badem göz

BADEM GÖZ AMELİYATI KANTOPLASTi NEDİR?

09:25:00

Geçmişten günümüze varlığını hep sürdüren estetik ameliyatlar ister güzelleşmenin bir adımı ister sağlık için olsun, en kolay ulaşılabilir ve en rahat takip edilebilir zamanında. Bugün size çok ilgi gören Kantoplasti yani Badem Göz Ameliyatından bahsedeceğim. 

badem göz ameliyatı kantoplasti


Badem Göz Ameliyatı (Kantoplasti) Nedir?

Badem göz ameliyatı; Göz kapakları ve çevresindeki sarkmaları kısmen toparlamak amacıyla yapılan cerrahi bir estetik operasyondur. Gözün dış köşesinin yukarı doğru gerilerek kemik zarına asılması olarak tanımlanır.

Yara izi kalmadan bakışlarınızın daha genç görünmesini ve çekik göz görünümü elde etmenizi sağlar. 

Kimler Badem Göz Ameliyatı Olabilir?

Kadın ve erkek, göz kapaklarında düşüklük ya da torbalanma sorunu yaşayanlar, estetik olarak daha çekici bakışlara sahip olmak isteyenler badem göz ameliyatı olabilir. 

Badem Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Badem göz ameliyatı, cerrahi bir operasyon olduğu için lokal ya da genel anesteziyle yapılır. Ortalama bir saat civarı sürer. Kişi aynı gün işine dönebilir. 

Bazen kendinden eriyen dikişler bazen de alınması gereken dikişler kullanılır. Dikişlerin alınması 5-7 gün arasında, iyileşme de en geç 10 gün sonra tamamlanmış olur. 

Kalıcı bir operasyon olmasına rağmen ilerleyen yıllarda yaşlanmanın etkisiyle bazı sarkmalar meydana gelebilir, böyle durumlarda tekrarlanabilir. 




Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

0 yorum