çilek

ÇİLEK

21:42:00

Deniz'in okulunda her günün bir kahvaltı ve meyve listesi var. Yarınki meyve çilek olarak değiştirilmiş. Okuldan eve not gönderilmiş. Anneme söyledim gelirken aldı.

İyi de bu ne, elma kadar çilek mi olur kardeşim?
Çok da severim ama niye yediriyorum ki ben bu saçma şeyi çocuğuma.
Sinir oldum.

çilek nasıl yıkanır

Meyve düşkünüyüm. Dolabımda meyve olsun, peynir olsun bana yeter. Her ne kadar gördüğümde içim gitse de bu hormonlu şeyleri eve sokmayı istemiyorum. Pazara düştü diye hemen hooop yemek listesine alıveriyorlar. Bir yandan da çocukların sağlıklı beslenmesinden bahsediyorlar. Bence herkesin kafası karışık :)

İşte ben kafamda bu düşüncelerle çilekleri yıkarken aklıma geldi. Biliyorsunuz çilek kolay çürüyen bir meyve. Doğru yıkandığı zaman ömrü biraz daha uzun olabiliyor. Bende nasıl yıkadığımı sizlerle paylaşayım istedim.

Eğer çilekleri akan bir musluğun altına koyarsanız çabuk bozulur. Çok hassas yapılı olduğundan musluktan akan su çileği yaralar, belki o sırada fark edemezsiniz ama o gün yenilip bitirilmedi mi ertesi güne dayanmaz.

Bir kaba su dolduruyorum. Çilekleri de bir süzgece koyuyorum. Fotoğraftaki gibi iç içe geçenlerle çok kolay oluyor. İçindeki çileklerle beraber süzgeci suya yerleştiriyorum. 5 dakika kadar bekliyorum. Sonra süzgeci çıkarıp suyunu değiştiriyorum. Bunu çilekler tortu bırakmayana kadar tekrarlıyorum. Bazen 3 bazen 4 kere.. Sonrasında da süzdürüp dolaba koyuyorum. Genelde bitene kadar dayanıyor.

Deneyin derim :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

28 yorum

  1. Bence çok zor yıkanıyor yani beni
    Huzursuz ediyo yıkaması ıspanak gibi temizlenmiyormuş gibi geliyo yanısıra hormonsuz hiç bir ürünümüz kalmadı malesef;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ıspanağı nerdeyse beyazlatana kadar yıkıyorumdur herhalde :))

      Sil
  2. Evet çilek çok çabuk çürüyor, güzel bir çözüm. :) Bende çok seviyorum alerjim olmasına rağmen yemeden edemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama nasıl oluyor ki öyle hem alerjin var hem yiyorsun, dikkat et kuzumm..

      Sil
  3. Maalesef çileklerin tadı kokusu gibi değil artık. En güzeli Osmanlı çileği, bu yıl bahçeye ektik, bakalım nasıl olacaklar. Ben de aldığım gün dolaba koymadan tüketiyorum. Dolap, meyvelerin tadını biraz alıyor bence. Selamlar ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek bahçenize ekiyorsunuz, ne kadar güzel :) Dolap konusuna da katılıyorum, kışın mümkün olduğunca balkonda tuttum sebze meyveleri bozulmadılar da üstelik..

      Sil
  4. Yıkanması da saklanması da önemli. Biz bahçeden yiyoruz çileğimizi. Bizimkiler hormonsuz olduğu için bu kadar büyük olmuyor tabi. Çok küçük, şekilsiz ve bu kadar kırmızı da olmuyor :) Bu gün ilk defa biraz topladık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok imreniyorum böyle bahçe sahibi olanlara. Olsuun şekilsiz olsun zaten şekli düzgün olanların ne olduğu belli değil.. Miss gibidir bahçe çilekleri :)

      Sil
  5. yaa bende aldım, markette buram buram kokusu geldi, nasıl canım çekti, almadan da edemedim ama hiç tadı yoktu yaa, yalanmış meğer :(

    YanıtlaSil
  6. Bana da meyve olsun başka birşey olmasın bir gün yemiyim ikinci gün resmen meyve aşeriyorum ☺️☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendensiiiin :) Ben lisedeyken sınıfta bir arkadaşım vardı kız ömrü boyunca meyve yememiş.. Nasıl yaşar ki insan öyle :))

      Sil
  7. Pazardan aldıklarım çol güzeldi. Ama ben de dün markette gördüm mandalina kadarlardı. Yok artık dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneme sordum sonra sen nasıl oldu da böyle çilek alıp getirdin eve diye.. Meğer arabadan inemeden seslenmiş satıcıya, biraz irilerinden düzgünlerinden koy demiş. Adamın da dürüstlüğü tutmuş herhalde hepsini bizim torbaya doldurmuş hahaha

      Sil
  8. çişeği ben de severim pazardan ya da el arabasından alıyorum orada güzel oluyor..

    YanıtlaSil
  9. imkanımız olsada kendi kokulu çileklerimizi yetiştirsek ne güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten ne güzel olur.. Hiç bilgim de yok bu konuda, özeniyorum :)

      Sil
  10. Çilek yenmez mi.. Hele de tatlıysa <3

    YanıtlaSil
  11. ben de yeni çilek reçeli yaptımdı amaaa ^-^

    YanıtlaSil
  12. Çilek en sevdiğim meyvelerden ama elma kadar haklısınız. Köyde, çilek çok yıkanmaz, derlerdi. Şöyle bir tozu gitsin diye sudan geçirirdik. Şimdi, tarım ilacı korkusundan neredeyse ovacağız, hep de hormonlu... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Blana haklısın bak sebzelerin meyvelerin üzeri hep birşeylerle kaplı.. Bende ovuştura ovuştura yıkıyorum çocuklar kabuklarıyla yiyebilsinler diye..

      Sil
  13. Çilek çabuk bozuluyor maalesef.. az alıp aynı gün tüketmek de iyi fikir olabilir. Bekletince de bütün kiri gidiyor. İnsanın içine siniyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En mantıklısı o zaten aldığın gibi tüketmek bazen kalıveriyor işte o zaman da yiyebilelim diye dikkatli yıkamak gerekiyor. Zaten artık eskisi gibi toprakta da yetiştirmiyorlarmış ya çileği.. Yine de ben içim sinene kadar foşurdatıyorum :))

      Sil
  14. Eskidende bu kadar hassas mıydı bu çilekler? Eve geldiğinin ertesi günü bozulan çilek aldığımı bilirim. Şaşırıyorum böyle olunca. Midemizde ne hale geliyorlar kim bilir?

    YanıtlaSil