bingo

BİNGO RENKLİ SIVI DETERJAN İNCELEMESİ

09:24:00

Bizim evdeki deli çamaşır trafiğine ne deterjan dayanabiliyor ne ben :)

En miniğin biraz daha az kirletmeye başlayacağı günleri heyecanla bekliyorum.

Malum çocuksuz zamanlarımızdaki çamaşır yıkamayla şimdiki zaman arasında dağlar kadar fark var. Eskiden kıyafetlerin üzerinde en fazla tükenmez kalem lekesi ya da bir iki damla sıçramış yağ olurdu, o da ara sıra. Artık her çeşit kir mevcut. Ve bu çamaşır yıkama zorunluluğu beni o kadar yordu ki mümkün olduğunca az zamanda halletmek istiyorum. O yüzden lekelerde de etkisini görebilecek miyim diye her seferinde farklı deterjanlar deniyorum.

Bugün anlatacağım Bingo Renkli Sıvı Deterjan, bana Bingo tarafından gönderildi. Biliyorsunuz daha önce pembe ambalajlı olan sıvı renkli deterjanını ve siyahlar için olan sıvı deterjanını anlatmıştım. Benimle yeni renkli deterjanlarını denemem için irtibata geçtiklerinde deneme boy bir deterjan bekliyordum. Fakat firma o kadar cömert davrandı ki gözlerime inanamadım.
Bir yıllık deterjan yollamışlar. Buradan teşekkür ediyorum.

İlk kutusunu bitirdikten sonra da detaylı olarak anlatmaya hazırım.

bingo renkli sıvı deterjan

Bingo renkli sıvı deterjanı, 4 lt lik büyük şişelerde. Üzerinde 67 yıkama diyor fakat bu yıkamaya sayısı çamaşır makinesinin yıkama kapasitesine ve çamaşırların kirlilik durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Ben bir kutusunu bazen bir kapak, bazen yarım kapak kullanarak yaklaşık 4 ayda bitirdim. Bizim ev için oldukça bereketli.

bingo renkli sıvı deterjan2

Bingo'nun diğer sıvı deterjanlarındaki parfümleri daha soft kokulardı. Renkli sıvı deterjanının kokusunu daha kadınsı buldum. Hatta ilk kullandığım zamanlarda acaba evin erkekleri rahatsız olur mu diye düşünmüştüm. Kimse rahatsız olmadı. Benimki anne hüsnü kuruntusu :)) Çamaşırlar yıkanıp kuruduktan sonra parfümü çok hafif duyuluyor.

bingo renkli sıvı deterjan4

Çamaşırların lekeleriyle uğraşmadığım zaman böyle bir kapak dolusu kullanıyorum. Lekeleri önceden temizlediysem yarım kapak yeterli oluyor. Renklileri hep 30 derecede yıkıyorum.

Yeni oluşmuş lekelerin temizliğinde, küçük lekelerde, çorapların altında (ki bizim evde temizliğe rağmen rezil oluyor nasıl olduğunu anlamıyorum), boya kalemi lekelerinin bir kısmında ön müdahale gerekmeden sadece makineye atıp yıkayarak başarılı sonuç alıyorum.

Gömlek yakaları için önceden çitilemek gerekiyor.

Çamaşırların renklerinde karışma, bozulma ya da solma olmuyor.

Yumuşatıcı kullanma ihtiyacı da duymuyorum.

Ürün bileşimi de şu şekilde;

bingo renkli sıvı deterjan3

Diğer kullandığım Bingo sıvı deterjanlar gibi Bingo Renkli Sıvı Deterjanı da beğendim. Şu ana kadar kullandıklarım bende tekrar alma isteği uyandırıyor. Fakat etrafımda çok göremiyorum.

İnternet üzerinden baktığımda fiyatının 22-25 TL arasında değiştiğini görüyorum. Bazen yarı fiyatına bile bulunabiliyor. İndirimleri takip etmek lazım.

bingo renkli sıvı deterjan1

Fiyat performans bakımından beğendiğim bir deterjan oldu.


Siz Bingo Sıvı Renkli Deterjanı kullandınız mı, beğendiniz mi?


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

25 yorum

  1. ambalajı da çok güzel kırmızı :)

    YanıtlaSil
  2. çok detaylı bir inceleme olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çocuk kıyafetlerindeki lekeleri 30 derecede ön yıkamasız çıkarıyorsa alınır diyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ağır lekeler olmadıkça direkt makineye atıp temizlenmiş şekilde alıyorum Başak'çım, darlandım artık çamaşır çitilemekten :))))

      Sil
  4. Bir yıllık göndermeleri ne iyi olmuş Gökçe'ciğim güle güle kullan. Bu arada Bingo'nun ben de bulaşık deterjanını çok beğeniyorum. (beyaz renkli, şisesi de beyaz, hassas ciltler için elimi bozmuyor)

    Yapıcı bir eleştiri baabında, tek eleştirim siyah için ayrı deterjan yapması, (bu eleştirim her firma için) yani korkuyorum yakında her renk için ayrı deterjan çıkartacaklar. Renkliyi de, beyazı da, yünlüyü de aynı deterjanla yıkıyorum. Yani firmalar emekliyi, çalışanı düşünsün, Bu kadarı fazla diyorum. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde Ablam, Bingo'nun bulaşık deterjanını daha önce de yazmıştın bana. Ben de tavsiyene uyup aldım, yakında kullanmaya başlayacağım. Ellerime iyi gelir umarım :))

      Evdeki çamaşırlar bu kadar fazla ve karışık değilken ben de renkli deterjanıyla hallediyordum Müjde abla. Sonra beyazları hiç canlı canlı olmadığını farkedince ilk önce beyaz deterjanı aldım. Fark ediyor gerçekten. Siyahları renkli deterjanıyla yıkasam bile sırf çok koyu renkleri bir arada yıkıyordum, siyah deterjanına geçince renklerini daha iyi koruduğunu fark ettim. Yünlüler için ben de ekstra bir deterjan almadım, gayet yıkanıyor renkli deterjanıyla :)))

      Çok öpüyorum seniiii :)

      Sil
  5. piyasada onlarca farklı deterjan varken ne alacağımı şaşırıyorum bazen. Bingo sevdiğim kullandığım bir marka. Bu versiyonunu da deneyeceğim !

    YanıtlaSil
  6. Kişisel hijyeni önemsiyorum ama ev temizliğinden bihaberim valla :) Bu da itiraf olsun :) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. bazı markaların sıvı deterjanları tek başlarına yeterli gelmiyor ama bu iyi diyorsan alıp deneyebilirim canım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın İrem, bir kaç marka var benim için de çamaşırın yıkandığını anlamıyorum hiç. Bingo'yu sevdim.

      Sil
  8. Siyah ağırlıklı çamaşırlarda kullandığım sıvı çamaşır deterjanıdır Bingo,siyahlar için ve bu renkliler için olanı...

    YanıtlaSil
  9. Ah su çamasir derdimiz 😊

    YanıtlaSil
  10. 30 derecede leke çıkarma performansı bu denli iyiyse, denerim ben de Gökçe'm😊 Güle güle kullanın ailecek💐💐

    YanıtlaSil
  11. 30 derecede leke çıkartan deterjan varmış da ben neden almamışım Gökçe :))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba.Bingo sıvı abartığıldığı gibi değil tamam örneklerine göre güzel.siz çok çamaşır yıkadığınızı söyleyerek 4 ayda bittiğini yazmışsınız.Galiba bizim çamaşırlar daha çok yaklaşık 20 gün dayandı kısa yıkama geneli ve bir kapakta az kirpiler için kirli çamaşırlar için iki kapak...Fiyat uygun olduğu sürece alınabilir.Tercihim Omo'dan yana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kullanım miktarlarımız farklı. Tabii makinenin aldığı çamaşır kapasitesi de önemli. Ben kendi kullanımıma göre değerlendirdim. Omo'yu da seviyorum.

      Sil
  13. Bingo lovely renkliler için olan sıvı deterjanı ilk kez alıp kullandım fakat deterjan yıkama esnasında hiç köpürmüyor artı lekeleride hiçbir şekilde çıkarmadı 40 derecede yıkadığım halde memnuniyet yorumlarını okuyunca şaşırıyorum doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Bingo Lovely kullanmadım. Buradaki kırmızı şişeliyi gördükçe alıyorum, yerleşmiş lekeler harici başarılı buluyorum.

      Sil
  14. Makinede sıvı detarjan aparatı yok ve detarjandan da çıkmıyo nasıl konuluyor nereye dökmek gerekiyor

    YanıtlaSil
  15. Daha önceki yazınizda pembe ambalajlı bingo renkli sıvı deterjanı gömlek yakalarında çitileme gerektirmiyor demiştiniz bu gerektiriyorsa pembe olanı daha mı iyi yani kırmızı ve pembe arasında hangisinin sonucu daha verimli birde bu yazıyı paylaşalı baya olmuş şuan hala bingo kullaniyomusunuz

    YanıtlaSil