Loreal Saf Kil Peeling Maskesi'ni daha önce anlatmıştım. Yazısı BURADA.
Bugün anlatacağım Loreal Paris Skin Expert Saf Kil Detoks Maskesi ise; içeriğindeki 3 saf kil ve kömürle, detoks etkisi sağlayarak cilde ışıltı kazandırmayı vadediyor.
Temiz cilde, haftada iki üç kere, göz çevresi ve dudak bölgeleri hariç, ince bir tabaka halinde uygulanması öneriliyor. 5-10 dakika kurumasını bekleyerek, ılık suyla ya da nemli bir havlu yardımıyla durulanması gerekiyor.
Cam kavanozda 50 ml maske bulunuyor. Üzerinde 10 kullanımlık dese de ben 10 kullanımı çoktan geçtim, yarısı duruyor. Kolay sürülebilen ve dağıtılabilen yapısı olduğundan çok fazla maske harcamaya gerek kalmıyor.
Gri renk. Çiçeksi, mis gibi kokuyor. Kokusunu çok beğendim fakat maske yüzümde durduğu sürece buram buram duymak biraz rahatsızlık veriyor. Yüzümü yıkadıktan sonra da bu koku hemen gitmiyor.
Haftada bir kullanıyorum. Fırçayla sürüyorum. 10 dakika olmadan kurumuş oluyor. Bu sırada yüzümü çok geriyor.
Kurudukça kabuk gibi sertleşiyor, gözeneklerin olduğu yerler belirginleşiyor.
Ne hassasiyet oluşturuyor ne yanma yapıyor.
Temizlenmesi kolay.
Yüzümü yıkadığımda ortaya yumuşacık ve çok iyi temizlenmiş bir cilt çıkıyor.
Özellikle burun üstünü arındırmasını çok beğeniyorum.
Maske yüzümdeyken verdiği gerginlik hissinin aksine sonrasında hiç gerilme ve kuruma yaşamıyorum.
Üstüne bir de termal su sıkınca iyice rahatlıyor yüzüm.
Kış döneminde cildim çok kuruyken kullandıktan bi yarım saat sonra hafif gerilme hissediyorum, nemlendiricimi bile sürmeden kayboluyor o his. Zaten maske sonrası nemlendiriciyi atlamamak gerekiyor.
Loreal Saf Kil Detoks Maskesi, benim gibi kuru ciltlileri yormayan konforlu bir kil maskesi.
Çok beğeniyorum.
Gratis'ten almıştım. İndirimlerde 19 TL civarına satın alabilirsiniz.
Görüşmek üzere :)
16 yorum
Bunu sevdim iyi temizliyor ama kırmızı renkliyi daha çok beğendim 😊
YanıtlaSilİkisini de sevdim İrem'cim, güzel yapmışlar :)
SilÇok merak ettiğim bir maske ve parlak bir ciltle karşılaşınca kesin denemeliyim diye düşündüm :) Yalnız kokuya karşı hassasiyetim var, kokusu ağır gelir mi diye düşünmeden edemedim. :) Çok sevgiler :)
YanıtlaSilMeryem'cim keskin kokulu değil, parfüm kokulu. Sevebilirsin belki :)
SilYapalim detoxlari gençleselim 😄😄😄
YanıtlaSilŞu halimi korusam yetiyor bana, sen taş gibisin maşallah :)
SilBen de sadece kilden maske yapıyorum,iyi geliyor cildime :)
YanıtlaSilBenim cildim kışın çok kuru olduğundan direkt kil maskesi uygulamaya çekiniyorum Yurdagül ama en güzeli kendimizin hazırladığı oluyor her zaman :)
SilBu maske ilk fırsatta alacağım ürünler arasında benimde ;)
YanıtlaSilArındırmasını ve yormamasını çok seviyorum Filiz'cim, seni de memnun eder umarım :)
SilBu maskenin testerı var bende Gökçe'm, sen sevdiysen daha bir rahat deneyeceğim artık. Güle güle kullan, öptüm <3
YanıtlaSilÇok rahat kullanıyorum Blana'm, seni de mutlu eder umarım. Çok öpüyorum canımm.
SilMerhaba ben acnelyse kullanıyorum. Karma bir cilt tipim var ve şu anda çene bölgemde akneler mevcut. Bu maskeyi kullanabilir miyim ? Sivilcelere etki ediyor mu ? Acnelyse ile bir sıkıntı yaratır mı ? Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba, Acnelyse kullanmadım ama cildi yorduğunu okumuştum. Detox maske kururken cildimi çok geriyor benim o aşamada sana rahatsızlık verebilir belki ama peeling özelliği olmadığından çok yıpratıcı olmayacağını düşünüyorum. Yine de yüzünde küçük bir bölgede denemeni hatta şu dönemde çok ihtiyaç duymuyorsan kullanmamanı öneririm. Sevgiler :)
Silİyi günler bende bende detoks jelini kullanıyorum. Yüzüme masajla uyguladıktan sonra 5 dk falan bekletmem yüzüme herhangibir olumsuz sonuc verebilir mi?
YanıtlaSilİyi günler detoks jelüni kullanıyorum. Jeli sürdükten sonra maske gibi yüzümde bakletsem sıkıntı olur mu acaba? 3 farklı kil ve kömür oldugu için özellikle soruyorum 😁
YanıtlaSil