American Crime Story

AMERICAN CRIME STORY

22:44:00

American Horror Story, Glee ve Nip/Tuck gibi ödüllü dizilerin yaratıcısı Ryan Murphy'nin FX kanalı için hazırladığı yeni bir antoloji serisi.

Her sezon farklı konu ve karakterleri işleyecek dizi; Amerikan tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getirecek.

Dizinin 10 bölümlük ilk sezonu O. J. Simpson davasıyla başladı.

American Crime Story 1

O dönemleri bilenler hatırlayacaklardır. Amerikalı futbol oyuncusu O. J. Simpson'ın hakkında 1994 yılında eski eşi Nicole Simpson ve onun sevgilisi Ronald Goldman'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklama kararı çıkartıldı. Simpson teslim olmayı kabul etmedi. Ardından yaşanan meşhur otoban kovalaması, cinayetleri işlediğini kabul etmemesi ve tüm servetini savunmasına harcayarak sonunda beraat etmesiyle bu dava 9 ay sürdü.

American Crime Story 2

American Crime Story 3

Kendilerine Rüya Takımı denen avukatlar ordusunun başarılı savunması, olay yeri incelemesindeki büyük hatalar, özensiz laboratuvar çalışmaları, eksik otopsi ve "Beyaz polisler zenci düşmanıydı” tezi sayesinde O.J. Simpson kurtuldu.

American Crime Story 4

Tabii ki daha bir çok ayrıntı ve hatta davaların devamı var.

Konusu kadar oyuncu kadrosu da oldukça ilgi çekici.

American Horror Story izleyenlerin hemen hatırlayacağı Marcia Clark adında bir savcıyı canlandıran Sarah Paulson,

American Crime Story 5

Christopher Darden, Ken Choi, Christian Clemenson, O. J. Simpson rolünde Cuba Gooding Jr.,

American Crime Story 6

Bruce Greenwood, Nathan Lane, Robert Kardashian rolünde David Schwimmer (O. J. Simpson'ın yakın arkadaşı, Kim Kardashian'ın babasıdır. Hatta Kim'in odasında geçen bir sahne de bulunmakta.),

American Crime Story 7

Avukat Robert Shapiro'yu canlandıran John Travolta,


American Crime Story 8

Courtney B. Vance, Billy Magnussen, Dale Godboldo, Angel Parker, Leonard Roberts ve Keesha Sharp bu sezonun kadrosunu oluşturuyor.

Hikaye oldukça bilindik olmasına rağmen hem oyuncuların başarısı hem de yapımın kalitesi hiç bilmiyormuşcasına izlememi sağladı diziyi. Olayların yaşandığı 90'lı yıllar da çok güzel yansıtılmış. 3 bölümünü izledim su gibi akıp gitti, merakla devamını bekliyorum.

Biyografi, suç ve dram kategorilerinde olan dizinin IMDB puanı 8.7

İzleyin derim :)

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

6 yorum

  1. Bu tarz dizileri seviyorum teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  2. Hmm güzelmiş konusu. Hele bir de gerçeklere dayanıyorsa seyrederim ben bunu. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçeklere dayanıyor. Ben diziye başlamadan önce olayla ilgili bir çok yazı okudum. Şu izlediğim 3 bölümde aynı gittiğini gördüm. Güzel çekilmiş bir dizi, iyi seyirler :)

      Sil
  3. Ilginç bir hikayeydi o da. Dizi filan izleyemiyorum ancak artik smart tv için film izleme secenegi aldik amazondan çocuklar yatinca esimle film izliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. İzlerken de sürekli muallakta kalıyorsun. Ben de bu aralar film izlemeyi çok özledim. Sırada o var inşallah. İyi seyirler size de :))

      Sil