badem yağı

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARIMI NASIL CANLANDIRDIM?

09:20:00

Saçlarımı kızıldan sarıya çevirirken üst üste açıcı uygulanmasından dolayı kuruduklarını, cansızlaştığını ve neredeyse kopma aşamasına geldiğini sarı saç boyama yazımda anlatmıştım. Saçlarımı evde nasıl sarı yaptığımı okumak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.

Şimdiyse saçlarımı nasıl canlandırdığımı anlatacağım.

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARIMI NASIL CANLANDIRDIM 1

1. Benim en büyük bakım ürünüm, badem yağı. Güneşten çok yandığımda cildimi nemlendirmesi için de badem yağını kullandım, hamileyken karnımda çatlakların oluşmaması için de... Saçlarım zarar gördüğünde de ilk aklıma gelen badem yağı oldu.

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARIMI NASIL CANLANDIRDIM 2

İlk zamanlar haftada iki kere banyo yapmadan önce saç uçlarımdan başlayarak saçımın boylarına badem yağını iyice yedirdim. Sonraları haftada bire düştü bu aralar hiç kullanmıyorum mesela. Köklere sürmüyorum. Mümkün olduğunca uzun tutuyorum kafamda. Saçlarımı yıkayacağım zaman da sadece bir kere şampuan uyguluyorum. Bütün yağı saçtan atmamak gerekiyor.

2. Farklı farklı şampuanlar denedim. Özellikle yıpranmış saçlar için ve sarıya boyanmış saçlar için olanları ama şampuan ve saç kremini kullandıktan sonra saçlarım takır takır oldu.

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARIMI NASIL CANLANDIRDIM 3

İstediğim yumuşaklığı elde edemedim. Ta ki Loreal Elseve şampuan  ve saç kremini kullanana kadar.
Zaten önceden kullandığım bir markaydı. Bildiğinden şaşmayacaksın demek ki :)

Elseve Arı Sütü olan şampuan ve saç kremiyle başlayıp bir zaman sonra da komple onarıcı seriye geçtim.

Şimdi evde farklı şampuanlar da var ama hiç elim gitmiyor. Eskiden çok sevdiğim bir şampuanı denemiştim geçenlerde, saçım düğümlendi. Hem de fena bir düğüm. İlk defa başıma geldi. O yüzden varsa yoksa Elseve :)

3. Badem yağı ve şampuandan sonra en en en sevdiğim Giovanni 2chic Brezilya Keratini ve Argan Yağı Fön Öncesi Şekillendirici Durulanmayan Sprey.

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARIMI NASIL CANLANDIRDIM 4

Sanırım 3 yıldır kullanıyorum. Saçlarım için banyo sonrası kullanabileceğim bir ürün ararken Gratis'te bulmuştum.

Esas olarak saçı ısıdan koruyan bir ürün olmasına rağmen benim saç bakımımın olmazsa olmazlarından.

Banyodan sonra, havluyla ıslaklığı alınmış nemli saçlarıma 3 ya da 4 fıs sıkıyorum. Sonra parmaklarımla saçıma yediriyorum. Çok başarılı ve bereketli bir ürün. Benim saçlarım uzun ve gür olmasına rağmen bu kadar az kullanım yetiyor.

Giovanni 2chic kullandığımda hem saçım kolaylıkla taranıyor hem elektriklenmiyor, parlıyor hem de saçlarım kuruduktan sonra da doğal, hoş bir görünümü oluyor.

Hiçbir zaman ağırlık yapmadı, saçımı yağlandırmadı. Sürdükten sonra unutuyorum. Bence iyileştirici bir ürün. Vazgeçilmezim oldu. Ayrıca içerik olarak da gayet hoş. Sanırım 20-25 TL gibi bir fiyata almıştım.

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARIMI NASIL CANLANDIRDIM 5

Saç bakımını azalttığım şu günlerde de ara ara banyo sonrası Loreal Elseve Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem'i kullanıyorum.
Bu krem de durulanma gerektirmeyen ürünlerden. Fındık büyüklüğündeki krem tüm saçıma yetiyor. Aynı Giovanni 2 Chic'te olduğu gibi saçımın kolay taranmasını ve parlamasını sağlıyor.

Sonuç olarak ben badem yağı, Elseve şampuan ve saç kremi, sonrasında da Giovanni 2chic durulanmayan spreyi kullanarak saçlarımı toparladım.

Düzenli kullandığım ilk bir ayda saçlarım %60 oranında toparlanmıştı. Herkes "Ne yaptın saçlarına, çok güzel görünüyor" diyordu. Saçlarım güçlendi ve kopma ihtimali de ortadan tamamen kalktı.

Bakım kremleri ve maskelere çok fazla para harcamadan, mümkün olduğunca az ürün kullanarak saçlarımı eski haline getirebildim.

Sizin kullandığınız, iyileştirici olduğunu düşündüğünüz, çok sevdiğiniz saç ürünleri var mı?


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

11 yorum

  1. Katı hindistan cevizi yağı ve organix argan butter da benim favori iki ürünüm :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu hindistan cevizi yağını oldukça merak etmeye başladım. Önereceğin bir marka var mı? Bir bakayım :)

      Sil
  2. Bende isirgan ve bemiks ampul.kullaniyorum.ayrica badem yagi hepsini karistirip kullaniyorum gayet canl8 ve parlak duruyor nem.isteyen saclarada bepanthen ampul.oneriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bepanthen ampulu tek başına mı kullanıyorsunuz?

      Sil
  3. Badem yagiyla.ayrica bemiksle de kullanabilirsiniz 3 bir arada yapip 30 saat bekletiyorun ozelliklle sac dipleri ve uclarina uyguluyorum

    YanıtlaSil
  4. 30 dk bu arada😊😊😊

    YanıtlaSil
  5. 😊😊😊kaptirmisim galiba😊😊😊

    YanıtlaSil
  6. Hindistan cevizi yağında doa kozmetik i öneririm hem uygun fiyatlı hem doğal yağları var. Badem yağı benim de favorim ya :)

    YanıtlaSil
  7. Az önce saçınızı nasıl sarı yaptığınızı okudum daha sonra bu yazıya geçtim tebrik ederim gerçekten helal olsun çok emek verp bakım yapmışsınız:))

    YanıtlaSil