım.

Kafama taktım mı, dönüşü yok. İlla sarışın olacağım. Kuaföre gittim. Saçımı kızıldan kurtaracak, sarı renge hazırlayacak en açık rengi yapmasını istedim. Böyle bakır gibi kumral gibi bir renk oldu.


EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 2

Sonra annemlerden sarışın olanı dedi ki "Gökçe gel ben senin saçlarını sarıya boyarım". Yok artık dedim evde sarı saç boyamak. Tarih de şimdikinden 3,5 yıl önce. Nasıl olacak annem? dedim. Saç açıcı boyalar var al ondan, bir kutu da 11/1 Kolleston boya al gel dedi. Kuzu kuzu gittim aldım dediklerini ama bende nasıl bir heyecan anlatamam. Beter olmak da var :)

Bu arada tanıştırayım annemler. İkisi de benim kuaförüm :)

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 3

Annem ilk önce yoğun renk açıcıyı uyguladı. Bildiğin turuncu oldum.

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 4

Bir gün sonra da Koleston 11.1 Açık küllü sarı boyayla saçlarımı boyadı. O turunculuk azaldı ama tamamen kaybolmadı.

Küllü boyayla boyamamızın sebebi, saç açılınca oluşan turunculuğu küllü renklerin yok ediyor olması.  Fakat boyanın külü bir kaç yıkamada saçtan gidiyor.

Ayda bir olmak üzere 3 - 4 boyamadan sonra saçımın rengi bu hale geldi.

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 5

Saçımdan küllü renk çabucak akıyor ve kısa zamanda dore sarı haline geliyordu. Bu turunculuktan kurtulmak için farklı yöntemler denedim.


Yeşilimsi de oldum, tamamen gri de oldum ama bir türlü istediğim sarıyı göremiyordum. Bakın aşağıdaki fotoğrafta saçlarımın aralarındaki turunculuklar görünüyor. Özellikle diplerdeki kopkoyu turunculuk çok canımı sıkıyordu. Kendi saç rengim koyu kestane olduğu için boya diplerini yeteri kadar açmıyordu.

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 6

En sonunda şu gördüğünüz Welloxon %12'lik oksidanı satın aldım ve saçlarımı boyarken boyayla verilen %9'luk oksidanı değil de daha kuvvetli olan %12'lik yani 40 vol. oksidanı kullanmaya başladım.

İşte ondan sonra o koyu turuncu, bakıra yakın diplerden kurtuldum. Saçımın rengi de daha sarı oldu.

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 7

Küllü renkleri üst üste boyamak saçta yeşillenmeye sebep olabiliyor. Bunun için ben 2 boyamada sadece diplerini, 3. boyamada önce diplerini boyamak şartıyla tamamını boyuyorum. Böylelikle saçımda sadece son boyamın küllü rengi olmuş oluyor ayrıca uçları da yıpranmıyor.

Saçım artık eskisi gibi turuncu değil. 6 ayda bir de diplere açıcı uyguluyorum. Tamamen rengini buldu diyebilirim.

EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 8

Bu arada geçenlerde Koleston'un renk açıcısını bulamayınca Palette Deluxe Ultra Yoğun Renk Açıcı'yı denedim ve çok daha başarılı buldum. Nedenine gelirsem;


EVDE SARI SAÇ BOYAMA | KIZILDAN SARIYA DÖNÜŞ 9

Birincisi, Koleston'un toz açıcısını saçıma bir türlü yetiremiyorum. Sırf dipleri için 3 kutu kullandığım zamanlar oldu. Tamam saçlarım gür de 3 kutu da çok fazla. Anında saçımda kuruyor ve dağıtamıyorum.

İkincisi, kesinlikle Palette'nin bu renk açıcısı Koleston'a nazaran benim saçımı daha fazla açtı. Kutusunun üzerinde Açık Kumral - Kahve tonları arasındaki saçlar için, 5 - 7 tona kadar renk açma yazıyor. Yazdığını da yapıyor.

Ayrıca saçımın açma işlemi bittikten sonra ilk defa bu kadar yumuşak ve parlak olduğunu gördüm ve bir kutu saç diplerime fazla fazla yetiyor. 3 kutu nerde 1 kutu nerde :)

Bundan sonra Palette'yle devam etmeyi düşünüyorum.


Bu arada soranlar olacaktır o kadar işlemden saçların yanmadı mı diye? Tabi ki kızıldan sarıya ilk çevirdiğimizde saçlarım oldukça hasar gördü. Çünkü çok kısa bir süre önce kızılı yok etmek için kuaför zaten saçlarımı açmıştı bir de üstüne biz açtık. Kurudu, kopmaya yakın hale geldi.

İşte o süreçte saçlarımı nasıl toparladığımı da şuradaki yazımda anlatıyorum.

Demem o ki, artık evde koyu renk saçı sarıya çevirmek hiç zor değil. Sadece bir boyamayla bu işin olmayacağını, rengin oturmasının zaman alacağını kabul etmek gerekiyor.

Tamam benim anlattığım 3 yıllık bir süreç fakat içindeki 1,5 yılda yarısı sarı yarısı koyu kestane bir kafayla dolaştım. Çünkü, araya hamilelik girdi. Bir de doğumdan sonra emzirince saçlarım uzun zaman boyanmadı. Her ay düzenli olarak boyayabilseydim çoktan rengini bulmuştu saçım.


Sonradan Eklenen Not; Bu yazıdan aylar sonra saçlarımı Palette 10.2 Platin Sarı saç boyasıyla boyamaya başladım. Saçımı hem açmadan hem de açarak boyadığımda nasıl sonuç aldığımı görmek isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.

Kullandığım tüm ürünleri BURADA BULABİLİRSİNİZ.

Görüşmek üzere :)


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

40 yorum

  1. Bende saçlarımın rengini açmak istiyorum fakat bana bu kadar yakışmıyor :D çok güzel olmuş bence :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim adaşım :) Her tene uygun bir sarı var aslında, eminim ki kendi rengini bulursan sana da çok yakışır. Anladığım kadarıyla senin saç renginle benim doğal saç rengim aynı. Neden yakışmasın :)

    YanıtlaSil
  3. büyük cesaret ama değmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Gayét guzel olmus ve bayagi yakismiss😊

    YanıtlaSil
  5. ay bu yazın da fotolar da ne şeker yaaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Bir ara saçlarımı sürekli boyatmak zorunda kalmaktan bıkıp sarıya çevireyim belki beyazlar belli olmaz demiştim. Sabah onda girdiğim kuaförden akşam altıda çıkabildim. Sekiz saatte kızıldan sarıya çevrildi. Ona verdiğim para yüreğime oturdu. Hiç aklıma gelmemiş kaç lira diye sormak. Aradan on bir yıl geçti, daha kuaföre o kadar para vermedim. Hesap et artık. Sonrasında nefret ettim sarışın halimden zira makyaj yapmayan biri olarak soluk ötesi kaldım. Harcadığım para uğruna altı ay dayanabildim. Altı aydan sonra bir daha sarışın olayım dersem sakın dediğimi yapma dedim kuaförüme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan'ım bende yıllaar önce saçımı bir anda platine çevirmiştim, güneş gibi olmuştum :)))))) Sonraki boyamalarda oturmuştu rengi ama senin anlattığın gibi taş çatlasın 6 ay kullandım. Hem kuaförde zaman geçirmek hem de her boyamada farklı bir tonla kuaförden ayrılmak hoşuma gitmiyordu. Yıllar sonra evde boyayınca çok güzel oldu be :)) Sevdim valla. Uğraştırmıyor da fazla. Kuaföre gitsem saatlerce orada kalırım evde boyasıydı, beklemesiydi, banyosuydu derken iki saatte her işim bitmiş oluyor. Bir de her tene uygun bir sarı renk var. Senin de içinden geldiği zaman bulursun sarını :)))

      Sil
  7. ne kadar ilginç evde sarılaşmak. bunu ablama göstereyim ben ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misss gibi oluyor. Hiiiç kuaförde yüzlerce lira dökmeye gerek yok :)

      Sil
  8. Süper olmuş saçların , harika olmuş itiraf ediyorum çok cesaretlisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esmanur, güzel olmazsa yine koyulturum diye düşünmüştüm :)

      Sil
  9. Ne güzel olmuş. Annelerin emeğine sağlık :)
    Kucaktakini ayrı beğendim, maşallah. Masumum benim.

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim De Kubad, annemler olmasa halim ne olur belli değil :)) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. aynı işlemi ben yapmıştım büyük cesaret gerçekten.
    kızıla boyamıştım kıpkırmızı bir halle kuaför aramaya başladım sarıya dönmek için hangi renge boyarsak boyuyalım gerçek şu ki sarı bir hastalık bir bağımlılık bayanlarda neyse kuaförler açamayız açılmaz kopar yanar vs vs yapamayız dediler...sizmisiniz yapamayan hemen açıcı aldım kendim açtım komple ve istedigim sarıya döndüm hemde kuaförlerin elde edemedigi sarıya çok şükür.deneyin yapabilirsiniz ama bu iş riskli birazcık .bu arada saçlarınız güzel olmuş güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  12. aynı işlemi ben yapmıştım büyük cesaret gerçekten.
    kızıla boyamıştım kıpkırmızı bir halle kuaför aramaya başladım sarıya dönmek için hangi renge boyarsak boyuyalım gerçek şu ki sarı bir hastalık bir bağımlılık bayanlarda neyse kuaförler açamayız açılmaz kopar yanar vs vs yapamayız dediler...sizmisiniz yapamayan hemen açıcı aldım kendim açtım komple ve istedigim sarıya döndüm hemde kuaförlerin elde edemedigi sarıya çok şükür.deneyin yapabilirsiniz ama bu iş riskli birazcık .bu arada saçlarınız güzel olmuş güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Eda, artık saç boyaları o kadar gelişti ki arada saçımı kestirmek için kuaföre gittiğimde kuaför inanmıyor kendim açıp boyadığıma. Kendi işini kendin halledebilmek çok güzel :))

      Sil
  13. Merhaba yazısinı okuyorum gunlerdir fakat bi turlu cesaret edemiyorum.benim saclarim ilk once röfleydi ben surekli dip röfle yaptirmaya biktim parasida yoruyordu beni. Kizdim bi anda gittim tarcin bakir boya aldim ve boyadim ama renk ilk boyandi zaman guzel duruyordu zamanla yikadikca akiyordu altta kalan röfle rengi surekli duruyor. Ustleri koyu alti sari gibi duruyor halada oyle. Ben nasil bi boya alip sariya donmek icin can atiyorum yardim edermisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet, sarışın olabilmek de sarıdan dönebilmekte zor.. Ben bu konuda uzman değilim yazımdan anlamışsındır. Ben olsaydım, bakırdan sarıya dönmeye çalışıyor olsaydım yine açardım saçımı. Saçının durumuna öncelik vermelisin, yıpranma varsa biraz dinlendirmen daha iyi olur. Sonra toparlamaya çalışmak çok daha zor oluyor.

      Sil
  14. Merhabalarr .. Nolır bana yardım ediin. Artık doğru düzgn bi sarı saçım olsun istiyorum. Bornz kahveye boyamştm ve yıkandıkça turuncular ortaya çıktı boya aktı 1 hafta öncesndede 7.1 e boyadm sırf lu iğrenç kızıllıklar kapansn die ama yinede azcık azcık kalmş turunculuklar. 8.1 mi yoksa 9.1 e mi boyasm karar ver3meim boyasam da tutar mı bilmiyorm yardımcı olunn lütfeennn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seda, kendi saçım dışında bir deneyimim olmadığı için ben olsam saçımı tamamen açıp istediğim rengin küllü sarısına boyardım ama en iyisini sen bilirsin diyorum. Yazdıkların hep kumral tonları. Sarı istediğini söylemişsin. Ya 11.1 ya da son favorim Palette Deluxe 10.2 Hatta yazısını da yazdım orada fotoğraflı anlatıyorum. Bi bak istersen.

      Sil
  15. Gökçe hanım yazınızı okuduktan sonra cesaretlendim hemen palette delux yoğun açıcı aldım saçımı açtım saçım omuz hizasında olduğu için bir kutu kullandım ama saçımın bazı yerleri yeteri kadar açılmadı özellikle yanlar tepem turuncu resmen bu arada saçım kahveydi .şimdi ne yapayım saçımı nasıl eşitliyicem şaşırdım yada bu halde boyasammı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilk açıldığı zaman eğer açıcı yetmezse, saçta az bekletilmişse ya da saçta farklı renkler varsa (daha önceden boyandıysa) böyle farklı renkler oluşabilir. Açıkcası açıcı yetmemiştir diye düşünüyorum. Benim de başıma gelmişti. Eğer çok açık sarı bir renge boyamak istiyorsanız o da renk açma özelliğine sahip olduğu için saçınızı kurtarabilir. Turunculukları kıran tek şey küllü boyalar. Boyanızın küllü olmasına dikkat edin. Saç açıcıyı ne kadar beklettiniz saçlarınızda?

      Sil
  16. Merhaba:) oncelikle yaziniz harika bende surekli sac boyayanlardanim:) kizil bakir kumral ve en sonunda siyah bende simdi sari tonlarina donmek istiyorum fakat nasil bir yol izleyebilirim bilemedim:) once aciciyi citcitimda denedim fakat bakir oldu sari tonlarina donmem icin acaba nasil yapabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökçe :) Siyahı açmak daha zor diye biliyorum, bir anda sarıya dönmez tabi. İstersen kendine bir ara ton seç açık kumral gibi. Ben olsaydım önce tamamen açar sonra bir dönem açık küllü kumrala boyayarak saçımın zeminini hazırlardım. Sonra da sarıya geçerdim :)

      Sil
  17. Merhabalar, saçım alev kızılıydı. Dün akşam pallettenin papatya renkli renk açıcısını kullandım. Ardından saçlarımı yıkadıktan sonra palette 9.0 sarı renk boyayı sürdüm. Tepem sapsarı saç uçlarım turuncumsu oldu. Saç uçlarımı açamıyorum bir türlü ne önenirsiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç uçların bir kaç boyamadan sonra iyice açılır zaten fakat her boyamada tam boyama yaparsan saç uçlarını yıpratırsın. Turunculuğu alması için küllü renk seçmelisin.

      Sil
  18. Meraba bende hep saçlarımı kızıl bakır tonları yapmak isterdim öğrenciyin kuaföre okadar para veremiyorum malesef. Saçımı bi hevesle bakıra boyadım 2hafta önce ve 1 haftaya aktı saçım moralim bozuldu baya şuan boya yok gibi ve akmasada zaten rengi çok tutmamıştım çünkü saçım koyu kahve acaba bu açıcıyı alsam açsam saçımı 1 gün falanda beklesem zarar vermesin diye sonra da bakıra boyasam tutar mı yanar mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rabia, koyu renk üstüne boyadığında kutu üzerinde saç renklerine göre duruşunu gösteren kısımdaki en koyu haline göre tutar, hatta biraz daha koyu renk olur. Büyük resim de açılmış saç üzerine tutan hali oluyor. Eğer rengin kendini tamamen göstermesini istiyorsan açman gerekir.Ben sarıya çevirirken açıp bir gün sonra boyamıştım bir sorun yaşamamıştım. Yanma olayı daha çok senin saçının güçlü olup olmamasıyla alakalı.

      Sil
  19. Merabaa dediğiniz üzere ben saçımı açıp boyadım çok güzel oldu çok teşekkür ederim hatta şuan dipleri gelmeye başladı bile bakır renge boyadım ama tamamen dibi gelince saçımın dibini tekrar açıp öyle mi boyamam lazım bide saçlarımı komple boyamam gerekiyo hep akıyoda zaman aralığı nasıl olmalı acaba ayda 1 boyasam mı bide dipleri nasıl yapmalıyım. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia, istediğin gibi olmasına çok sevindim. Benim de saçlarım koyu kestane ve şuan bakır kahveye boyuyorum. Artık hiç diplerini açmıyorum. Bir kaç ay ayda bir tam boya yap, saçın iyice boyaya alışsın. Böylelikle renk daha iyi oturmuş olacak.

      Sil
  20. Merhaba saçlarımı iki gün once kızıla boyadım ama cok pisman oldum acaba üstüne küllü kumral yaparsam kendım evde işe yarar mı ortaya kötü bi renk cıkmasında korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dilara, kızılı saçtan akıtmak zor olabiliyor. Biraz da sonrasında ne yapmak istediğine bağlı. Kendi boya deneyimimden şunu öğrendim. Saçımda boya varsa ve daha açık bir tona dönmek istiyorsam önce açmam gerekiyor.

      Sil
  21. Ben bu renge hastayım ama boyama denemem tam bir fiyasko oldu saçlarım yandı belimin altına kadar saçlarım var ve bob kesim yapalım uzadıkça keselim düzelir yavaş yavaş diyor kuaför zaten benim saçım yavaş uzuyor yandı iyice yavaş olucak bu sebeple herkese sordum söylenen herşeyi denedim ama en sonunda canım arkadaşım doğal olan bir keratin bulmuş patentli olanından aldık saçlarım düzeldi düzgün bir şekilde boyattım artık boya yaptırmadan öncede kullanıyorum ki saçlarım güçlü ve sağlıklı olsun ve sorun yaşamıyım diye kullanmaya başladıktan sonra hiç sorun yaşamadım hiç bu yüzden yazmak istedim bu renge benim gibi hayran olan ama yanma korkusu ile yapamayan varsa diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hiç keratin kullanmadım. Size iyi gelmesine sevindim. Açıcı uygulanınca saç muhakkak yıpranıyor, devamında bakım şart :)

      Sil
  22. bnmde sacim kizil 7sene kullandim ama 1 bucuk senedr boytmadim bebebk emzrme donemi faln halada sacimda kzil var bende denicem sze cok yakismis

    YanıtlaSil
  23. Merhaba benim saçlarım kızıl ama diplerimden kendi doğal rengim geldi(koyu kahve) ama boy ve uçları kızıl pek akmadı ve bende saçlarımı loreal parisin 8 numarali koyu sarı rengini yapmak istiyorum ama saçımı açmam gerek sizinde kullandığınız gibi palette ile açmayı düşünüyorum ama şöyle ki bu aralar saçlarım biraz dökülüyor ve saçımı açtıktan sonra daha da fazla dökülecek diye korkuyorum açmadan yapsam cok mu kötü olur kızıllık olduğu için saçımda. illa açıp mı boyamam gerek yardımcı olursanız çok iyi olur

    YanıtlaSil
  24. Ben sarıdan ateş kırmızısı renge dönmek istyrm ilk boyamada nasıl bir sonuç çıkar sizce

    YanıtlaSil