bakım

PALETTE DELUXE 6.70 KAHVE BAKIR SAÇ BOYASI KULLANANLAR

07:14:00

Uzun zaman istediğim sarı saç tonunu tutturabilmek için mücadele ettikten sonra, bana bir koyu saç isteği geldi :)))

Ten açık, saç rengi açık, rahatsız etmeye başladı. Bu sefer de renk araştırmalarına başladım. Hem doğal dursun hem de çok doğal olmasın istiyordum. Dümdüz renklerden hoşlanmıyorum. Renk oyunları, ışıltılar hoşuma gidiyor.

Böylelikle Palette Deluxe 6.70 Kahve Bakır saç boyasını buldum.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyası sarı saçtan kızıl saça dönüş


O dönem saçımın dipleri de oldukça uzamıştı. Dip rengim koyu kestane, geri kalanı platin. Bir cesaret deneyeyim, olmazsa biraz daha koyu bir renkle kurtarırım diye düşündüm.

Palette Deluxe 6.70, set boya. İçinden tüp boya, oksidan, yıkama sonrasına 7 yağlı saç bakım serumu içeren bakım maskesi, eldiven ve kullanma klavuzu çıkıyor.

Ben ilk boyamamda yanlışlıkla iki kutu boya almışım. Çok zor yetti. Gür saçlarım var ve renk değişikliği yapıyorum. Böyle zamanlarda fazladan bir kutu boya almakta fayda var. Sonra sıkıntı olabiliyor :)

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyasıyla boyamadan önce

Bu fotoğrafı saçımı boyadığım gün çektim. Görüyorsunuz dip rengim oldukça koyu.

Önce bütün boyaları ve oksidanları seramik bir kaba boşalttım, iyice karıştırdım.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyası

İlk adım olarak, Palette 6-70 boyayı fırçayla saçımın koyu kestane diplerine sürdüm. Hiç boyanmıyormuş gibi görünüyordu. Dipleri bitirmem 25 dakika kadar sürdü. Baktım o arada bazı sarı kısımların da üstüne boya gelmiş, renk kızıllaşmış tamamına yedireyim dedim.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyama dip boya

Saçın boylarına boyayı yedirmeye çalışırken çok zorlandım. Küçük tutamlar halinde boyuyordum ama arada sarı kalan boyayı emmeyen yerler oluyordu. Bu da  yaklaşık 25 dakikamı aldı.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyası sarı saçı kızıl boyama

Boyayı masaj yaparak tüm saçıma yedirdim. Biraz taramaya çalıştım, üstüne 10 dakika daha bekledim. Yani toplamında 70 dakika sürdü, sonra da yıkadım.

Yıkarken öyle çok boya aktı, öyle çok boya aktı ki defalarca duruladım. Kutusundan çıkan saç bakım maskesini kullandım, o bile turunculaştı. Maskeyi durularken boyanın akması da durdu.

Palette Deluxe boyaların içinden çıkan bu maskelerin ayrıca satılanı var mı acaba? Çok etkili. Boyarken yumak yumak olup, dolanmıştı saçlarım. Durularken de öyleydi. Maskeyi sürdükten sonra yumuşacık oldu. Yalnız banyo sırasında normalde olanın en az üç kat fazlası saç döktüm. Sonraları böyle bir problem yaşamadım. Aynı boyayı kullandığım diğer zamanlarda da ilk yıkamada çok saç döküyorum. Boyaya saçımın tepkisi mi, yoksa maske saçı çok yumuşattığından tüm kopmuş saçları ortaya mı çıkartıyor emin olamadım.

Bu kadar laftan sonra işte yıkanmış kurutulmuş Palette Deluxe 6.70 boyanın saçımda duruşu.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyası gölgede duruşu


Haliyle dipleri uçlarına göre biraz daha koyu oldu. Ben bu geçişi sevdiğimden hoşuma gitti. Sonuçta kendi saçımın üstüne de gayet doğru renk verdiğini görmüş oldum. Kutunun üzerinde doğal saç rengine göre oluşabilecek tonu gösteriyor. Saçlarımın kestane kısmı da sarı kısmı da kutuda gösterildiği gibi renk aldı.

Bu da güneş vurduğundaki hali.

Saçtaki bu kırmızı yansımalar iki yıkamada gidiyor. Kahverengi olup ışık aldığında bakır parlayan bir renk oluyor.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyası güneş ışığında duruşu

Gelelim sonrasına. İlk boyamada zemin açık olduğu için boyanın çabuk akacağını tahmin ediyordum, öyle de oldu. Bir ay sonra saçım koyu sarı açık kahve arası bir renk haline geldi. Tekrar boyadığımda çok daha iyi tuttu. İkinci boyamadan sonra boyama sürem iki ayda bire düştü. İki ay sonunda saçımın rengi bakır oluyor. Üstelik gayet canlı, kullanılabilir bir tonda.

Bu fotoğrafta diplerimin çıkmış boyanın yeterince akmış halini görebilirsiniz.

palette deluxe 6-70 kahve bakır saç boyası akmış haliJPG


Palette Deluxe 6.70 Kahve Bakır saç boyasını 7-20 TL arası fiyatlarla bulabilirsiniz. Ben indirimleri takip edip toplu alışveriş yapıyorum.

Daha önce yazdığım evde kızıl saçtan sarı saça dönüş yazısını BURADAN, Palette Deluxe 10-2 platin sarı saç boyası deneyimimi de BURADAN okuyabilirsiniz.

@blogluyorum a tıklayarak instagramdaki anlık paylaşımlarımdan da haberdar olabilirsiniz.



Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

32 yorum

  1. Bu senin rengin Gökçe!
    Çok mu çok yakışmış çok beğendim değiştirme bence çok işerim bu rengi tutturmak.
    Boya kutularındaki o yumuşacık krem ne yazık ki ayrı satılmıyor çok etkili benim aklımdan da hep o geçer.
    Neden ayrı satılmıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim. Bende boyadıktan sonra uzun uzun aynada kendimi seyredip mutlu olmuştum. İyi geldi :) O krem ah o krem mucize bence, pahallı da olsa alırım. Belki de profesyonel serilerinde vardır da biz bilmiyoruzdur. Bi ara araştırıcam iyice :)

      Sil
  2. valla büyük cesaret çok da güzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
  3. Ablacım çok yakışmış bu renk sana. :)

    YanıtlaSil
  4. bence güzel olmuş ve çok da yakışmış Gökçe'cim güle güle kullan :-))

    YanıtlaSil
  5. inşallah rengi solmaz cok yakısmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi son fotoğraftaki kadar soluyor o da gayet kullanabileceğim bir renk olduğu için dipler beni sinir edene kadar kullanıyorum :)

      Sil
  6. Şu kremi ayrı satsalar bütün ürünlerden daha çok kar edecekler bir düşünseler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence var o krem Aslıhan, biz hangisi olduğunu bilmiyoruz :))))

      Sil
  7. birde çok yakışmış :))

    YanıtlaSil
  8. Cankandırmış seni, çok yakışmış. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  9. Ay çok yakışmış gerçekten ben de bu boyayı almak istiyorum ama saç rengim dip renginiz kadar olmasa da koyu fotoğraflardan çok anlayamadım dip boyanız üzerine tutan renkte güzel mi sizce kullanilabilir mi yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben diplerdeki rengi daha çok beğeniyorum aslında. Kutunun üzerinde en koyu saç renginde durduğu gibi duruyor diplerde :)

      Sil
  10. Mrb bir kere kahve bakır yaptım saçlarımı sizin saçlarınız gibi oldu neyse zamanla alınca ikinci defa boyamak istedim boyadım 30 dakika beklemem lazımdı sular kesildi 45 dak kadar beklettikten sonra yikadim kızılà yakın oldu saçlarım bana öneriniz ne olur lütfen yardım ederseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç yıkamada istediğiniz hale döner muhtemelen. Ben de bazen çok daha uzun süre tutuyorum boyayı. İlk kullanımda kırmızılığı baskın oluyor, yıkadıkça açılıyor.

      Sil
  11. Merhabalar bence de bu renk çok iyi gitmiş yüzünüze. Ben de palettenin natural serisinden tarçın kahveye boyamıştım saçımı. Acayip güzel olmuştu. Hele o ilk boyandığındaki kızıl beni benden almıştı. Onun nunarası yanlış hatırlamıyorsam 7-57 idi. İki hafta sonra aynı renge yine boyayayım da iyice otursun demiştim fakat markette o rengi bulamayınca bu boyadığınız boyayı buldum. 7-57 ile 6-70 arasında numara olarak baya bi fark var. Fakat kutudaki renk olarak pek bi fark yok gibi. Sizce nasıl bi şey çıkar ortaya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim :) Görsellerden gördüğüm kadarıyla 7-57 daha açık ve bakır tonu baskın gibi. 6-70 daha koyu ve kırmızısı baskın. Saçlarının renginin biraz koyulaşması seni rahatsız etmeyecekse kullanabilirsin. Ayrıca saçlarının boyadan önceki rengiyle de alakalı bir durum bu. Eğer benim yaptığım gibi açık renk saç üzerine boyamadıysan iki renk arasında pek fark olmaz diye düşünüyorum. 6-70 akınca da gayet güzel oluyor. Yine de kullandığın renk çok içine sindiyse git o boyayı değiştir derim ben. Her zaman saçımızdan bu kadar memnun kalamayabiliyoruz :)

      Sil
  12. Ayy cidden cok guzel yazmışsınız ben de kuaforlere güvenmiyorum ve evde kendim boyamak istiyorum diplerim koyu kahve uvlara dogru açılıyor sacımı acmadan icine biraz bal köpüğü koysam nasıl olur sizce?

    YanıtlaSil
  13. Bende tarcın rengi kullandım alt tonum sarı aynı sizinki gibi Ama akınca sarılar on plana çıktı.Simdi sizin boyanızdan alıp boyamayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  14. Bende tarcın rengi kullandım alt tonum sarı aynı sizinki gibi Ama akınca sarılar on plana çıktı.Simdi sizin boyanızdan alıp boyamayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  15. Dun bende yaptim bu rengi ama kafam kızıl oldu nedenini anlamdm

    YanıtlaSil
  16. Merhabaaa benim saçım sizin ilk resminizdeki sarı gibi açıldı oryalle sonra tarçın bakır yaptı kuaför ama çıkan sonuç fosforlu çırtlak bir kırmızı çıktı.Saçınızın ilk hali de epey açık bir sarı olduğu için önerdiğiniz rengi deneyeceğim. belki doğal bir kızıl yakalarım umudum var içimde koyu temelli bir renk olduğu için umarım tuttururum ! Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Gökçe hanım vallahi saçlarımı sariya boyatirken sizin blogunuzu okuya okuya boyamistim. Bugün farklı bir renk için yeniden blogunuzdayim. Anlatiminiz çok anlaşılır ve oldukça yardımcı oluyor. Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Ayriyetten bu renk kesinlikle sizin renginiz çok yakışmış çok genç göstermiş sizi güzel günlerde kullanın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yardımcı olabildiğim için mutlu oldum. Tam da bu renge dönmeyi planladığım zaman yazmanız ne hoş oldu. Sevgiler🌸

      Sil
    2. Teşekkür ederim, yardımcı olabildiğim için mutlu oldum. Tam da bu renge dönmeyi planladığım zaman yazmanız ne hoş oldu. Sevgiler🌸

      Sil
  18. Açık kızıl saçımı koyu kahveye boyadım ve siyah gibi oldu. Bir ay kadar oluyor yer yer kızıllıklar belli acaba 6,70 boyasam tutar mı? Koyu saç rengine bir türlü alışamadım çünkü...

    YanıtlaSil
  19. 2 ay önce tarçın kahveye boyamistim.simdi 6.70 e boyadım ne olur acaba . Ben 6.70 in bu rengin koyu hali olsun istiyorum.rengin koyu olması için ne yapılabilir acaba

    YanıtlaSil