a'pieu

MiSSHA APiEU POWER BLOCK SPF50 WATER PROOF GÜNEŞ KORUYUCU

10:06:00

Merhaba! Cilt bakımımda asitlere yer vermeye başladığımdan beri güneş kremi kullanmaya daha fazla dikkat eder oldum. Çok da iyi oldu çünkü cildim daha aydınlık, daha eşit ve güzel görünüyor. Güneş kremlerinin yapıları, içerikleri, filtreleri derken satın alacağım sırada çeşit çeşit kritere bakar oldum. Benim için en önemlileri; Vadettiği korumayı gerçekleştirmesi, yüzümde ağırlık yapmaması, terleyince akmaması, gözlerimi yakmaması, kalıp gibi durmaması yani bir nevi yokmuş gibi olması :) Dolayısıyla bu ara sizlere anlatacağım güneş korumalarında bu özellikleri görebileceksiniz. Günün konusu, Missha A'pieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50+ PA+++ Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu.

Missha Apieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50 Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu incelemesi

Apieu Power Block WaterProof Güneş Koruyucu Özellikleri

Missha'nın web sitesinde "Cildi UV ışınlarına karşı koruyan, canlı görünüm sunan, suya dayanıklı güneş koruyucu jel" cümlesiyle anlatılıyor. Su sporları sırasında bile ciltte uzun süre kalacağı belirtilmiş ki bu benim gibi çok terleyenler için harika haber. Hakkında yazılan yorumları da okuduğumda hemen satın almaya karar verdim.

Mavi renkli paketlemesiyle yazı, güneşi ve havuzu çağrıştırmıyor mu? Plastik, yassı tüp ambalajı kolay kullanım sağlıyor. Bu yassı ambalajları çok beğeniyorum, çantada yer kaplamıyor. Tüpün ağzı ürünün etrafa bulaşmadan alınmasını sağlıyor.

Missha Apieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50 Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu incelemesi 1

SPF 50+ ve PA++++ kimyasal filtreli güneş korumalarına sahip. Oldukça yüksek olan güneş koruması güneşin en etkili zamanlarında bile koruma sağlayacağını anlatıyor. Tabii güneş kremi kullanımıyla ilgili kurallara uyarsak.

50 ml ve açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. 

Kullandığınız güneş kreminin yapısı dokusu değişmese bile belirtilen tarihleri geçince kullanmamalısınız. İçindeki filtreler çalışmaz hale geldiği için size yararı değil zararı olur. Güneşten korunuyorum zannederken korumasız kalırsınız. 

Missha Power Block Waterproof Güneş Koruyucu Yapısı

Yapısı akışkan ve yumuşak. Rengi çok açık sarı. Kokusu narenciye gibi, limon gibi çok ferah. Cildime dağıtması kolay ve hızlı. Kalıntı bırakmıyor, beyazlık yapmıyor. Ayrıca serinletici bir etkisi de var. Pek uzun sürmüyor fakat sıcak yaz günlerinde ""Yüzüme hiç bir şey süremiyorum ki" kısmını atlatmamızı sağlayabilir. Parlak hatta ıslak bitişi var. Kuru ciltli olduğumdan bu görünümü seviyorum. 

Missha Apieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50 Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu yapısı
Missha Apieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50 Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu duruşu

Tamamen emilmesi biraz zaman alıyor. Parlak haliyleyken elimi yüzüme sürdüğümde yeni krem sürmüşüm gibi cildimde kayıyor. Yaklaşık yarım saat sonra o parlaklık da elime gelmesi de azalıyor. Sanki yüzüme hiç güneş kremi sürmemişim gibi hissettiriyor. 

Kuru ve normal ciltler çok severek kullanır. Karma ve yağlı ciltler kullanırsa parlama için önlem almak isteyecektir.

Missha Apieu Power Block Waterproof Koruyucu İçeriği

Apieu Power Block Waterproof Güneş Koruyucunun içeriği şu şekilde;

Missha Apieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50 Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu içerik

Kore güzellik ürünlerinden alışık olduğumuz bitkisel içerikler Apiue Power Block Waterproof Güneş Koruyucuda da bol bol yer alıyor.  Bakım yapan ve yatıştıran Centella Asatica, serinletici his bıraktığını yeni öğrendiğim Ayçiçeği Çekirdeği Yağı, nemlendirip rahatlatan Aloe Vera, nemlendirici etkisiyle Papatya Özü gibi cilt bakımımda kullanmayı sevdiğim içerikler bulunduruyor. 

İçeriği biraz daha derin incelersem; Sade bir içeriğe sahip. Paraben, sülfat, alkol, alerjen içermiyor.

İçeriğin sonlarına doğru Dimethicone var. Silikona duyarlı olanlar dikkat edebilirler. Güneş kremimi ilk sürdüğümde yüzümdeki kaygan hissi bu içerik sağlıyor.

Fungal akne tetikleyicilere dikkat etmek gerekiyor. 

Su bazlı bir güneş kremi.

UV koruyucular; Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Homosalate ve  Ethylhexyl Methoxycinnamate (Hassas ciltler bu filtreye dikkat edebilir). Hepsi kimyasal filtre.

Genel olarak kuru ciltlerin ve hassas ciltlerin kullanımına uygun.

Parfüm içeriğin ortalarında. Kokusu beni hiç rahatsız etmedi hatta bayıldım ama koku hassasiyeti olanları düşündürebilir. Kullandıktan kısa bir süre sonra kokuyu duymuyorum bu rahatlatıcı.

Missha Apieu Power Block Water Proof Fresh Sun Gel SPF50 Cilde Canlı Görünüm Veren Waterproof Jel Güneş Koruyucu kullananlar

Güneşin zararlı etkilerinden cildimi korurken ağırlık yapmıyor, yağlı hissettirmiyor, gözlerimi yakmıyor,  üstünden tazelemesi kolay, kalıntı bırakmıyor. Şu an benim için performansı çok iyi. Şehir içi ve günlük kullanıma uygun. Çok daha sıcak günlerdeki ve olur da denize girebilirsek sahil performansını buraya ekleyeceğim.

Missha A'PIEU Power Plock Water Proof Fresh Sun Gel hakkındaki fikirlerim şimdilik bu şekilde. Merak ettiğin ya da eklemek istediklerin varsa lütfen yorumlarda buluşalım. Missha indiriminden 104,93₺ fiyatla aldım. BURAYA tıklayarak ulaşabilirsin. Aynı alışverişimde yağ kontrolü sağlayan Missha A'PIEU Air Fit Cushion fondöteni de satın aldım.  Şu an alabileceğiniz en uygun fiyatlı cushion. İlginiz varsa, indirim bitmeden göz atın derim.

Görüşmek üzere :)


Beni anlık olarak  @blogluyorum ve  @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

3 yorum

  1. almak istediğim bir kaç şey vardı Missha'dan bunu da ekledim listeye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esas Missha All Around Safe Block Aqua Sun Gel tam senlik ama sonda bahsettiğim Air Fit Cushion'a bayılırsın.

      Sil
  2. Fena aklıma girdin bu konuda :)))

    YanıtlaSil