2016 neler getirecek

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİM - MİM

09:08:00

İlk defa Mimlendim. Sevgili Balın Kokusu tarafından. Üstelik beni Aralık ayının son günlerinde mimlemesine rağmen anca yazmayı bitirdim. Umarım seni kırmamışımdır. Kendimle ilgili, planlarımla ilgili, geleceğe dair şeyler yazmak çok zor geliyor bu sıralar, ondan bu kadar uzun sürdü yazmam.

Şimdi gelelim Balın Kokusu'nun sorularına. Baya bi ter döktüm cevaplayana kadar :)

Yeni Yıldan Beklentilerim - Mim

2016 yılında daha çok yapmayı istediğin şeyler neler? 

2011 ve 2014 yıllarında bebeklerim doğduğu için ve büyük çocuğum yani oğlumla dışarı çıkmak bir zulüm haline gelebildiği için 2015'i de bundan önceki 4 yıl gibi bool bol evde geçirdim. Hiç bana göre değil. Gezmek istiyorum, dışarıda olmayı seviyorum. Öyle ki şehrin trafiğini, egzoz kokusunu, metrobüsün kalabalığını bile özlediğim oluyor, o kadar yani :) O yüzden hazır çocuklarım da biraz daha büyümüşken deli gibi dolaşmak istiyorum :)

Daha çok gülmek istiyorum, arkadaşlarımla vakit geçirebilmek bazen çat kapı ziyaretlerine gitmek istiyorum.

Daha çok okumak istiyorum. Çocuklardan önce de yoğun ve yorucu bir hayatım vardı ama yine de kendime zaman ayırabiliyordum. Kitap okuma dönemlerim olurdu. Kendimi eve kapatır bir dönem hiç dışarı çıkmaz, telefonla bile konuşmaz ha bire kitap okurdum. Doyunca da hayatıma geri dönerdim. Şimdilerde hiç fırsat bulamıyorum. Hep aklımda.

Zumba yapmak istiyorum. Taaa geçen sevgililer günümde kardeşim ayakkabıma kadar tüm kıyafetlerimi aldı gitmeyi çok istiyorum diye. Sevgilim de, sen yeter ki istediğin yeri bul bendensin, dedi ama ben mekana bakmak için bile evden çıkamadım. Bu sene yapacağım inşallah :)

Çalışmak istiyorum ama sabahın 6 sında evden çıkıp sabahın 3'ünde eve girecek şekilde değil. Geçti artık o günler. Yaş ilerleyince saçmalıklara tahammülüm de kalmadı eskisi gibi. Çarpıveririm lafı. Önceliklerim değişti. Sektörümde pek hoş karşılanmasa da aile kurmaya öncelik verdim ben ve işi salladım hayatımdan. Çok zorlandık eşimle ama şimdi gayet keyifliyiz. Memur saatleri gibi çalışacağım hafta sonları, bayramları, resmi günleri tatil olan bir iş istiyorum :)

Sevgilim araba almaya niyetli bu sene. Alsın arabayı beni de bol bol gezdirsin istiyorum. (Fena darlanmışım :) )

Aslında en en en çok kendim olabilmeyi istiyorum. Şuan ki rolümde bazen oğlum, bazen kızım, bazen de eşimim. Gökçe olmayı özledim :)

2016 yılında daha az yapmak istediğin, hatta yapmayı bırakmak istediğin şeyler neler? 

Daha az yorulmak istiyorum mesela :) Daha az ev işi yapmak ve en çoook da daha az sinirlenmek istiyorum.

Hastaneye, doktora gitmek istemiyorum. Son bir kaç yıldır yeterince gittim amman uzak olsun diyorum.

2016 yılında ziyaret etmek istediğin yerler nereler? 

Her yer Paris bana, yanımda sevgilim olunca :)

2016 yılında başarmak istediğin şeyler neler? 

Boş durmayı sevmiyorum. İşe yaradığımı hissetmem lazım. Yıllarca çalıştıktan sonra eve tıkılınca daha da barizleşti bu istek. Bu işe yarama kısmında evin içinde geçenler beni hiç tatmin etmiyor. Ev işi yapmayı da oldum olası sevmem.  Dağınık, pis ortamları da sevmem. Bknz; son iki cümle tam bir ikizler kişisi :)

İki sene önce sıkıntıdan 2 yıllık üniversitemi 4 yıllığa tamamladım. Üstelik hamileydim, söz dinlemez, gürültüyü eksik etmez, gölgesiyle bile kavgalı bir oğlum vardı ve ders çalışmanın ne demek olduğunu unutmuştum. Bir anda önüme kitaplar yığılınca tamam işte dedim çalışan kazanır, yap bakalım. Vizelerden, finallerden iki hafta önce ya karşı dairemdeki annem oğlumla ilgilendi ben çalışabildim ya da Darıca'daki annemleri çağırdım onlar gelip Deniz'le ilgilendiler ben de kapanıp ders çalıştım. Yazıları okurken midem bulanana kadar çalıştım. İki yılda bitirdim tamamladım okulu. O kadar iyi geldi ki anlatamam.

2015'in ortalarında da blog açmaya karar verdim. Eşim çok destek oldu fikrime. Hemen hazırlıklarımızı yaptık ama ben bir türlü yazamadım. Elim gitmedi, cümleler gelmedi. Ekimin son günü bana bir haller oldu. Bir anda 5 yazı birden yazdım. Tamam dedim zamanım gelmiş. Şimdi beni en heyecanlandıran blog yazmak. Hem tecrübelerimi anlatıyorum hem de kalemimi, beynimi geliştiriyorum. Daha da yürümek istiyorum.

2016 yılında öğrenmek istediğin yeni yetenekler neler?

Yine, yeni bir ben olmayı öğrenmek.

2016 yılında geliştirmek istediğin şeyler neler? 

Şu ingilizceyle aram hiiiç iyi değil. Aslında hayatımda gerekliliğide yok ama hep kafamda. Dürtüp duruyor beni. İngilizcemi geliştirmek istiyorum.

2016 yılında kaç kitap okumayı düşünüyorsun?

Çok çok :)

2016 yılında başlamak istediğin bir şeyler var mı? 

İlk önceliğim zumba. Bedenimi çalıştırınca kendimi çok iyi hissediyorum. Üstümde biriken o hantallığı atmam lazım. Sonrasında da yıllarca, hiç ihtiyacım yok ki, diye ertelediğim araba kullanmaya başlamak istiyorum.

2016 yılı için ne kadar heyecanlısın, iyi şeyler olacağını düşünüyor musun? 

Ben her günüm için heyecanlıyım. Her günü yeni bir başlangıç sayarım. Güneşin doğmasından da, gecenin olmasından da, yağmurlu puslu havadan da, bahardan da keyif alırım. Yaşama her şeyiyle aşığım açıkcası. Elbette iyi şeyler bazen de üzen şeyler olacak. Acılarıma da aşığım.

2015 yılından farklı olmasını istediğin şeyler neler?

Yazının başından buraya kadar siz de ezberlediniz artık. Dışarıda olmak, aktif olmak, kendimi de yaşamak istiyorum.

Hayatın sürprizlerle dolu olduğunu düşünüyorum. Bu durgunluğumun ne olduğunu bilmediğim bir şeyi beklemek olduğunu düşünüyorum. Sonuca yaklaştığıma inanıyorum.

Dilerim bunaltmadan cevaplayabilmişimdir soruları. Hiç karamsar ve düşük enerjili değilimdir ama bu tarz soruları yanıtlarken sanki o hale bürünüyormuşum gibi geliyor. Yorgunluktan sanırım :))

Haala 2016'da yaşanacak 10 ay varken bu mime devam edilebilir diyorum ve eğer yazmadılarsa sevgili;
MİMLİYORUUUM
:)


Not: Görsel Alıntıdır.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

45 yorum

  1. Cok guzel olmus :)Bu mimde kendım basta olmak uzere sende de aynı seyı farkettım ne kadar net ınsanlarız yahu hep aynı seylerı yazıdıgımızı dusunuyoruz ve kısmen hep amaç aynı :) umarım 2o16 da tum dileklerin için gerçek olur mimimi yaptıgın ıcın teşekkür ederim :) Elıne kalemıne saglık :)
    zumba konusunda cok ımrendım walla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, beğenmene çoook sevindim :) Zumbaya da bir başlayabilsem :))

      Sil
  2. Özellikle ilk maddede ne kadar benziyoruz. Sosyal hayattan kopma olayından bahsediyorum. Burada benim tek farkım ve şansım normalde de gezmeyi sevmem. Ya çalışıcam ya evde oturucam:)
    İlk boşlukta cevaplayacağım:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle uzun yıllar çalışanlarda çok oluyor galiba benim bu yaşadığım. Günde bilmem kaç kişiye günaydın derken onun bile ortadan kaybolmasıyla birikmeler başlıyor. Çalışmayı çok seviyorum ben. Merakla bekliyorum, Sevgiler :)

      Sil
  3. çok güzel mim olmuş umarım bütün hepsini güzellikle yapabilirsin.. ben de yapmaya çalışacağım teşekkürler :-))

    YanıtlaSil
  4. Gokçeeee sen beni mimledin ben bi yazida mimlenip seni yazdim dun :)) ufak bi sirlar dunyasi yasadik galiba.. bu kapsamli bi mimmis en kisa zamanda yapicam bende:)) tesekkur ederimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A aaa :) Çok güzel bir şey bu, iki gündür de aklımdasın zaten sürekli. Du bakalım çıkar kokusu :)) Ben teşekkür ederim canım benim.

      Sil
  5. Ben de hastaneleri sevmem alan kimse hastalıkların gitmek zorunda kalmayalım. Daha az yorulmayı istiyorum ben de. Paris gitmek istediğim yerlerden. Ay ne kadar benziyormuşuz meğer;)) Mimlediğin için çok teşekkür ederim en kısa zamanda yapacağım. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mimlerin en güzel yanı bu herhalde, benzerliklerimizi görebilmek. Merakla bekleyeceğim, Sevgiler :)

      Sil
  6. ellerine sağlık canım. ayy ben de istiyorum zumba yapmayı :) mim için teşekkürler enn kısa zamanda yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gel zumbaya beraber gidelim :))) Sevgiler :)

      Sil
    2. Keşke mümkün olsa çok isterdim :)

      Sil
  7. çok güzel bir mim olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ayyy çok teşekkür ederim ;)) sıradaki mimlerimi bitirdiğim en kısa zamanda bu mimi de yapacağım . Sevgiyle ....

    YanıtlaSil
  9. çok benzer dilekler özellikle bende az ev işi istiyorum az yorulmak cokca dinlenmek yalnız kalmak istiyorum :) 2 cocuklu anne darlanması bunlar hep :)

    YanıtlaSil
  10. Mimlenmişim çok teşekkür ederim canım en yakın zamanda yazımı yayınlayacağım :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Anne olunca kendimizi kaybediyoruz maalesef.. Tabiki kendimize zaman ayırmamız gerek.. Bunu çok güzel ifade etmişsiniz.. Umarım tüm beklentileriniz gerçekleşir..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) O zaman ayırma kısmını nasıl yapabileceğimi bir bulabilsem rahata ericem sanırım :)) Çoook teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Sevgiler :)

      Sil
  12. meerhaba canım davetin için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. çok eğlenceli yazı olmuş ya :) mimlediğin için teşekkür ederim kuzum, inşallah yazacağım bende :) Vee çoğu cevaplarımız aynı gibi aslında yaa, bende bol bol gezmek, hiç yorulmamak istiyorum kii !! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Hülya :) Demek aklımız fikrimiz hep gezmede tozmada :))) Hazır sende çocuk da yokken tadını çıkar :))

      Sil
  14. ha haaaaa ne çok şey istiyon seeeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kerecik istedim, hayret bişiii yaw :)) hoş benim yazmam da iki ay sürdü :))

      Sil
  15. Ah canim çok sagol. Dün mimledim dedigini farkettim de telefonum takildi kimseye yorum yazamadim. Severek bu mime katilirim plan program anlatmayi pek severim :) mimleri deli kiz blogumda yapiyorum spor günlügümde görmezsrn sasirma. Umarim srnin de tüm planlarin gerçeklesir.

    YanıtlaSil
  16. Zumba ile ilgili deneyimlerini paylaşmanı heyecanla bekliyorum, Cafe Tıgris sayesinde ziyarete geldim, takipteyim sizi de beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Emel, ah o zumbaya bir başlayabilsem. Geçen gün bana yakın olan bir yerle görüştüm sırf zumba için kayıt almıyorlarmış diğer programlara da katılmak lazımmış. Bi yolunu bulurum artık :))

      Sil
  17. Mim görevimi yerine getirdim , size tekrar teşekkür ederim . Sevgiyle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, dikkate aldığınız için :) Hemen blogunuza gidiyorum. Sevgiler :)

      Sil
  18. Çok güzel aktarmışsın o güzel duygularını . En kısa zamanda yaparım canım sanki bu mimişkoyu yaptım gibimede geliyor ama bakayım optummmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, teşekkür ederim :) Öperim ben de kocamaan :))

      Sil
  19. Yazamadim haala isle ilgili toplantilar fln vardi bu haftadan sonra rahatim yani umarim yazmak istiyorum bu hafta ici surda yilin bitmesine ne kaldi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın valla kuzum şurda kalmış 10 aycık :)))) Benim yazmam da iki ayı bulmuştu :)))

      Sil
  20. Çok içten bir mim olmuş. Sizi daha yakından tanımış oldum. Kıpır kıpır yerinde duramayan, üretken bir anne maşallah diyelim de nazar değmesin.
    Kahve içmeye bana da beklerim. Laflarız ordan burdan ;)
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. Mutlu oldum. Hemen takibe aldım sizi. Bol bol laflayalım. Sevgiler :)

      Sil
  21. Çok güzel bir mim olmuş, bir çırpıda okudum. Bence birçok şeyin üstesinden gelebilecek kapasitede birisin. Ama sanırım şartlar yüzünden bazen unutuyor insan kendini. Hepimiz öyle değil miyiz?
    Yeni yılın kutlu olsun, mutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknur'cum taaaa bir sene önceye götürdün beni çok da güzel oldu. Neleri yapıp yapamadığımı görmüş oldum. Güzel motivasyonun için de teşekkür ediyorum. Hepimize mutlu seneler olsun. :))

      Sil