flormar dd daily defense kullananlar

FLORMAR DD DAILY DEFENSE PUMP FONDÖTEN

04:00:00

BB, CC kremlerden sonra şimdi de DD'leri kullanmaya başlıyoruz.
Hatta Estee Lauder'da EE'si de var.
Nereye kadar gidecek bu isimlendirme merak ediyorum :)

DD kremler; Daily Defense ya da Double Defense olarak adlandırılıyor. Genel olarak amaçları içerdikleri vitaminlerle, güneş korumasıyla ve yaşlanma önleyicilerle cildi korumak ve nemlendirmek.

Flormar DD Daily Defense Pump Fundation'ı oldukça merak ediyordum o yüzden çok inceledim.
Bol fotoğraflı bir yazı sizi bekliyor :)

flormar DD daily defense pump foundation

Flormar DD fondöten; ipeksi yapısıyla ciltte kolayca dağılarak kusursuz ve sağlıklı bir görünüm elde edileceğini, cildi nemlendirip, rahatlatarak, antioksidan etki sağlamayı vaadediyor. Gelin önce bir neymiş görelim, sonra da düşüncelerimi anlatayım.

flormar DD daily defense pump fondöten

Ambalajını çok beğendim. Elimde sağlam duruyor. Büyüklüğüne aldanmayın ama, içinde 15 ml fondöten var. Tüm cilt tiplerine uygun ve SPF 25 korumalı.

Öndeki butona basarak kapağını açıyoruz. İçinde kendi süngeri ve gayet güzel bir aynası var.

flormar DD fondöten

Aynanın soluk göründüğüne bakmayın, fotoğraf çekerken parlamasın diye üstündeki filmi çıkartmadım. Süngerinin altındaki koruma filmini çıkarıyoruz. Ben bunu atmadım her kullanımdan sonra tekrar kapatıyorum.

flormar DD foundation

Sünger haznesinin orda gördüğünüz düğmeye basarak fondötenin gelmesini sağlıyoruz. Bu arada bendeki rengi DD01 Light Ivory ve pembe alt tonlu.

flormar DD01 light ivory

Fondöteni beraberindeki ponponla yüzümüze uyguluyoruz.

İşte esas mevzu da burada başlıyor :)

flormar daily defense pump foundation

Uygulama;

Kendi süngeriyle uyguladığımda; fondöteni yüzümde bir taraftan bir tarafa taşıdığını ve çok emdiğini farkettim. Yani süngerdeki fondötenin anca üçte biri yüzünüzde kalabiliyor ve düzgün bir şekilde dağılmıyor. Baktım olmuyor, parmaklarımla sürdüm.

Bu arada ilk defa bir fondöten tenime açık kaldı. Açık olması sorun değil hallederim. Hem rengim daha da beyazlayacak önümüzdeki günlerde.

flormar DD fondöten elle sürüldüğünde

Yapısı;

Çok deneyince şunu keşfettim. Yapısı sürme şekline ve amacına göre değişiyor. Eğer fondöten diye kullanırsanız oldukça hata gösteren ve ağır, krem niyetiyle kullanırsanız kapatıcılığı az ve ince (Kafanız karıştı değil mi? Kapatıcılık kısmında ayrıntılı anlatıyorum).

Ben fondöten olarak uygulamama rağmen yüzümde hiç ağırlık hissettirmedi.

Kokusu güzel, yine Flormar'ın kırmızı kutulu Advice gece kremiyle aynı. Sürdükten sonra 15-20 dakika kokusunu duyuyorum. Sonra ya ben alışıyorum ya kayboluyor.

Nemlendirme;

İçinde yoğun nemlendirici kompleksler varmış. Benim cildim kuruya dönük. Nemlendirici etkisini test etmek için ilk kullandığımda nemlendirici sürmeden kullanmıştım. Yüzümde gerilme yapmadı. Sonraki günlerde nemlendiriciyle kullandım yağlanmada yapmadı.

Aydınlatma;

Aydınlık bir görünüm veriyor ve aydınlatması çok ölçülü. Bunu sevdim, içinde sim filan yok.
Aydınlatıcı kullanmaya gerek kalmıyor.

Kapatıcılık;

Kutusunda orta - yüksek kapatıcılık sağlar diyor. Burada bir ilginçlik var. Eğer parmaklarımla, Real Techniques süngerle ya da Expert Face fırçayla uygularsam evet ortadan yükseğe doğru bir kapatıcılık sergiliyor ve renk tonunu güzel eşitliyor fakat yüzümde kalıp gibi duruyor. Tüm gözeneklerin içine doluyor, yanaklarımdaki görünmeyen tüm tüylerin üstü sanki çok bol pudra sürmüşüm gibi beyazlıyor. Gayet cakey. Termal su sıkarak bile kullandım yine de tam olmadı. Geçen gün eşim bile söyledi "Gökçe ne sürüyorsun kaç gündür yüzüne, kötü duruyor" diye. (Yukarıdaki fotoğrafı büyütürseniz görebilirsiniz, dudaklarımın üstündeki pullanmada fondötenin suçu yok diğer herşey ona ait :)

Amaa eğer kendi süngeriyle uygularsam bu sefer de sanki aydınlatıcı etkili bir nemlendirici krem sürmüşüm gibi duruyor. Yüzüm doğal bir şekilde parlıyor, sağlıklı bir hava da veriyor fakat renk eşitlemesi ve kapatıcılığı çok azalıyor.

Sonuç olarak eğer bu bir fondötense en büyük mutsuzluğum tenimle bütünleşmiyor olması. Krem niyetine kullanacaksam bir sorun yok ama :)

Dayanıklılık;

12 saate kadar nemlendirici etki vaadediyor. Ben 11 saate kadar kalıcılığını denedim. 6. saatte biraz hafifliyor. Burun kenarlarında pullanmalar var. Cildimde gerginlik hissettirmiyor.

flormar dd 6 saat sonra

9. saatte çillerim iyice belirginleşti ama hala makyajlı görünüyorum.

flormar dd 9 saat sonra

11. saatte yüzümü silerken hala kaybolmamıştı.

Yalnız bu kullanım süresince yüzümde pek sabit kaldığını söyleyemem. Telefona çok bulaşıyor. Elimi yüzüme sürersem elime bulaşıyor. Eğer terlersem ve yüzüme dokunursam o bölgenin fondötenini almış oluyorum.

Aslında yüzümle bütünleşmemesi dışındaki herşeyini çok sevdim. Çünkü "Bir bb krem sürmüşüm, üstünden transparan pudrayla geçmişim, gerekli yerleri de aydınlatmışım" havası var. Fakat bana olmuyor :)

Bu kadar uzun yazının özeti; eğer orta - yüksek kapatıcılık sağlayan bir fondöten beklentiniz varsa, kullanırken benim yaşadığım ciltle bütünleşmeme problemini yaşayabilirsiniz. Eğer aydınlatıcı etkili, kapatıcılığı az, nemlendiren bir krem istiyorsanız tam size göre.

Önce muhakkak deneyin, almaya sonra karar verin derim.

Fiyatı 20 TL.



Görüşmek üzere :)




Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

19 yorum

  1. Bu kadar çok bilgi vermişsin ama bende sonuç: Almamalıyım ☺️☺️ Hiç bana göre bir ürün değilmiş. 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte tam da bu yüzden o kadar bilgi, okuyan kendi sonucuna varabilsin diye :))

      Sil
  2. ne güzel bir inceleme yazısı olmuş teşekkürler :) ama bana göre değilmiş :)

    YanıtlaSil
  3. Gökçe okurken strese girdim :)) Ne çok uğraşmışsın ürünle... Böyle ürünler gerçekten bıkkınlık veriyor, ben de aynı sorunu bir cc kremle yaşamıştım, en sonunda attım (hayatımda ilk kez ürün atmıştım). Aslında hafif uygulandığında güzel duruyorsa, öyle yap bence, çabuk bitecekse de bitsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheh, uğraştım valla Blana :) Çünkü bende iyi durmayınca acaba başka kullananlar ne demiş diye araştırırdım, baktım ki herkes memnun. Bence sorunu ortadan yükseğe kapatıcılıkta fondöten olarak sunulmuş olması. Ortaya yakın kapatıcılıkta DD krem olarak sunulsaydı tam hakkını verirdi. Tek kullanabileceğim hali kendi süngeriyle uygulamak. Sünger de ürünü yuttuğuna göre çabuk bitiririm diye düşünüyorum :)

      Sil
  4. Gökçe çok güzelsin maşallah. ..fiyatı uygun bir ürün olduğu için kişiye göre değişebilir bir yanı da var isteyen deneyebilir diyor güzel bir gün diliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet şu sıralar indirimde, gayet uygun fiyatlı. Denesinler :) Ben de kocaman kucaklıyorum :)

      Sil
  5. çok güzel ve detaylı anlatmışsın duruşunu hiç beğenmedim zaten cushion fondötenlerin bir başka türlüsü sanırım.. hiç yanaşmadım öyle olunca iyi de yapmışım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İrem, ben çok zaman ayırmam gereken ürünleri sevmiyorum. Kolayca halletmeliyim işimi. Ambalaj olarak çok beğendim ama sen iyi yapmışsın :)

      Sil
  6. Kutusu, pembe rengi çok şık, ilk fotoğrafta yüzün çok aşırı beyaz, soluk geldi bana, sonrakiler daha iyiydi. Çok bembeyaz da iyi değil bence, biraz renk olmalı. Tabii naçizane fikrim. Güle güle kullan canım. Bu arada BB cc DD nedir ilk kez öğrenmiş oldum.:) e ne yapayım anacım kullanmayınca...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Müjde abla, işte öyle kalıp gibi duruyor. O sırada başka bir şey de yok ya yüzümde iyice beyaz olmuşum :) Çalıştığım zamanlarda her gün yapardım makyajımı, şimdilerde o kadar değil ama alışkanlık işte. Seviyorum kozmetik ürünlerini :)

      Sil
  7. Ne güzel anlattın kuzumm geleyim bir gün benide boya :)))

    YanıtlaSil
  8. Bazi urunler kendiyle ugrastiriyor gercekten. Ne yapsan olmuyor cok uzuluyorum sonra. Kalip gb duran fondotenleri hic sevmiyorum bende. Ama ambalaji fln cidden cok guzelmis. Baska bir urunle nemlendiriciyle falan mi karsitirip denesen birde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim Esra, oturmuyor ki yüzüme. Açıkcası karıştırıp sürmeyi de hiç sevmiyorum. Böyle kendi süngeriyle hafif hafif takılırım herhalde :)

      Sil
  9. magazada inceleme fırsatı bulmuşrum ama sevmemiştim senin sevmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  10. 2016 da almıştım bende ten rengine uygun olanini almıştım Flormar magazasindan . Ve sene 2019 ben halen kullanıyorum . Yüzde kusursuz duruşu, kadifemsi görüntüsü çok hoş duruyor ciltte. Artık Flormar mağazalarında satışı yok sadece flormar.com dan sipariş verilerek alınabiliyor. Sanırım bb veya CC kremler kadar ilgi görmedi . Olsun 😍 benim cilt rengine ve tipine çok uygun. Ürün kaldırılan kadar kullanmaya devam 🤩

    YanıtlaSil