AHA

CYRENE EXFOLIATING COTTON PADS

06:56:00

Cyrene Exfoliating Cotton Pads'le Black Friday sürpriz kutusu sayesinde tanıştım. Daha önce hiç AHA/BHA bulunduran ürünler kullanmadığımdan oldukça da ilgimi çekmişti.

CYRENE EXFOLIATING COTTON PADS

Tek kullanımlık 30 adet pedden oluşuyor. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerine uygun. Temiz cildimize kullanıyoruz. Göz kapağı hariç tüm yüz ve boyun bölgesine uygulanabiliyor. Durulanmıyor. Cilt yüzeyindeki ölü derilere ve gözeneklerin içine bir nevi soyma işlemi gerçekleştirdiğinden, kullanım sonrasında nemlendirici ve gündüz kullanımlarında SPF15 veya daha üstü güneş koruyucu uygulamak gerekiyor.

Hayvanlar üzerinde denenmeyen vegan bir ürün. Açıldıktan sonra 24 ay kullanım ömrü var.

CYRENE EXFOLIATING COTTON PADS 1

AHA/BHA içerikli ürünlerin amaçları ve faydalarını daha önceki yazımda anlatmıştım. Burayı tıklayarak o yazıyı da okuyabilirsiniz.

Cyrene Cotton Pads'lerde AHA olarak Glikolik asit, BHA olarak da Salisilik asit kullanmış. Glikolik asit cildin nem dengesini koruyarak aydınlık, pürüzsüz, taze bir görünüm almasına, Salisilik asit ise gözeneklerin açılmasına ve küçülmesine yardımcı oluyor.

Şimdi gelelim bendeki etkilerine; Normalden kuruya dönük bir cildim var ve Cotton Pads'i sadece akşamları kullandım.

AHA'lı ürünler yanma, batma hissi oluşturabiliyormuş. Düşük oranlı bir ürün olduğundan bende sadece yüzümü ıslak - yağlı pamukla siliyormuşum hissi uyandırdı.

Yüzümü temizledikten sonra kullanmama rağmen pamuğun rengi yine de değişiyor. Temiz dediğim yüzümden kir çıkartıyor diyebilirim. Cildimdeki tüm kalıntıları temizlediğini düşünüyorum.

Sürdükten sonra biraz yapış bir his bırakıyor ve sanki soyulabilen maskelerden uygulamışım gibi tüm yüzümü geriyor. Üstüne nemlendirici sürünce rahatlıyorum.

Cildimi sıkılaştırdığını ve doğal, aydınlık bir görünüm verdiğini düşünüyorum. Buna rağmen gözeneklerimde değişiklik olmadı.

CYRENE EXFOLIATING COTTON PADS 2

Kokusunu hiç beğenmiyorum. Hatta ilk kullandığımda o kadar keskin değildi sonra gittikçe çoğaldı koku. Bozuldu zannettim ama gayet kullanım tarihleri içindeydim. Bana plastik gibi kokuyor, annem yağ kokusuna benziyor dedi. Yüzüme sürdükten sonra da koku kayboluyor.

İçeriği de şu şekilde;

CYRENE EXFOLIATING COTTON PADS içerik

Bu tarz ürünlerin etkilerini net olarak görebilmek için daha uzun süreli kullanmak gerekiyor. En az iki ayı gözden çıkartmak lazım. Bendeki 30 günlük kullanım sürecinde etkilerini özetlersem temizliyor, aydınlatıyor, geriyor diyebilirim. Bir ay daha kullansam gözeneklere de etki eder miydi bilemiyorum.

Fiyatı 95 TL. Bana göre yüksek. Zaten fiyat ve kokudan dolayı yenisini almayı düşünmedim.

Cyrene ürünlerini kendi sitesi üzerinden satın alabilirsiniz. Alışveriş yaptığım dönemde kargolama ve geri bildirim sürecinde hassas olduklarını hatırlıyorum.



Görüşmek üzere..




Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

19 yorum

  1. Cyrene çok merak ettiğim bir marka :) Bu kış, kendime bir deneme kiti oluşturmayı düşünüyorum :) Ellerine sağlık Gökçem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Blanam, farklı ürünleri var. Deneme boyu setler yaptılar sanırım işine yarayabilir..

      Sil
  2. Cyrene ürünleri en sevdiğim ilk 3 marka arasında rahatlıkla yer alır hatta elimdeki serumlar bitince tamamen buna geçmek istiyorum hem temiz içerik hem de türk markası daha ne ..:-))

    YanıtlaSil
  3. Ürün güzel ama bana da fiyatı yüksek geldi.

    YanıtlaSil
  4. Bana göre de yüksek fiyatı, kokusu da kötüymüş, güzel kokmayan şeyleri hiç kullanamıyorum ben huylanıyorum çok hassasım...:( güle güle kullan yine de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki çok çok muhteşem etkileri vardır ama bunu anlayabilmek için en az iki ay kullanmak gerekiyor Müjde abla, açıkcası pahallı geldi bana :)

      Sil
  5. Markayı ilk defa duyuyorum hayvanlar üzerinde test yapmaması çok iyi :) Ne kadar temizlesekte yüzü yine de kir çıkıyor, ürünün fiyatı gerçekten yüksekmiş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında soyma işlemi yaparak ölü derilerden kurtarıyor. Yüzümün temizliğinden çok emin olduğum anlarda bile şaşırttı beni.

      Sil
  6. Keşke daha uygun olsaymış dedirtti :/ Almam baya zor ama koku kötüyse bakmam bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koku kişiye göre değişiyor tabi Çağla, belki seni rahatsız etmez ama fiyatı konusunda katılıyorum.

      Sil
  7. Pahaliymis gercekten, henuz markadan bir ürün kullanmadim, tesekkürler yaziniz icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede daha ulaşılabilir fiyatlar olması lazım Zeynep, teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  8. Gözeneklere etki etseymiş keşke :( o zaman gözüm kapalı denemek istediğim ürünlerden biri olurdu çok teşekkür ederim yazı için merak ettiğim bir üründü :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözeneklerim çok büyük değil yine de değişim yaşamadım Matmazel belki daha fazla kullanım gerekiyordur. Sevgiler :)

      Sil
  9. Ben de anlamadım bu üründen birşey. Asitlerin yüzdeyi bizim ciltlerimize az gelmiş olabilir belki ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumuştum canım senin yazını da, belki de dediğin gibidir. Bir de daha uzun süreli kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  10. Ben bu urunu kullamdim ama acaba yanlis yapiyorum sivilcelrimin uzerinden de geciyorum yanlis midir sizce

    YanıtlaSil