a101

A101 ÇOK AMAÇLI DOLAP VE BİR MONTAJ HİKAYESİ

14:02:00


Uzun zamandır mutfakta erzak ve ıvır zıvırları koyabileceğim bir dolap arıyordum. Daha önce A101 kataloğunda çok amaçlı dolap diye görmüştüm gittiğimde bitmişti inceleme fırsatı bulamamıştım. Her şubeye 1 ya da 2 tane geliyormuş bu tarz ürünler. Tekrar satışa çıktığında şansımı denemek istedim sabahın sekiz buçuğunda A101 in kapısına dayandım :)


a101cokamaclıdolap


Çok amaçlı dolaptan iki tane, banyo için olan duvara monteli dolaptan bir tane vardı. İkisinden de almaya karar verdim (Bu arada dolaplar için taksit yapılmıyor haberiniz olsun). Görevli getirdiği zaman baktım ki çooook ağır. Yanımda da oğlum var mümkün değil taşıyamam. Rica edip market arabasıyla apartmanımıza kadar götürdüm tabi buna götürmek denirse bütün yol boyunca tangır tungur uyuyan kim varsa uyandırdık eminim. Yolumuz da biraz eğri büğrüydü. Oğlumla arabayı bir yere çarpmadan apartmana kadar götürebilmek için baya ter döktük. Karton koli ambalajlıydılar ve tutabilmek için hiçbir yeri yoktu. Ben her birini beş kat yukarı çıkardım kalbim patlayacak sandım o derece. Siz siz olun tek başınıza o kadar yükü üstlenmeyin :)

Kutuyu açınca dolabın bütün parçalarını ve bir poşet içinde vidaları göreceksiniz Kutunun içindekilerin pek temiz çıktığını söyleyemem önce hepsini sildim temizledim. Parçalar pürüssüz değil bazı yerlerinde lakeler çizilmiş, minik minik çatlamış.
Kurulum için bir açıklama klavuzu var klavuzda da youtube da kurma videosu olduğuna dair bir yazı. Videosu aşağıda.




Klavuz açıklayıcı değil özellikle hangi vida, çivi ıvır zıvırları hangi parçaları birleştirirken kullanmamız gerektiği yazmıyor hatta 13. maddede cümle yarım kalıyor . Videoya gelince o da bir şahane zaten orada da bir anlatım olmadan adam montajlıyor dolabı hemde sonunda tam bitmiş hali yok ve yamuk :)))

Bu arada vida delikleri bazı yerlerde açılmış bazı yerlerde hiç yok kendiniz ölçüp yerini bulmanız gerekiyor.

Annemle beraber kurduk dolabı. Yok bu neyin parçasıydı, yok şurası niye yamuk, bunun deliği yok, karşılığı nerde, yok çocuklardan vidaları çekici kaçıralım derken 5 saatte bitirebildik. Yorulduk ama ben dolabı beğendim en azından yamuk olmadı :)))

a101cokamaclıdolapkurulum



Hele o minifix dedikleri şeyin ne olduğunu nasıl kullanıldığını anlayana kadar baya bi düşündük e daha önce dolap filan kurmadım ki ben nereden bileyim :) Minifix çekmece montajlanırken kullanılıyor en sonunda öğrendik.

Bence bu tarz dolaplara nazaren A101 deki fiyatı oldukça uygun ama şıp diye yaparımlık bir montajı yok. Çok da kaliteli değil günü kurtarır cinsten. Ben bu işlerden anlıyorum yada anlayanını tanıyorum derseniz ben de hiç kaçırmayın derim. Yakın zamanda banyo için olan dolabı kuracağız bakalım onda neler çıkacak karşımıza :)


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

8 yorum

  1. ay bunuuuuu herkes aldı çevremde yaaaa çok meşhuuur a101 şeysiiii :)

    YanıtlaSil
  2. eveeet düzgün olmuş 5 saatta aferiiim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok amaclı dolabin daha kısa ayaklısından bende de var. Ama hazır halde almıştık.Montaj yapmadık. Aslında bir tane daha alasım var. Çok kullanışlı oluyor çünkü. Bir de montaj olayı büyüklere yap-boz gibi değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En mantıklısını yapmışsınız da hazır almışsınız Zülal :) Aslında parçalar düzgün ve anlatım da düzgünse zevkli bu tarz dolapları yapmak. Ben geçenlerde bu dolabın çekmecesiz olanını montajladım bir saatte bitti işi :)

      Sil
    2. Okurken bende büyüklere yap boz diye düşündüm olsun anne kız güzel vakit geçirmişsiniz 😊 güle güle kullan

      Sil
  4. Ben de iki gün önce aldım çok amaçlı dolap montalama malzemesi eksik delik izleri çoğu yerde yok kendiniz belirliyorsunuz yamuk oluyor çok yorucu olmadı mobilyacıya götürdüm yaptırdım tavsiye etmem yane montalama yerleri belirgin olsa malzeme eksiksiz olsa montaj çok kolay olur

    YanıtlaSil