ev hali

KIRMIZI YEMEK KOLAY SOSİS YEMEĞİ

08:53:00

Evde iki ufak çocuk olunca ve bazen yemek yapmama bile izin vermediklerinde, mutfakta az vakit geçireceğim yemeklerden hazırlıyorum. Bunlardan biri de "Kırmızı yemek".
İsmi çocukluğumdan kalma  :)

KIRMIZI YEMEK | KOLAY SOSİS YEMEĞİ

Malzemeler;

Sosis (yarım kutu tombik sosis)
1 Çarliston biber
1 Kapya biber
Salça ya da domates rendesi
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Nane

Hazırlanışı;

Sosisleri olabildiğince ince dilimliyoruz. Pişerken şişip büyüyorlar zaten. Çarliston biberi ve kapya biberi de ince ince doğruyoruz. Domatesimiz varsa domatesleri rendeliyoruz. 2 ya da 3 tane domates yeter. Salça kullanacaksak bir kaşık salçayı yarım bardak kadar sıcak suyla eritiyoruz. Ben hem salça hem domates kullanıyorum daha lezzetli oluyor. Hazırladığım eritilmiş salçaya baharatları da ekliyorum, böylelikle sosun lezzetinden emin olabiliyorum. Nane tamamen isteğe kalmış. Kullanırsanız da bir çay kaşığının ucuyla ilave etmeniz yeterli. Fazla yoğun olmaması lazım.

Pişirme;

Tencerede sıvı yağı ısıttıktan sonra önce biberleri yumuşayacak kadar kavuruyoruz. Ardından sosisleri tencereye atıp kavuruyoruz. Sosislerin kavrulduğunu genişlemelerinden anlayabiliriz. Domates rendemizi, salçamızı ya da ikisini birden kavrulmuş biber ve sosislerin üzerine ekliyoruz. Bir dakika kadar da beraber kavuruyoruz. Bu yemeğin biraz suyu olması gerekiyor. Sos kıvamından biraz sulu olduğunu düşünün. Çok fazla suyu olup sosisleri içinde yüzdürmeyeceğiz. Eğer suya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız yarım su bardağı kadar sıcak suyu ilave edebilirsiniz. Baharatlarını bu aşamada kontrol edebilir, benim gibi salçanın içine karıştırmadıysanız da ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra eğer suyu gözüme çok geldiyse yüksek ateşte, eğer suyu azsa da kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyorum. Yenmeye hazır hale geliyor.

Bu yemeği ister benim çocuklara hazırladığım gibi makarnanın üstüne sos olarak, isterseniz de tabağınıza alıp ekmeğinizi banarak yiyebilirsiniz.

Hem kahvaltı hem de diğer öğünlerde sevilerek yeniliyor bizim evde.

Afiyet olsun :)

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

6 yorum

  1. Tarif için teşekkürler canım :) İnstagramdan sonra burda da yorum yapmazsam olmazdı :)

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik bir tarif , enfes görünüyor :))

    YanıtlaSil
  3. ayy yaparım tamam oleey. ben de yemekleri ikiye ayırıyom yaaa. sarılar kırmızılar diye. salçalılar kırmızı :)

    YanıtlaSil