46 Yok Olan

46 YOK OLAN DİZİSİ

22:06:00

"46 Yok Olan" diye bir dizi var. Star Tv'de yayınlanıyor.
Blogger arkadaşlarımın yazılarından öğrendim.
Televizyon izlemiyorum, yazılanlar ilgi çekici geldi, hadi ben de izleyeyim dedim.

"Türkiye'nin sayılı genetik profesörleri arasında yer alan Erdal Beşikçioğlu'nun karakteri Murat; tedavisi mümkün olmayan bir hastalık sonucu beş yıldır komada bulunan kız kardeşini hayatta tutmaya çalışan, kendisini bu hastalığın tedavisine adamış bir profesördür. Zamanla çevresindekileri kaybeden, pek çok kişinin yarı yolda bıraktığı karakterimiz bu zorlu yolda yüzlerce hastaya umut sayılabilecek bir ilaç keşfeder ve bir anda kendisini büyük bir olaylar zincirinin arasında bulur. Gerçeğin peşinde olan ve inancından taviz vermeden bu zamana kadar gelen profesör için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu sır dolu buluş, tanıdığı ve tanımadığı birçok kişinin hayatını değiştirecektir."

3 bölümü bitirdikten sonra takıldığım yerleri taslak olarak yazdım.
Sonra o hali daha çok hoşuma gitti.
Ben gibi ben.
Değiştirmeden yayınlıyorum.


Dizinin konusu güzel..

Merakta bırakıyor..

Süresinin 60 dakika olması güzel, aslında bu dizinin hakkı 40 dakika da bu zamanın dizilerine göre 60 dakika da büyük başarı..

Salim ve Murat'ın sohbetleri keyifli..

İkinci bölümde birinci bölümden bilmem kaç dakikalık kısmı aynen koymuşlar

Tamam Türk izleyicisine seyrettiriyorsun da artık deli gibi yabancı dizi izliyor insanlar  o kadar tekrara ne gerek var. Dizinin en başına yazarsın bilmem kaç saat önce diye, geçmişi anlatırsın istediğin gibi, zamanımıza geldiğinde o 15 dakikalık bölüm yerine bir teaser hazırlarsın planlarına göre 1-1,5 dakikalık, bitiminde karartır ekranı geçersin yeni sahnelere.. Çok daha akılda kalıcı.. Çok daha basit..

Eminim ki kurguyla ilgilenenler de böyle düşünmüştür. Ama bu piyasada herkes herkesin işine karışır. İşi bileni işe alıp, işini yapmasına izin vermez. Bi rahat bırakın insanları işlerini yapsınlar. Zaten dizi çekilmeye başlanmadan bile milyon tane toplantı yapmışsınızdır şöyle çekilecek böyle kurgulanacak diye, biraz nefes aldırın.

Sen diyorsun ki, kardeşim daya sahneyi birinci bölümü izlemeyen de görsün, hem montaj saatimiz de azalır. İyi de o birinci bölümü izleyen zatı muhteremler ben burayı izlemiştim deyip iki üç sahneden sonra kalkmadılar mı acaba koltuklarından..

Farkli bir dizi, izlenilebilecek bir dizi saçma hatalarla çöp olmasın.. Muadili pek olmadığından zaten karalanmaya müsait..

Ayrıca müzikleri fena.. Neden sürekli gerilmek zorundayım.. Dandadadaaan dandadadaan.. Yüksek tansiyonlu müzikler sadece gerçekten o gerilimi yoğunlaştırmak için kullanılsa daha güzel olmaz mıydı? Hem inişler olmadan çıkışların bir anlamı yok ki. Bazı müzikler de sahneye hiç uymuyor.

Mesela Salim'in arabayla takip ettiği bölümdeki müzik beni hiç rahatsız etmedi. Hız yok, tehlike yok, bilinmeze giden bir adam ve onu takip eden bir adam var. O müzik beni gerdi ve yerindeydi ama adam her deney tüpünü eline aldığında o gerilim niye? Birincide kullandın anladık tehlikeli bişeyler oluyor, sürekli dandadan niye?

Melis Birkan'ın "Babam ölmüş" cümlesi hala kulaklarımda. Çok iyi..

3. bölümde ortaya çıkan komiser Selin, güzel geldi. Bazen zorlama laubali ama izlettiriyor kendini.

Erdal Beşikçioğlu'nu beğenirim. Fakat bazı sahneler oturmuyor adama.  Çıldırıp bağırdığı sahneler, deli gibi güldüğü sahneler yapay..

Yılların oyuncuları, tiyatrocular var kadroda.. Bırakın aktarsınlar duyguyu.. Evet bazı hareketler gereğinden büyük olabillir onda da gerçekliğin bozulmamasına dikkat edilmeli..

Şaman ayini hareketleri, fenaa..

Ben bir izleyiciyim. Dizi sektöründe hiç çalışmadım ama çok izlerim. Mesela bu dizide baktım konu güzel, şimdi yaptığım gibi üç bölümü internetten bitirip 4. yü beklerim. 4'te beni rahatsız eden şeylerin azaldığını görürsem devamını izlerim yoksa bırakırım. Her tarzın bir izleyici kitlesi var bu dizi yapılırken de biliniyor zaten hangi grubun ilgisini çekeceği. Sen A grubu izleyiciye 1. bölümden 15 dakika tekrarı dizi içine kakalayamazsın. Bırakır gider..


Diyeceğim o ki 5 üzerinden 3,5

Şimdilik...



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

42 yorum

  1. Ben artik dizi izlemekten vazgectim mümkün degil takip etmem. Filmleri bile netten izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En mantıklısı Derya, hele o reklamlara hiç tahammül edemiyorum..

      Sil
  2. O diziyi ben de duydum ama yabancı bir diziden almışlar konusu o yüzden izlemedim, fakat çok hak verdim - izlememiş olsam da - gayet mantıklı ve yerinde eleştirmişsin, 15 dakika tekrar insanı sıkar gerçekten...keşke bir şekilde kulaklarına gitse de düzeltseler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde abla, güzel bir dizi olacak belli ama böyle hatalar olmamalı..

      Sil
  3. Dizinin yayın saatinden bile belli diziye güvenmedikleri :) Bir süredir film izliyorum sadece, o da tvye bağlı kalmadan, internetten. Velhasıl yaşlanıyorum azizim, dizi heyecanım kalmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğinden dolayı geç saatte yayınlanıyordur Emine, çünkü kendine hazırladığı ilacı şırınga eden bi adam var. Kötü örnek olmasın diye.. Yaşlanmak mıııı, delisin :) Zamanımızı başka şeylere ayırıyoruz ondan :)

      Sil
  4. ben dizi izleyemiyorum tv de . şu anda demir küçük olduğu için özgür takılamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de pek tv izlenmiyor Derya. Dizi, haber hiiiç. Arada belgesel izliyoruz..

      Sil
  5. genelde artık tüm dizilerde, izleyici önceki bölümü hatırlasın diye genel bir tekrar var. bazı dizilerde tekrar yarım saati bile geçiyor ve insanı fena sıkıyor. o yüzden takip ettiğim iki dizi vardır. çok fazla dizi izlemem. işi iyice bozmaya başladılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yeni bölüm öncesini anlarım da bunlar dizinin ortasında geçmişle günümüzü bağlamak için tekrar koymuşlar. O saçma :)

      Sil
  6. baya ilgimi çekti konu ama türk dizisi mutlaka berbat edeceklerdir :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle önyargılıyım İrem, olmaz umarım şöyle sezon sezon giden güzel dizilerimiz olsun..

      Sil
  7. Hep çok güzel, muhteşem yorumları okumuştum. Şimdi senin yorumunun ardından meraklandım. Televizyon izlemeyi bırakanlardanım ben de. Bir şans verip bakayım diyorum hem zaten Türk izleyicisi bu konuya çok şans vermez hemen bitiverir sanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı herşeyden önce ve dikkat çekici ama konusu kadar hataları da dikkat çekici :)

      Sil
  8. Diziler yayınlandığı saatlerde kızım yatağa hazırlanıyor, zaten benim açımdan izlenecek kaliteli dizi yok. Onun yerine kitap okumayı yada film izlemeyi yeğlerim.
    Yazınız için teşekkürler, ilgi ile okudum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli Gamze bizde de akşam sekiz buçukta yatış var :)) Ben de merak ettiğim olursa internetten izliyorum. Sevgiler :)

      Sil
  9. Hataları, beni rahatsız eden bir kaç noktayı farketsem de, ben sevdim diziyi. Uzun uzun vaktimi almıyor herhangi diğer diziler gibi. Herkesin sevmesi beklenilemez çünkü konusu klasik aşk, töre, aldatmadan farklı. Şans verilmeli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani insanlar da sıkıldı artık hep aynı konuları izlemekten. En azından ben o tarz dizileri izlemeye tahammül edemiyorum. Konusunu beğendim, o kadar emek var biraz daha özen gerekiyor..

      Sil
  10. yani buraya bakamsam böyle bir dizi olduğundan bile hala bihaber olacağım :)) cidden tv izlemeye vaktim yok, izlenebilirmiş ama izleyemeyenlerin yerine de izle bari ;)))

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehe bende blogger arkadaşlarım sayesinde haberdar oldum Pınar, bak demek ki bizim tayfa izlemiyor tv :))

      Sil
  11. Bu diziyi hiç izlemedim. İşin tuhaf yanı hiçbir şekilde karşıma da çıkmadı. Ama mera ettim doğrusu. Bir şans versem hiç fena olmaz, doğrusu :)

    YanıtlaSil
  12. Konusu ilgi çekici ve farklıymış. Ben de tv izlemiyorum. Evdeki iletişimi öldürüyor ve zaman kaybı geliyor. Umarım, hatalarını düzeltirler ve izlenesi dizilerimiz artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Blana ben sürekli yabancı dizi izliyorum mesela niye kendi dizilerimiz de izlenmesin ki biraz hizaya gelmeleri lazım :)

      Sil
  13. Ben baya övdüm çünkü dediğin gibi muadili yok.Ama bazı zaman hataları da var 4.bölümden sonra yazımı güncelleyeceğim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin övgünde yerinde Aslıhan.. Ben de beğendim ama takıldığım yerler oldu işte :)

      Sil
  14. İlk bölümünü izledim. Genel olarak başarılı buldum. Ama kesinlikle beşikçioğlunu'unun bazı tepkileri yapay kalıyor. Abartmışlar oraları azıcık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh rahatsız etti demek seni de. Bana da gerçek dışı geldi bazı sahneler öyle olunca kopuyorum diziden.

      Sil
  15. Ben diziyi heyecanla o kadar bekledim ama sınavlar araya girince izleyemedim. Müzikler konusunda çok merak ettim. Bana göre de müzik çalınan sahneye uymalı. Ben sadece yabancı dizi izliyorum. Paramparça vardı onu da batırdılar bıraktım. Game of Thrones, Doctor Who, Sherlock ve Orphan Black şu an takipte olduğum diziler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı dizileri izlemeye başlayınca da yerli dizi izleyemiyor işte insan. Bütün hatalar çarpıyor gözüne :)

      Sil
  16. ilk 2 bölümü netten izledim , devam etmeyi düşünüyorum ama bakalım , bazı kısımlar sanki bir beden büyük durmuşsa da Erdal Beşikçioğlu için inş izlemeye devam edebilirim :)

    YanıtlaSil
  17. Daha bugün tv de 15-20 saniye kadar tanıtımına rastladım neymiş bu 46 diye düşünmmüştüm. Başroldeki Beşikçioğlu'nu severim. Tv de şu sıra sadeci 1 diziye bakıyorum. Bakmasamda olur aslında ya... 46 yok olan merakımı uyandırdı. İzleyeceğim ilk fırsatta. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. Amirim olur da izlemez miyim, özlemişim.

    YanıtlaSil
  19. Merhabaa
    Çok güzell bir dizi. Hiç kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. Adam zaten Behzat Ç. de de başroldeydi. Çok güzel bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pengu ben 4. bölümde bıraktım. Gitmedi bir türlü..

      Sil
  20. Bayilarak izleyen okadar cokki ben haala izlemedim merak icindeyim yazini okurken cok keyif aldimm;)

    YanıtlaSil
  21. Ben bu dizinin ülkemizde tutmayacağını düşünüyorum. Genellikle bu tarz diziler yabancıların ilgisini çekiyor. Maksimum 20 bölüm devam edecektir.

    YanıtlaSil
  22. Türkleştirmeye çalıştıkları için böyle oluyor bence.. Diziyi hak ettiği süre kadar çekebilseler, harcamaları gerektiği bütçeyi harcayabilseler bizde de harika işler çıkartılır diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil