ev hali

KENT BORiNGER PANCAKE İNCELEMESİ

15:02:00

Krep bizim evde çok sevilir. Onun daha tombulu pankeki hiç pişirmemiştim. Markette Kent Boringer Pancake'i görünce, hadi ilk önce hazırını deneyeyim çocuklar severse kendim de hazırlarım diye düşünerek satın aldım.

Kent Boringer Pankek İncelemesi

Hazırlanışı;

Bu gördüğünüz 450 gramlık pakette toz pankek karışımı değil, un karışımı var. Ben alırken sadece su ya da sütle sıvılaştırarak kullanabileceğimi sanmıştım. Fakat öyle değilmiş. Kent Boringer Pancake'i satın alırsanız pankekinizi hazırlayabilmeniz için ayrıca 3 su bardağı süt, 2 yumurta, 3 yemek kaşığı sıvıyağa da ihtiyacınız olacak.

Kent Boringer Pankek İncelemesi 1

Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamuru yoğun kıvamlı oluyor. Ambalajının üzerinde hafif topaklı olması normaldir diye yazıyor.

Kent Boringer Pankek İncelemesi 2

Yağlanmış ve sıcak tavaya pankekleri döküyoruz. Paketteki ölçü her bir pankek için 1/4 su bardağından daha az hamur karışımı. Ben bu ölçüyü kepçeyle uyguladım.

Kent Boringer Pankek İncelemesi 3

Kısık ateşte rengi altın sarısı oluncaya dek pişirip ters çeviriyoruz.

Kent Boringer Pankek İncelemesi 4

Bu ölçülerle 10-12 cm büyüklüğünde 24 ya da 28 adet pankek çıkacağı yazıyor. Büyüklüğünü tutturdum da adedini tutturamadım. 19 tane çıktı.

Kent Boringer Pankek İncelemesi 5

Yorumum;

Tadında acılık var. Herkes sadece birer tane o da tadına bakmak için yiyebildi. Tadındaki acılık fazla konulmuş kabartma tozu acılığı. Kutusunda bir çok kabartıcı ismi geçiyor, hangisinden kaynaklı bilemiyorum. Dışı krepe içi de hamur kızartmasına benziyor. Sonuç olarak yedirmedi kendini.

Bu kadar malzemeyi ben ekledikten sonra zaten ununu ve kabartma tozunu da ekler, evde pişirirdim. Alınması gereksiz bir ürün olduğunu düşünüyorum. Fiyatı 3-3.5 TL arasındaydı. 450 gramlık un ve kabartma tozu karışımını çok daha ucuza elde edebiliyoruz sonuçta.

Bizim evde beğenilmedi, oysa ki krep piştiği gibi biter.. Fiyat, lezzet ve hazır karışım olarak tatmin etmedi.

Sizler denediniz mi?



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

28 yorum

  1. İki gün önce yapıp bayıla bayıla yedim kendisini sanada afiyet olsun canımmm😍

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Merve, bizde pek beğenilmedi maalesef :))

    YanıtlaSil
  3. Pankekinde mi hazırı çıkmış yaa :) ilk defa görüyorum. Ama madem beğenmedin ben de denemek istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadı tabii ki hepimizde farklı. Biz hoşlanmadık Burçak. Eklediğim malzemelere kendim un ve kabartma tozu karıştırıp pişirseydim güzel olurdu :))

      Sil
    2. Katılıyorum. Zaten çok malzeme isteyen bir şey değil pankek. Hem içine şeker koyulup tatlı niyetine de güzel olur :)

      Sil
    3. Çocuklar da o haline bayılıyorlar zaten :)))

      Sil
  4. Çok severim pancake ama bu kadar malzeme ekleyecegime kendim yaparım zaten, alıp özenle hazırladıgım yiyeceklerin lezzetsiz olması beni çok bozuyor ya keyfim kaçıyor nedense. Daha iyi karışımlar da vardır elbet :)

    YanıtlaSil
  5. :) ürünleri kullanıp böyle samimi ve net yazılarına bayılıyorum resmen tam bir profesyonel blogger ustalığı.. krep benimde çok sevdiğim birşey ama kenti denemedim hiç, aslında evde hep bulunabilecek malzemeler olduğu için kutu olarak almayı düşünmemiştim de.. fiyatından ziyade o kadar uğraştın hemde ek malzemelerle 19 tane yaptın ve yine de aç kaldı herkes desene :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Feray. Senin yorumlarından sonra bi ezilip büzülüyorum yazana kadar :))) Krep konusunda da ben de hep evde hazırlıyorum da bir deneyeyim dedim. Hakikaten hevesimiz kursağımızda kaldı :)))

      Sil
  6. ben kendim yapıp waffle makinesinde pişiriyorum harika oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli kendi hazırladığımız oluyor zaten her zaman :)

      Sil
  7. Eline sağlık Gökçe abla. Ben çok seviyorum bunu arada yapıyoruz. :)) Bir de sabah kahvaltısında krep olmazsa olmazımdır. :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım ama tadının acı olması kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
  9. Pancake sevilmez mi ki :)) ellerine sağlık, sabah kahvaltısında şahane oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o kahvaltılar yok mu Gözde bayılıyoruuum. Biz pazar sabahları özene bezene hazırlıyoruz ama çocuklar doysun diye uğraşırken yediğimizden hiç bişi anlamıyoruz :)))

      Sil
  10. Paketlenen herşeyden korkar ve uzak dururum, hele de bu kadar yapımı basit bir şey için hiç gerek yok hazıra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabii en güzeli kendi hazırladığımız oluyor her zaman :)

      Sil
  11. Denemedim denemem de bu yorumdan sonra. Kendi yaptığımız gibisi olamaz zaten. Şöyle ballı muzlu ne iyi olurdu şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten un, kabartma tozu ve şekeri ekleyince pakedi almaya gerek kalmıyor :))

      Sil
  12. bunların tatlı olanını denemiştim ona bayılmıştık, nutellayla filan harika oluyor, belki tuzlu olanı her damak zevkine göre olmayabilir. güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık, blog keşif etklinlğinden geliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Evrim. Tatlı tuzlu diye ayrımı var mı bilmiyorum ama bu da tatlı olanı olmalı. Tadındaki o kabartma tozu acılığı rahatsız etti bizi. Aynı marka mıydı sizin denediğiniz de?

      Sil
  13. Pankekler için geçmiş olsun. Dr outkerin çikolata şelalesini denedim ve harika.Bu markanın ürünlerini denemedim. Sanırım bu paylaşımı okuduktan sonra denemeye de kalkmam :) Paylaşım için teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pınar. Benim pek tatlıya düşkünlüğüm olmadığından dikkat etmemişim çikolata şelalesine. Bi bakayım belki evdekiler sever :)

      Sil
  14. Pakette Pankek alıp hiç yapmadım ama daha malzemeleri okurken hazırını almaya gerek olmadığını dusundum. Bu tip ürünlerde marka farkı oluyor. Gerçi baska marka alana kadar evde yapmak en mantıklısı. Pankeke benim oğlan bayılır. Arada yaparim. Bu yorumdan sonra olurda alacağım tutarsa almam zaten. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil