alışveriş

BİTENLER 2

07:50:00

Bu sefer baya baya bitirdim.

Yılın başından beri fotoğraflarını çekmeye zaman bulamayınca evde minik bir dağ oluşturdum.

Bugün yazıyı tamamlayıp çöplerimle vedalaşmayı planlıyorum :)

Biraz kalabalık bir yazı sizi bekliyor, daha önce detaylı olarak anlattıklarımın linkini de başlıklarına ekleyeceğim.

blogluyorum bitenler

Yazması beni ürkütüyor, bakalım aynı gün tamamlayabilecek miyim? Umarım keyifle okursunuz.

Deterjanlarla başlıyorum.

blogluyorum bitenler 1

Omo Siyahlar İçin ve Renkliler İçin Sıvı Deterjan; Her ikisi de çok kirli olmayan çamaşırların temizliğinde ideal. Renkleri bozmuyorlar, leke çıkartmada pek etkili değiller.

Bingo renkliler için sıvı deterjan; Daha önce renkliler için olan pembe ambalajlı Bingo deterjanı anlatmıştım. Onun yazısı BURADA. Kırmızı olan daha kadınsı bir parfüm kokusuna sahip, renkleri korumada başarılı, ufak tefek lekeleri ve çorapların altını ekstra bir temizlik gerektirmeden temizliyor fakat pembeli kutudakinde hayran kaldığım yaka kirlerini temizleme bunda yok. Yakında detaylı olarak yazacağım.

blogluyorum bitenler 2

CİLT BAKIMI

Gelelim cilt bakımına. Kuru ciltli bi hatun en çok ne kullanır :)

Facialderm Salatalık İçerikli Maske; Nemlendirici ve ferahlatıcı bu yüz ve boyun maskesininden memnun kaldım. Nemlendirmesi kullandığım gün nemlendirici kullanmama ihtiyaç duymayacağım şekilde,  ferahlatıcı etkisiyse çok iyi hissettirmişti. Yazın tekrar deneyebilirim.

Flormar Advice Timeless Anti Wrinkle Gece Kremi; Bu serinin göz kremini, toniğini ve temizleme sütünü de kullanmıştım. Gece kreminden pek memnun kalmadım. Yapısı yoğun, kolay emilmiyor bunu gece kullandığım için sorun etmiyorum, kokusu güzel ama çok fazla ve bende sürdükten sonra hafif yanma yapıyordu. Aşırı parfüm ve yanma hissinden dolayı kullanmayı bıraktım.

Blistex Medplus; Vazgeçilmezim. Evden hiç eksik etmiyorum. Çatlayan dudaklarımı onarmada bir numara.

Missha Süper Aqua Ultra Water Full Cream; Tonik, emülsüyon ve kremden oluşan üçlü mini setini anlatmıştım. Tonik ve emülsüyonu bahara saklamıştım bu aralar bitireceğim. Kremse tam bir nem bombası, 24 saatlik nem vaadini kesinlikle tutuyor.

Estee Lauder Resilience Lift Cream; Bu kış en beğenerek kullandığım yüz kremi. Nem vermesi, aydınlık görünüm kazandırması ve cildi daha sağlıklı göstermesi muazzam. Etkisini tüm gün sürdürüyor. Favorim.

Estee Lauder Revitalizing Supreme Plus Cream; Koku olarak Resilience Lift Cream'den daha başarılı olsa da iyi hissettirme açısından onunla yarışamaz. Yine de güzel bir nemlendirici.

Olay Total Effects 7 in One Krem; Yaşlanma karşıtı bu kremi defalarca alıp kullandım. Makyaj altına uygun, ciltte ağırlık yapmıyor, güzel aydınlık bir görünüm veriyor, nemlendirmesi de gayet güzel. Üstelik pompalı ambalajını tam kullanıcı dostu yapmışlar. İçinde var mı diye ambalajı bozduğumda tüm kremin bitmiş olduğunu gördüm.

Yves Rocher Beaute Des Mains El ve Tırnak Kremi; Bitmesini hiç istemedim. Gayet güzel nemlendiriyor, tırnak etrafındaki sertleşen derileri yumuşatmakta da başarılı.

Cyrene Youth Defense Moisturiser; Tüm cilt tiplerine uygun bu nemlendirici kremin SPF özelliği olması bence en büyük artısı. Az miktarı tüm yüze yeterli oluyor fakat bende çok fazla gerginlik hissi oluşturuyor. O yüzden ara ara kullanıp deneme boylarını bitirmeye çalışıyorum.

Cyrene Epidermal Matrix Age Defying Serum; Bu serum çok güzel. İki damlası yüzüme ve boynuma yetiyor, sıkılaştırıyor, kadife gibi bir cilt bırakıyor.


MAKYAJ

Maybelline Affinitone Fondöten; Rahat 10 yıl bu fondöteni kullandım. Verdiği hafif mat görünüm, hiç terletmemesi, renk eşitsizliklerini nötrlemesi sebebiyle yıllarca hiç değiştirmeyi düşünmedim. Sonrasında hayatımda hamilelikler ve doğumlar olunca hem cildimin ihtiyaçları değişti hem de kuruluk problemi oluştu. Evi çeşit çeşit fondötenle doldurdum. En yakın etkiyi W7 HD fondötende buldum.

Yves Rocher Rayonnant Jeunesse Fondöten; Ben bu fondöteni hiç sevmedim. Sabitlenmiyor, çizgileri belirginleştiriyor, kapatıcılığı düşük. Sürdüğümde yaptığım makyajım hiç güzel olmuyor. Yine de çok uğraşıp üçte ikisini bitirdim. Kendime daha fazla eziyet etmemeye karar verdim. Çöpe gidiyor.

Yves Rocher Kusursuz Göz Altı Kapatıcısı; Bunu da hiç beğenmedim. Yapısı çok ince, kapatıcıdan öte aydınlatma amaçlı kullanılabilir fakat o şekilde kullandığımda da sürdüğüm yerlerde pullanma yapıyor. Gramajına göre oldukça bereketli çıktı, zor bitirdim.

Missha Signature BB Cream White; Oldukça beğendim. Az miktarı yüze yetiyor. Kapatıcılığı yüksek değil fakat cilt eşitlemesi çok başarılı. Elimdeki ten ürünlerini azaltınca tam boyunu alacağım.

Diadermine Lift+ BB Mousse; Bıraktığı etkiyi beğendim ama sabitlenmemesini hiç beğenmedim. O yüzden çöpe gitti.

Golden Rose Velvet Matte 12 Ruj; Nefis bir pembe. Bu miniler farklı renkleri denemek açısından çok avantajlı ama kullanımı hiç rahat değil.

blogluyorum bitenler 4

Loreal Üç Etkili Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu; Sevdiklerimden. Cildimi yormuyor, tahriş etmiyor, yakmıyor, güzel arındırıyor. Şimdilerde Micellar Water çeşidini kullanıyorum.

Cyrene Sensitive Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu; Konforlu temizleyicilerden. Ciltte hassasiyet oluşturmuyor fakat çabuk bozuluyor. Benimki de bozuldu o yüzden çöpe gidiyor.

Cyrene Hydra Radiance Micro Exfoliating Scrub; Kuru ciltler için. Kaş üstünde ve dudak kenarlarımda pullanma olduğunda kullandım. Süt gibi görünüyor ama peeling. Nemli yüzüme yayıp 20-25 saniye masaj yaptım, yıkadım. Kesinlikle arındı cildim, pullar gitti, ipek pürüzsüzlüğünde. Alınacaklar listemde.

Cyrene Advanced Micro Exfoliating Scrub; Karma ve yağlı ciltler için olanı. Micro peelinglerden oluşuyor, cildi çok güzel arındırıyor. İkisi de kullanım sonrası kuruluk hissettirdi bana.


SAÇ

Garnier 6.46 Yoğun Bakır Kahve; Saçlarımı yaz sonundan beri Palette Deluxe Bakır Kahve ile boyuyordum indirimde denk gelince rengi de çok benzer olunca denemek istedim. Saçımda boyanın kalış süresini de, akmasını da, saçlarımın mat görünmesini de sevmedim. Yazısı gelecek.

Thalia Olive Oil Hair Mask; Saç kreminden daha etkili bulmadım.

Restorex Şampuan; Fotoğrafa eklemeyi unutmuşum. Saçlarıma iyi geldi, uzatma etkisini de gördüm. Kokusuna bayılıyorum. Yalnız kullanmayı bırakıp başka şampuana geçince saç dökülmem durdu, bir kaç hafta sonra yine başladı. Şimdi mevsimsel mi şampuandan mı diye takip ediyorum. Şu sıra kullandığım Thalia Avakado şampuan bitince yine kullanacağım.

blogluyorum bitenler 6

AĞIZ BAKIMI

Listerine Cool Citrus ve Advanced White; İkisini de çok beğendim. Cool Citrus çok daha keskin, Advanced White daha tatlı ve dişleri güzel parlatıyor.

Rocs Baby Diş Macunu; Neredeyse 6 yıldır evimizde. Önceden oğlum kullanıyordu şimdi de kızım. Çocukların diş macununu yutmamasını sağlamak bazen imkansız olabiliyor. En azından bu şekilde önlem alıyorum.

Splat White Plus Diş Macunu; Abartıldığı kadar değil üstelik ferahlatma etkisi de çok kısa sürüyor. Bayılmadım, yazısı gelecek.


Dirty Works Coconut Body Scrub; Vücutla temasından sonra kokusu berbat bir hal alan scrub. Bir liraya bile görseniz almayın derim. Ayaklarıma filan kullanıp zorla bu kadar azaltabildim.

Yves Rocher Ultra Besleyici Vücut Bakım Yağı; Vaadi bol, etkisi kısa süreli. Kesinlikle kuru ciltlere uygun değil.

Bioderma Atoderm Shower Gel; Hassas ve kuru ciltlerin temizliğine uygun bu jel, hem banyoda hem de yüz temizliği için kullanılabiliyor. Bebek dahil tüm aile fertlerinin kullanımına da uygun. Ben çok beğeniyorum.

Kotex Günlük Ped; Çantada taşımalık, her biri tek tek paketlenmiş bu pedleri kullanışlı buluyorum. Oldukça ince yapılı olmasına rağmen koruyuculuğu yüksek. Çamaşıra güzel tutunuyor. Başarılı.

Uni Baby Kulak Çubuğu; Hem çocuklar için hem de kendime kullanıyorum. Bittikçe alınanlardan.

L'carina Tüy Dökücü Krem Sprey; Harika, tüylerin çıkış süresini oldukça uzatıyor. Cildimi yumuşak ve nemli bırakıyor. Havalar ısınınca yine alacağım.

Mendiva Gözlük Temizleme Mendili; Gözlük temizliğini kolaylaştırıyor, temizlemesi güzel. Fiyatı da çok uygun. Görünce tekrar alacağım.

Gülşah Asetonsuz Oje Temizleyici; Oje çıkartmakta başarısız, tırnaklarımda soyulmaya sebep oldu ve berbat bir kokusu var. Çok keskin. Bir daha kesinlikle almam.

blogluyorum bitenler 8

Bizim evde bitmesine hiç izin verilmeyen temizlik malzemelerinin başında ıslak mendiller geliyor. Deniz bezi bıraktığı zaman Ada doğdu ve ben hala alt değiştiriyorum. 6 yıldır harcadığım ıslak mendilin haddi hesabı yok :))

Mendiva Gül Kokulu Islak Mendil; Bir değişiklik yapıp bunu kendim için kullandım. Arada makyajımı ve yüzümü sildim. Gayet güzel. Cildi yakmıyor ve kurutmuyor. Kokusundan da hoşlandım.

Mendiva Islak Havlu; Ada için kullanıyorum. Her markanınkini kullandım ama en beğendiğim Mendiva ve Johnson Baby extra sensitive oldu. Mendiva'nın hem dokusu hem genişliği çok başarılı. Normalde kullandığımdan çok daha az mendille işi bitirebiliyorum.

Jenny Willy Sensitive Islak Bebek Havlusu; Market eve çok yakın olduğundan acil durum mendili olarak uzun zamandır kullanıyoruz. Mendiva kadar sevmiyorum. Sensitive olmasına rağmen bir tanesini yüzünüze sürme gafletinde bulunursanız cayır cayır yanarsınız. Bebek poposuna zararı dokunmasa da mecbur kalmasam asla almam.

Clea Islak Bebek Havlusu; Beğendim, büyüklüğü güzel ve temizliği başarılı.

Popolin Pişik Önleyici Krem; Kesinlikle başarılı. Ben bu pişik kremlerini her bez açımında kullanmıyorum. Eğer bir kızarıklık oluştuğunu görürsem o zaman kullanıyorum. Anında iyileştiriyor. Pişik durumunda da can yakmıyor.

Dalin Pişik Önleyici Krem; Yapısı Popolin'e göre daha hafif. Kıvamı da ilk aldığınızda yoğun bir kaç saniye içinde elinizde eriyor. Pişik durumunda sürerseniz can yakıyor. Hiç sevmedim. Mecburiyetten almıştım yine Popolin bittiğinde aralarda kullandım. Tavsiye etmiyorum.

Benri Kare Pamuk; Ebadını çok işlevsel buluyorum. Pamuğu da kaliteli, dağılıp parçalanmıyor fakat fiyatı ne olmuş öyle. İndirimli görürsem alırım yoksa ı ııh.

Clea Disk Makyaj Pamuğu; Nereden aldığımı hatırlamıyorum ama hiç beğenmedim. Çok fazla ürün emiyor ve dağılıyor.

Apaks Makyaj Temizleme Pedi; Tek dezavantajı boyu diyorum, keşke farklı ebatlarda da olsa. Beğeniyorum.


Ve BİTTİİİ :)) Tamamını okuyacak kadar sabırlı davrandıysanız, gözlerinizden öpüyorum :)

Şaşırtıcı şekilde başladığım gün tamamlayabildim yazıyı. Ben bu devasa bitenleri çöpe yollamaktan çok keyif aldım, dilerim siz de okumaktan hoşlanmışsınızdır.


Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

17 yorum

  1. oh maşşalh Gökçecim neler neler bitmiş tebrik ederim.. Cyrene misel suyun çöpe gitmesine üzüldüm çok severim ben onu bir daha bozulan misel suyun olursa fırça temizlemek için kullanabilirsin böylece değerlenmiş de olur.. diadermine köpük bb kremi ben sevmiştim kolay kullandım ama benim için bereketli bir ürün olmadı o nedenle yerine M.Asam'ı tercih edeceğim.. sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İrem'cim. Cyrene'in kokusu o kadar kötü oldu ki mecbur çöpü boyladı. Yine de fırça temizliği süper fikir :) Diadermine köpük sabitleme istiyor ya rahat edemiyorum öyle kat kat. Asam'ı çok merak ediyorum, herkes beğeniyor. Yakında mini boyunu almayı düşünüyorum. Çok öpüyorum seniii :)

      Sil
  2. Bitenler yazısını ve resimleri ilk gördüğümde kendi evim gözümün önüne geldi. Eşimden kaçırdığım ürünlerin fotoğrafını çekebilmek adına bir yerde biriktiriyorum ama arada eşimin çöpe salladıkları da olmuyor değil. Splat diş macunu siyah olanını kullanıyorum. Çok da memnunum. Dişimdeki dişçinin çıkaramadığı lekeyi çıkardı ve diş tonumda beyazlama oldu.Tavsiye ederim.
    Bilgilendirici yazın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda :)))) Ben de çocuklardan kaçırıp duruyorum hatta fotoğraf çekmeye çalışırken bir kısmı kayboldu :))) Siyah splata bakayım bir sonraki alışverişimde. Çok öpüyorum :)

      Sil
    2. :))) yakında belediyeye haber verecek DİYE KORKUYORUM. Çöp ev var burada. Gelin temizleyin diye :)

      Sil
  3. Masallah buradan bir stand daha çıkar sanki :) hepside birbirinden güzelmis bir zamanlar 💕😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bittiğini görmek daha güzel geliyor artık evde o kadar malzeme olunca :))))

      Sil
  4. Oooh mis gibi temizlik olmuş! Senin Missha ve Estee yazıların hala aklımda zaten. Evdeki cilt bakım ürünü dağı biterse bir gün bunlardan birini tercih edeceğim. Öpüyorum çok, yenilerini güle güle kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu valla Başak'çım yine de yetmiyor. Bu sene çok bitirmeye kararlıyım :))) Kocaman öpüyorum..

      Sil
  5. Maşallah Gökçe'm, ne var ne yok bitmiş adeta😊😃 Sonuna kadar keyifle okudum. Cryene'e üzüldüm yine, bozulması kötü olmuş. Missha nemlendirici benim de aklımda😍 Öpüyorum❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Blana'm, evdeki yığını azaltmaya uğraşıyorum :D Çok öpüyorum canım..

      Sil
  6. Şu bitirme projeleri için de ayrı bir saklama ve muhafaza kutusu oluşturulmalı...Bu kadar şeyi bir arada tutmak ta zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir sepet buldum kendime onun içine dolduruyorum, tek zorluğu çocuklardan saklamak oluyor :):)

      Sil
  7. bak bitirdin bizi diye ağlıyolar. bitirdin bizi bühüüüü :)

    YanıtlaSil
  8. Baya ürün gitmiş cok güzel oluyor bunları cöpe atmak :)

    YanıtlaSil