alışveriş

COSMETiCA ONLiNE ALIŞVERİŞİM

14:11:00



Uzuuun süredir evden pek çıkamadığım için kişisel bakım alışverişlerimi genelde internet üzerinden yapıyorum. Kozmetik alışverişinde de en sevdiğim adreslerden biri Cosmetica neden mi?

Birincisi bilgisayar başına oturup fiyat karşılaştırması yaptığım zaman genelde en düşük fiyatları bu siteden yakaladım.
İkincisi arayıp bulamadığım bazı ürünleri bulabiliyorum.
Üçüncüsü 30 lira üstüne kargo ücreti almıyorlar ki bu çok hoşuma gitti çünkü 3 lira 5 lira indirimli ürün alayım derken birde kargoya para ödemek pek hoşuma gitmiyor.
Dördüncüsü taksit seçeneği olması. 

Şu ana kadar iki alışveriş yaptım. İlkinde en ucuz 25 liraya bulabildiğim Real Techniques makyaj süngerini 16.70'e görünce hemen sepetime attım. Alırken de acaba bu ürün sahte olabilir mi diye endişelerim vardı fakat gelince gördüm ki mis miiis :)



Makyaj fırçalarına taktığım bir dönemde olduğum için arayıp da bulamadığım Tarko markasının Artnet 25 numaralı karıştırma fırçasını ve alışverişimi 30 liraya tamamlamak için Lionesse 398 far fırçası ile Tarko Lionesse krepe tarağını da ekledim. Kargomu beklemeye başladım. 

Siparişimi 31 mart pazartesi gecesi vermişim. Sitede 15:00'e kadar verilen siparişlerin o gün kargoya verildiği yazıyordu ben de Salı günü kargoya verilir, en geç Perşembe elimde olur umuduyla beklemeye başladım. Arada internet sitesi üzerinden de kontrollerimi yaptım fakat hiçbir hareket görünmüyordu. Cuma günü meraktan çatlayıp telefon açtığımda internet satışlarıyla görevli kişinin eğitimde olduğunu öğrendim. Muhtemelen benim sipariş havada kalmıştı. Sonuç olarak bir sonraki hafta içi geldi ürünlerim. Güzelce paketlenmişti. İçinden eksiksiz bir şekilde siparişlerim ve yanında gönderilen çok sayıda Urban Care deneme ürünleri çıktı. Bayılıyorum testerlara :))



Sonuç olarak ilk alışverişim sebebiyle beni acabalara sürükleyen -gecikmeyi saymazsak- çok memnun olduğum bir alışveriş oldu. Bayadır gözüme kestirdiğim Real Techniques fırçaları yine çok uygun fiyatla burada görünce ikinci alışverişimi de yaptım. Bu sefer iki günde kargom ulaştı.

Kocamaan bir kutu geldi. Güzelce bantlanmıştı açarken zorlandım :) Kutuyu açınca içinde ne olduğunu bilmiyormuşum gibi sevindim bakar mısınız bi dolu ganimet heheh



ve sürpriiz bu kutunun burada ne aradığını gerçekten bilmiyordum



Üzerindeki nota da hediyeye de bayıldım. Sitede 150 lira üzeri alışveriş yapan ilk 50 kişiye braun silk epil gönderileceği yazıyordu. Açıkcası artık bu tarz şeyler hileye dönüştüğü için hiç ciddiye almamıştım. Sonuçta ilk 50 kişi bu ürünü aldıktan sonra bile o reklam duruyor olabilirdi yada o hediye hiç kimseye gönderilmeyebilirdi. Beni şaşırttığın için çok teşekkür ederim Cosmetica :)  

Gelelim siparişlerime...
Bir süredir takipte olduğum Real Techniques fırçaların oldukça düşük fiyatta olduğunu görünce bütçeyi zorlayacak olsa da merakıma yenik düştüm ve aldım.

Göz makyajı için temel fırçalardan oluşan  Starter Set 44 tl. 

Yüz makyajı için Core Collection set 63.90 tl 

Allık fırçası Blush Brush 23.70 tl

Çok amaçlı Stippling Brush ı da 23.70 e aldım.



Makyaj fırçalarımın dışında saç boyarken kullandığım fırçam eskidiği için Lionesse saç boya fırçasını aldım. Benimki dy-03. Alırken fark etmedim ama baya kocaman geldi bana :)
Son olarak da çok fazla tükettiğim (yaşasın makyaj yapmak) kulak çubukları. İpek marka
300 adet 1.90 tl



Hediye göndermelerine rağmen tester göndermeyi de ihmal etmemişler. İki ürün de denemek istediğim ürünlerdi. 



Kargo ücreti ödemedim ve peşin fiyatına 5 taksitle aldım. 

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

10 yorum

  1. Ben de ilk cosmetica alışverişi mi yaptim, rimelkizii.blogspot.com blogumda paylaştım bana Tester gelmedi ama ne yazikki neden bilmiyorum :( Yine de yaşasın Cosmetica!!!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bundan sonraki alışverişlerimde tester gelmedi. Kestiler sanırım :)

      Sil
  2. Site ilk alışverişten sonra pek tester göndermiyor maalesef ürünler çok sağlam paketlenip gönderiliyor fakat büyük indirim dönemlerinde çok uzun sürede geliyor kargolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten paketlemeleri gayet başarılı. Bazen açana kadar göbeğim çatlıyor :) Son yaptıkları büyük indirimde 12 günde geldi benim kargom.

      Sil
  3. ayyy bu daaa evde duran yeni annelere lazım oluuur :)

    YanıtlaSil
  4. ben o kadar 270 tl lik alışveriş yaptım bana yollaya yollaya 3 tanecik tester göndermişler haksızlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem kampanya vardı, ben ona denk gelmiş oldum. Tester olayında çok cimri online firmalar.

      Sil
  5. Gökçe Hanım merhaba bu güzel blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibime aldım. :) dan alışveriş yapıyorum ve söylediğiniz gibi gerçekten müşterilerine verdiği değer sebebiyle alışveriş sitelerim arasında 1 numara oldu. Coşmetica alışverişimle ilgili bende blogumda bir yazı paylaştım. Sizde benim blogumu ziyaret eder yazımı okursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekürler tugbatugbatugba.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Tuğba, o zamandan beri çoook alışveriş yaptım Cosmetica'dan. Özellikle indirimlerine bayılıyorum. Blogun hayırlı olsun, hemen geliyorum ziyaretine :)

      Sil
  6. Cosmeticayı bende çok sonra keşfettim ama gerçekten çarşamba günü yaptığı %70 lik indirimler kesinlikle kaçırılmaması gerekiyor.<3

    YanıtlaSil