concealer

KAPATICI (CONCEALER) NEDİR VE NASIL KULLANILIR?

16:00:00

Kapatıcı yani concealer nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Makyajı adım adım öğrenirken karşımıza çıkan her kategori hakkında bilgi bulabileceğin bir yazı dizisine başlıyorum. Merak ettiklerini sormaktan çekinme lütfen. 

kapatıcı concealer nedir ve nasıl kullanılır

Kapatıcı (Concealer) Nedir?

Kapatıcı (concealer), cilt kusurlarını, lekeleri, kızarıklıkları ve göz altı morluklarını gizlemek için kullanılan bir kozmetik üründür. Formülünde bulunan renk verici pigmentlerle ten rengimizde eşitleme yapmamızı sağlar. Böylece daha pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmamıza yardımcı olur.  İhtiyacımıza göre sıvı, krem, kalem ya da stick formlu çeşitleri arasından seçim yapabiliriz.

Kapatıcı (Concealer) Ne Amaçla Kullanılır?

Kapatıcı yani concealer, makyajın temel ürünlerindendir. Genellikle bölgesel olarak kullanılır. Pek çoğumuzun makyaj çantasının vazgeçilmezlerindendir. 

İster gözüne batan lekeleri gizlemek, ister günlük makyaj rutininin bir parçası olarak istersen de daha bütünleşmiş bir makyaj görünümü için concealer yani kapatıcı kullanabilirsin. 

Sivilcenin kızarıklığını, göz altındaki morluklarını, kahverengi görünümü, rahatsız olduğun güneş lekelerini tenini eşitleyerek saklayabilirsin. Daha aydınlık bir cilt görünümü için de kullanabilirsin. 

Ayrıca pek çok makyaj uzmanı için de kolay ulaşılabilir bir göz makyajı bazıdır. Far kullanmadan önce göz kapağımıza uyguladığımızda, zeminin rengini eşitleyerek farımızdan daha fazla verim almamızı sağlar. Kalıcılığını da arttırır.

Kaş altına ince bir şekilde sürüp dağıtırsan da kaş çizgini belirginleştirebilirsin. Böylece göz makyajının daha keskin ve temiz bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsin.  

Tek bir ürünle cildimizin daha eşit ve duru görünmesini sağlamış oluruz.

Kapatıcı Nasıl Kullanılır?

Kapatıcını parmaklarınla, makyaj süngerinle ya da bir concealer (kapatıcı) fırçası kullanarak uygulayabilirsin. Tamamen senin tercihin. Yine de koyu formlu ürünleri parmak uçlarında ısıtıp uygulaman daha iyi bir sonuç almanı sağlayacaktır. 

Kapatıcıyı ince bir tabaka halinde uygulaman cildinle kolay bütünleşmesini sağlayacaktır. Makyajın her adımında ürünleri az kullanarak ihtiyaca göre çoğaltmak sana daha çok yardımcı olacaktır. 

Cilt Tipine Göre Kapatıcı Seçimi

Hassas ciltler parfüm ve alkol içermeyen ürünleri öncelikli olarak tercih edebilirler.
Kuru ciltler nemlendirici özellikli ve parlak bitişli ürünleri tercih edebilirler.
Yağlı ciltler mat formüllü ve yağ emici özelliklere sahip kapatıcıları tercih edebilir. 

Kapatıcı, makyaj rutinimizde önemli bir rol oynar. Doğru ürünü seçmek ve doğru uygulama tekniğini kullanmak, kullandığımız kapatıcıdan en yüksek düzeyde verim almamızı sağlar. Verimi arttıracak bir diğer konu da kapatıcının rengini dikkatli seçmektir. Püf noktalarını bir sonraki yazımda okuyabilirsin.

Görüşmek üzere,

Gökçe



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

0 yorum