a101

YAYLA HAŞLANMIŞ MEKSİKA FASÜLYESİ DENEDİM

20:11:00

Merhaba, uzun zamandır ağırlıklı kozmetik yazmaktan mutfağa pek uğramadığımı fark ettim. Aslında her gün eve alışveriş yaparak geliyorum ve her gün tüketiyoruz. İş yazmaya gelince biraz tembellik yapmış olabilirim. Geçenlerde A101'de dolaşırken Yayla Bakliyat'ın haşlanmış ve hazır yemeklerini gördüm. Bir Yayla Haşlanmış Meksika Fasülyesi bir de Yayla Meksika Soslu Pilaki attım sepete. Sanırım kırmızı olmaları ilgimi çekti :)

yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim
yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 2
yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 1

Yayla Haşlanmış Meksika Fasülyesi; 4 katlı BPA'sız koruyucu ambalajda. Yumuşak, az yer kaplayan, sağlam bir paketleme olmuş. İçindeki suyu da fasülyeyi de hissediyorsunuz fakat dökülür mü diye endişelenmiyorsunuz.

yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 4
yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 3

Paket açılmadan önceki net ağırlık 700 gram, süzme ağırlığı 400 gram.

Her zaman görmeye alıştığımız teneke konserve paketlemesinden ne farkı var derseniz, teneke ürünlere göre daha az su içeriyormuş, fasülye miktarı aynıymış. Ayrıca suyu kullanılarak besin değeri daha zengin yiyecekler hazırlanabiliyormuş.

yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 5

Neden sorusuna cevabı da; Vegan, glutensiz, katkısız, pratik, yüksek protein ve lif kaynağı olması, fosfor kaynağı olması, demir kaynağı olması olarak belirtilmiş.

Açıldıktan sonra iki gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Açıp süzdüğümde, piyazlık kıvamda bir fasülyeyle karşılaştım aslında.

yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 6
yayla haşlanmış meksika fasülyesi denedim 7

Meksika Fasülyesi'nin pişme zamanını bilmiyorum fakat yemek olarak pişirmeye çalışırsam dağılma kıvamına gelebileceğini düşündüm. O yüzden biz biraz piyaz biraz salata halinde tükettik. Bence pilava da yakışır. Açıkçası soslara rağmen pek lezzetlendiremedim, kaynaşmadılar sanki. Üzerinde çalışacağım. Yine de acilen sofrayı renklendirmem gereken zamanlar için bir çözüm olarak kullanılacaklar listemde.

Yayla Haşlanmış Meksika Fasülyesi'nin besin değeri ve içindekiler şu şekilde;

yayla haşlanmış meksika fasülyesi içerik

Yayla Meksika Soslu Pilaki ise bir sonraki yazımda.


Görüşmek üzere :)

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

1 yorum