aydınlık görünüm veren fondöten

NYX PROFESSiONAL MAKEUP BORN TO GLOW FONDÖTENİ İNCELİYORUM

15:33:00

Nyx'in ülkemizde satışı başlayan Nyx Professional Makeup Born To Glow Fondöteninden bahsedeceğim bugün. Kozmetik sektörünü yakından takip edenlerdenseniz biliyorsunuzdur, bu sene daha ışıltılı ve parlak cilt görünümü moda. Kore makyajlarında görmeye alıştığımız Glass Skin yani cam gibi cilt akımı artık dünyaya Glowy Look adıyla yayılmış durumda. Şu an izlediğim markalar içinde en öne çıkansa Nyx. Çünkü, hem Born to Glow serisi hem de yakında adını sık sık duyacağımız High Glass serisiyle bu akımın izlerini bol bol taşıyor.

nyx born to glow fondöten incelemesi

Nyx Professional Makeup Born To Glow Serisi;

nyx professional makeup born to glow serisi



Aslında Born To Glow serisi ürünlerin bir kısmıyla daha önceden tanışmıştık. Toz aydınlatıcısını kullanıyorum, aydınlatıcı paletini daha önce görmüştüm. Bunların dışında artık raflarda fondöteni, kapatıcısı, ışıltı veren makyaj bazı, tam boyu ve mini boyu olan likit aydınlatıcısı da bulunuyor. Hepsinde amaç cildin daha parıltılı, sağlıklı, canlı görünümünü sağlamak. Bir kuru ciltli olarak en ilgimi çeken cilt görünümü olduğunu da itiraf ediyorum. Işıltı kelimesini okuduğum an, gözlerimden yıldızlar çıkıyor.

Nyx Born To Glow Fondöten Özellikleri;

Nyx Born To Glow Fondöten Özellikleri

Nyx Born To Glow Naturally Radiant Fondöten; Cildin doğal ışıltısını ortaya çıkartmayı, aydınlık, sağlıklı, pürüzsüz bir bitiş yaratmayı amaçlıyor.

Renk seçeneği çok zengin. 45 renk!

12 saate kadar kalıcılık vadediyor.

İçeriğindeki E Vitamini ve Jojoba özleri ile de cildi beslemeyi.

Tüm cilt tiplerinin kullanımına önerilmiş, sadece öncesinde kullanacağınız makyaj bazınızı ya da sonrasında kullancağınız makyaj sabitleme spreyinizi cilt yapınıza göre seçmeniz gerekiyor.

Plastik tüp ambalajda.

30 ml. Açıldıktan sonra 12 ay ömrü var.

Nyx Born To Glow Fondöten Deneyimim;

Nyx Born To Glow Fondöten Deneyimim



Nyx Born To Glow Naturally Radiant Fondöten'i sıkı bir takipçi olduğumdan satılmaya başlar başlamaz aldım ve artık düşüncelerimi sizlerle paylaşabilirim.

Plastik tüp ambalaj kullanım kolaylığı sağlıyor. Aynı zamanda ambalaj boyunun çok dikkatli ayarlandığını düşünüyorum. Tüm fondötenlerimizden alışık olduğumuz 30 ml ürün bulundurmasına rağmen avuç içinden biraz büyük. Her çantada kolaylıkla taşınabilir durumda, bunu sevdim.

nyx born to glow fondöten 06 vanilla swatch1

Kapağını açtığınızda, tüpün ağzında koruma folyosu bulunuyor.

Kullanmadan önce çalkalamak gerekiyor.

Oldukça sıvı bir yapısı var, kontrolsüz şekilde elinizin üstüne çevirirseniz bol ürün gelebiliyor. Yaptım bunu :)

Kokusu belli belirsiz.

Renk seçeneği çok zengin demiştim, bundan dolayı alırken mağazada baya bir zaman geçirdim. Etrafımda pek Nyx mağazası bulunmadığından Watsons'tan aldım. O sırada tester ürünler yoktu fakat ambalaj üzerindeki pencerenin doğru rengi gösterdiğini fark ettim. Eve geldiğimde de beni yanıltmamış oldu. Bendeki rengi 06 Vanilla. Nyx'in açık renk konusunda ne kadar cömert olduğunu Bare With Me renkli nemlendiricinin en açık rengini alıp da kullanamayarak öğrenmiş oldum. Bu yüzden ilk 5 rengi direkt atlıyorum :) Kendi rengini bulamayan çok açık tenliler, bu seride rahat edecektir.



Sıvı yapısından dolayı az kapsama olacağını düşünürken, orta kapsamasıyla beni şaşırttı. Fırçayla dağıtıp süngerle üzerinden geçerek kullanıyordum, en iyi sonucu parmaklarımla cildime yaydığımda aldım. Hem çok daha az ürün kullanıyorum hem de ışıltısını hemen görmüş oluyorum.

Vanilla rengi cildimle harika bütünleşti. En kendi rengimde kullandığım fondöten oldu. Gün içinde oksitlenmiyor ve koyulaşmıyor. Yokmuş gibi görünüp, cildimdeki renk eşitsizliklerini yok ediyor, lekeleri oldukça hafifletiyor.

nyx born to glow fondöten 06 vanilla swatch
nyx born to glow fondöten 06 vanilla swatch1

Born To Glow Fondöten'in en hoşuma giden özelliği, ışıltılı, aydınlık, sağlıklı bir cilt görünümü vadeden diğer ten ürünleri gibi nemli görünen ve ciltten çabuk akacak bir yapıya sahip olmaması. İsmindeki Naturally kısmını tam anlamıyla gerçekleştiriyor. Cildinizle bütünleşen, varlığını hissettirmeyen, cildinizin doğal ışıltısında ve parlaklığında görünmesini sağlayan bir ten görünümü yaratıyor.

Igtv videomda duruşunu izleyebilirsiniz.

nyx born to glow fondöten vanilla
nyx born to glow fondöten vanilla duruşu



12 saate kadar teninizde tutabilirsiniz fakat tamamen sabitlenmeyen bir yapısı var ve temasla azalabiliyor. Bunun için sabitleyici ürünlerden destek alabilirsiniz. Üzerine kullandığım pudra formlu ürünler ve sabitleyici sprey ile tekrar tazeleme ihtiyacı duymadan günü tamamlayabiliyorum. Tabi bunda normalden kuruya dönük cilt yapıma göre ürün kullanıyor olmamın da etkisi var.

Kullanım öncesi cildimi çok iyi nemlendiriyorum. Ten makyajımı tamamladıktan sonra nemli bir bitiş veren makyaj sabitleme spreyi kullanıyorum. Gün içinde çatlama, bozulma yaşamadan benimle kalıyor.

İçeriği de şu şekilde;

nyx born to glow fondöten 06 vanilla swatch1



Cildinizi aydınlık gösteren, doğal ışıltısına artı katan, hafif, kolay uygulanan, yağlı göstermeyen, yapış yapış olmayan bir ten ürünü arıyorsanız Nyx Born To Glow Fondöten'i deneyebilirsiniz. Nyx Cosmetics mağazalarında, Nyx Online'da, Watsons mağazalarında ve Watsons Online'da satılıyor. İndirimli 55₺ civarına almıştım, indirimsiz satış fiyatı 79,90₺

Dilerim işinize yarar bir inceleme yazısı olmuştur. Merak ettikleriniz ya da atladığım şeyler varsa yazın lütfen.

Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

2 yorum

  1. Fotograflarina ve yazina bayildim. Fondoteni de listeme ekledim. Keske burdaki Watsons magazalarindan birine de gelse.. Renk secmek cok zor ama fotografinla fikir olustu kafamda💙💙💙

    YanıtlaSil
  2. denemeyi istiyorum ama hiç bir yerde tester göremedim ve en azından yapısına şöyle bir bakmadan da almak istemiyorum..

    YanıtlaSil