beauty blender

MAKYAJIMI ANLATIYORUM - 1

22:35:00

Bugün yeni bir seriyi yazmaya başlıyorum. Adı, Makyajımı Anlatıyorum.

Nasıl da küçük dağları ben yarattım edasıyla yaptım girişi, halbuki yüzyılın klasiği :) Tek farklılık Instagram, Youtube gibi görsel kanallar varken burada yazıya dökmek. E o kadar da farkımız olsun, değil mi?

Şaka bir yana, denediğim ürünlerden yaptığım makyajımı fotoğraflarken böyle bir fikir geldi aklıma. Siz, duruşunu merak ettiğiniz ürünler varsa fikir sahibi olursunuz ben de "Bak alalı ne kadar zaman olmuş daha bekletme" der yayınlarım yazılarımı. Kazan kazan durumu :))

İlginizi çekerse yazmaya devam ederim.

O zamaan başlıyorum.

Makyajımı anlatıyorum 1

Ten Makyajımda Kullandıklarım;

Makyajımı anlatıyorum 1-1

Rimmel London Match Perfection Fondöten - 100 Ivory
Rimmel Match Perfection Fondöten çiçek kokulu, valla bayıldım kokusuna. Duruşunu da sevdim. Doğal, aydınlık, taze. Üstelik sabah dokuz civarı sürmüştüm şu an gece 11 hala yüzümde. Hiç kuruluk, ağırlık hissetmedim. Beğendim.

Zoeva Rose Golden Blush Palet
Zoeva Rose Golden Palet kontür, aydınlatıcı ve allıktan oluşuyor. Renklerini çok beğendim. Kontür ve allık doğal, aydınlatıcı ise beklemediğim kadar pigmentli çıktı. Yüz paletlerini seviyorum baya kolaylaştırıyor makyajı.

Makyajımı Anlatıyorum Rimmel London Match Perfection Fondöten Zoeva Rose Golden Blush

Kaşlarımı Şekillendirmek İçin Kullandıklarım;

Makyajımı anlatıyorum 1-2

Loreal Paradise Pomade Extatic Kaş Pomadı - 104 Brunette
İlk Paradise Pomad ile kaşlarımı şekillendirdim. Fırçası kullanışlı, pomadın sürülmesi de çok rahat. Bir süre sonra sabitleniyor. Tek başına bile yeterli.

Catrice Brow Colorist Semi-Permanent Kaş Maskarası - 02 Medium
Kaşlarım çok dağınık olduğundan Catrice Brow Colorist kaş maskarasıyla üstünden geçiyorum. Bu yarı kalıcı kaş maskarası muhteşem bir şey arkadaşlar. Fırçasını çok beğendim. Ürünü ne az alıyor ne çok. Kullanırken de etrafa bulaşmıyor. Sabitlenmesi çok başarılı hala düşmedi kaşlarım. Üstelik takır tukur da sertleşmiyor. En hayran olduğum da tüm işlemler bittikten sonraki görünümü. Üstelik iki hafta gibi bir süre düzenli kullanılırsa kaşların rengini geliştirme vaadi var. Denemedeyim. Bu ikili hiç uğraşmadan uğraşılmış kaş görünümü veriyor. Tam aradığım şey.

Revolution Conceal & Define Kapatıcı - C3
Son olarak Revolution kapatıcı ile kaş altı ve üstünü temizledim. İnsanı yarı yolda bırakmayan kapatıcılardan. Sür ve unut. Başarılı.

Makyajımı Anlatıyorum Loreal Paradise Pomade Extatic Kaş Pomadı Catrice Brow Colorist  Kaş Maskarası Revolution Conceal Kapatıcı

Göz Makyajım İçin Kullandıklarım;

Makyajımı anlatıyorum 1-3

Revolution SophX Far Paleti
Revolution SophX palete bayılıyorum. Renkleri de pigmenti de çok güzel. Ayrıca mat, ışıltılı far seçeneklerinin bir arada olması hoşuma gidiyor. Paletten üç rengi kullanarak şipşak bir göz makyajı yaptım aslında. Pancakes rengini tüm göz kapağıma dağıttım. Strawberry Sweets ile kenarları yoğunlaştırdım. Pink Champagne ise gözün ortasını parlattı. Alt kirpik dibine fırçanın ucuyla Strawberry ve Danger (4. renk çıktı ortaya :)) rengini karıştırıp geçtim.

Makyajımı Anlatıyorum Revolution Soph X Far Paleti Loreal Unlimited Maskara

Loreal Unlimited Maskara
Loreal Unlimited Maskara ile ilk zamanlar biraz zorlanmıştım. Kipriklerimi dağınık gösteriyordu. Kullandıkça o hal kayboldu. Süper siyahlık, yoğun görünüm, belirgin kirpikler için tercih edilir.  Bakın benim iki kirpiğim arasındaki farka. İlk başta farkının fotoğrafını çekmek için tek gözüme sürmüştüm sonra unutmuşum o yüzden bütün fotoğraflarım böyle :) Ayrıca sabahın köründen beri benimle. Akma yok, dökülme yok. Yazısını yazmıştım, BURAYA tıklayarak okuyabilirsiniz. Youtube kanalım için hazırladığım videomu da izleyebilirsiniz. Yoksa siz hala kanalıma uğramadınız mı?


Dudak Makyajı;

Makyajımı anlatıyorum Maybelline Super Stay Matte Ink 80 Ruler Ruj

Maybelline Super Stay Matte Ink Ruj - 80 Ruler
Bu ara Maybelline Super Stay Matte Ink rujlara sarmış olabilirim. Her rengi aynı kalıcılıkta olmasa da 80 Ruler çok başarılı. Tek kat, yüksek pigmentasyon ve süper kalıcılık. Bir ruj için harika özellikler.

Makyaj Sabitleme;

Makyajımı Anlatıyorum Revulotion Sport Fix Makeup Fixing Spray

Revulotion Sport Fix Makeup Fixing Spray
Revulotion Sport Fix makyaj sabitleme spreyini ilk defa bugün kullandım. Kokusunu hiç beğenmedim ama performansı iyi sanki. Bakıyorum da bronzer, allık, aydınlatıcı, göz farı hepsi duruyor. Evet biraz hafiflemişler ama hiç biri kaybolmamış. Yüzüme bol sıkmıştım. Çabuk kuruyor, kuruyunca da rahatsızlık vermiyor. Hiç gerginlik ya da yapışma hissetmedim yüzümde. Denemeye devam edeceğim.

Kullandığım Makyaj Fırçaları ve Sünger;

Makyajımı Anlatıyorum Beauty Blender Real Techniques Ecotools Wetn Wild Essence fırça

Beauty Blender Original
Beauty Blender'ı ilk defa geçen sene kullanmaya başladım. Siyahı favorim ama orjinali de güzel. Kesinlikle diğer süngerlerden farklı.

Real Techniques Expert Face Brush
Real Techniques Expert Face Brush, en rahat fondöten sürdüğüm fırça. Fırça izi bırakması için ya kirlenmesi ya da fondötenin fırçayla sürüme uygun olmaması gerekiyor. Expert fırçayla fondöteni dağıtıp süngerimle de üstünden geçiyorum, kuru cildim pürüzsüz görünüyor.

Essence Glow Perfector Brush
Essence Glow Perfector Brush, aydınlatıcı ve yanaklar için kullanılabilecek bir fırça. Göründüğünden daha yumuşak, Bronzer ve allık uygularken hafif olmasını sağlıyor.

Wet n Wild P75 Aydınlatıcı Fırçası
Wet n Wild'ın bu fırça serisi çok güzel. İyi ki almışım dediklerimden.

Ecotools Eye Enhancing Duo Brush
Ecotools Eye Enchancing Duo Fırça seti için şunu söyleyebilirim. Göz makyajı için fırça almayı düşünüp ne alacağınızı bilmiyorsanız muhakkak bu setle başlayın. Hem uygun fiyatlı hem de yüksek performanslı. Üzmeyecektir sizi.


Yani şimdi ben buradan taa yazının başına bir bakıyorum da destan yazmışım. Güya sadece isimlerini ve fotoğraflarını ekleyecektim.

Okuyup da keyif aldıysanız, ne mutlu bana. İçlerinden merak ettikleriniz varsa yazın lütfen.


Görüşmek üzere :)



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

5 yorum

  1. Bu seri çok faydalı olacak.Takipteyim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blogunuzu takibe aldım. Sizi de benim bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Çoook sevdim makyajımı anlatıyorum yazımı. Devam edeceksin di mi?

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir seri olmuş canım ,merak edilen ürünler toplu halde gözüküyor daha iyi :)

    YanıtlaSil