bakım

CYRENE SENSiTiVE YÜZ VE MAKYAJ TEMİZLEME MİSEL SUYU

08:26:00

Cyrene'in 2015 sonunda çıkarttığı Black Friday kutusuyla birlikte Sensitive Makyaj Temizleme Suyunu ve meşhur Shea Yağını da almıştım. O dönem yüzümde ekstra kuruluk ve hassaslık olduğundan makyaj temizleme suyu çok ilgimi çekmişti.

İlk zamanlar düzenli kullandım sonra farklı ürünler kullanmam gerekince dolabımda sakladım. Yeniden çıkartıp kullanmaya başlayınca hoş olmayan bir koku fark ettim.

Şimdi, önceki kullanımımda not aldığım yorumlarımı paylaşacağım.

cyrene sensitive yüz ve makyaj temizleme suyu hassas ve kuru ciltler için

Sensitive Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu; Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği fakat hassas ve kuru ciltliler için ideal olarak belirtilmiş bir misel su. Ph 5.5 değerinde. Cilt temizliğinde de makyaj temizlemede de kullanılabiliyor. Durulama gerektirmiyor.

Yağ, etil alkol, esans, renklendirici ve paraben içermiyor. Açıldıktan sonra 24 ay ömrü var.

Biliyorsunuzdur Cyrene temiz içerikleriyle dikkat çeken, aynı zamanda da vegan ürünler üreten bir firma.

cyrene sensitive yüz ve makyaj temizleme suyu hassas ve kuru ciltler

Bu kapak yapısının kontrollü uygulama sağlaması gerekiyor ama ben nasıl yapıyorsam gayet döküyorum. Kullandığım dönemlerdeki yorumlarım;

Cyrene Sensitive Makyaj Temizleme Suyu ilk katta ten makyajımın çoğunu temizliyor, ikinci pamuğa pek renk çıkmıyor.

Gözümü de göz çevremi de yakmıyor.

Waterproof rimeli tek başına temizlemiyor ama göz makyajını düzgün çıkartıyor.

Kullanım sonrasında yüzümü yıkama isteği uyandırmıyor. Kurutmuyor, yapış yapış bir his de bırakmıyor. Cildimi yumuşatıyor.

cyrene sensitive yüz ve makyaj temizleme suyu hassas kuru ciltler için

Makyaj temizleme konusunda başarılı buldum. Yazmadan önce de bir dönem tek başına kullanarak cildi sakinleştirip, kızarıklıkları gidermeye karşı etkisini gözlemlemek istemiştim. Bir miktar Sensitive Makyaj Temizleme Suyunu pamuğa döküp makyajsız cildimi sildikten sonra kötü bir koku duymaya başladım. Önceden kullandığımda hiç kokusu yoktu. Yüzümü yıkayana kadar da o koku gitmedi. Bir kez daha denedim yine aynı kokuyu duyunca firmaya kullanmalı mıyım diye mail attım.

Cevabı aynen şöyle; "Merhaba, kozmetik ürünlerin maksimum raf ömrü üretim tarihinden itibaren 24 aya kadar olabilmektedir, bu daha kısa süre de olabilir. Bu kadar çok bekletmek hata olmuş. Ürünün raf ömrü dolmak üzere ve tazeliğini yitirmiş durumda, kullanmamanızı öneririz."

Demem o ki üzerindeki 24 ay hikaye. Benim elimdeki ürünün daha 10 ay kullanım ömrü varken ve kullanmadığım zamanlarda dikkatli saklamışken tazeliğini yitirebiliyormuş. Buradan da şunu öğrendim Cyrene ürünlerini biran evvel kullanıp bitirmek gerekiyor.

cyrene sensitive yüz ve makyaj temizleme suyu hassas kuru ciltler

Bu pembe etiket değişmiş yenisi mavi renk. Sitesinden karşılaştırdığım kadarıyla içeriğindeki yeşil çayın yerine papatya gelmiş. Kullandığım misel su cildimi yormadan, germeden güzelce temizlesin diyenlerdenseniz bir şans verebilirsiniz. Yalnız benim kadar çok bekletmeyin :)

Cyrene internet sitesinde 200 ml fiyatı 29 TL.


Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

17 yorum

  1. bu markayı ılk defa duyuyorum.. temızleme suyum bıtınce hemen denıycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada sürpriz kutuları da oluyor, o zaman çok daha uygun fiyata deneyebiliyorsun :)

      Sil
  2. Açıldıktan sonra malesef etkisi geçiyor raf ömrünün çünkü havayla temas ediyor. Bende kullanmıştım bunu bir ara güzel bir üründü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de öyle oldu demek ki. Cildimi yormayan nadir misel sulardan. Yeni formülünü merak ediyorum şimdi :)

      Sil
  3. Cyrene ürünlerini hala deneme fırsatım olmadı Gökçem😊 Ancak temiz içerikli ürünleri bekletmiyorum ben, yedeklemiyorum da çok fazla çünkü, koruyucu içerikleri kuvvetli olmadığından çabuk bozuluyorlar. Dediğin gibi alıp hemen tüketmek lazım. Öpüyorum kocaman❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dersimi aldım Blana'm, öncelik bütün açılmış Cyrene ürünlerine verildi :))))) Kocaman öpüyorum canımm.

      Sil
  4. Bilgi için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  5. Her makyaj temizlemesine çok fazla şans vermemek gerekiyor. Bu durumda çok sık makyaj yapmıyorsak küçük boylarını almak daha mantıklı, tavsiyen için teşekkürler. Sevgiler!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün oldukça küçük boyları almaya çalışıyorum çünkü yeni çıkan herşeyi merak ediyorum dayanamayıp alıyorum :) Sevgiler Melek :)

      Sil
  6. Severek kullandığım bir üründü benimde ♥

    YanıtlaSil
  7. ben çok severim hem markayı hem de bu misel suyu .. içerikler oldukça doğal olduğu için evet ömrü kısa hemen kullanmaya bakıyorum ben de aldıklarımı bu şişeden 2 tane kullandım öyle bir koku problemi yaşamadım ama mesela shea butter bir yerden sonra sertleşip kokmaya başlıyor ve kullanamıyorum..

    YanıtlaSil
  8. Cyrene ürünlerini henüz denemedim ve çok merak ediyorum. Özellikle bu sıralar makyaj temizleme sularına sardım, temiz içerikli olması ise harika mutalaka bakacağım :) Ellerinize sağlık <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mary, içeriği ve cildi rahatlatması çok güzel. Yeni formülünü kullanmadım ama o da gayet güzelmiş diye duydum.

      Sil
  9. Cyrene çok sevdiğim ve birçok ürününü kullandığım bir marka.Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş :)
    oznurozdemir.blogspot.com

    YanıtlaSil