bakım

FiDDY METODUYLA DERİNLEMESİNE CİLT BAKIMI SİYAH NOKTA VE GÖZENEK TEMİZLİĞİ

13:51:00

Merhaba, pazar sabahını kişisel bakıma ayırabildiğim şanslı bir zamanımı sizin için fotoğrafladım. Kalktığım anda çocuklar o kadar hareketlenip istek yarışına giriyorlar ki kendimi unutuyorum. Bu hafta denk geldi, aslında sabah koşuşturmamı Serdar üstlendi. Yaşasın düşünceli kocalar :) Ben de uzun bir banyonun ardından keyfime cilt bakımıyla devam ettim. Cilt bakımımın ilk aşaması olan derinlemesine temizlemeyi Fiddy Metoduyla gerçekleştirdim. Fiddy'nin nasıl uygulandığından ve kullandığım ürünlerden kısaca bahsedeceğim.

cilt bakımı doa bha tonik claderm kil maskesi melexder temizleme yağı dermisvital krem dermisvital göz kremi

Fiddy Metodu Nedir? Fiddy Metodu Nasıl Yapılır?

Fiddy Metodu, geniş gözenekleri ve siyah noktaları derinlemesine temizlemeyi amaçlayan üç aşamalı cilt bakım yöntemi. Cildimizde biriken fazla sebumu arındırarak gözeneklerimiz daha küçük görünmesini, siyah noktalarımızın azalmasını ve kaybolmasını amaçlıyor.

BHA içerikli ürünle birikmiş yağ ve kir çözülüyor, kil maskesiyle arındırılıyor, temizleme yağıyla masaj yapılarak yağ filamentleri ciltten tamamen uzaklaştırılıyor.

Haftada bir kere uygulanabiliyor.  

Fiddy Metodunda Kullanılan Ürünler Nelerdir?

Fiddy Metodunu uygulamak için Bize gereken %2 BHA içeren bir tonik ya da tonikli ped, kil maskesi ve yağ bazlı temizleyici. 

Kullandığım ürünlerle adım adım anlatmaya başlıyorum.

Doa BHA %2 Tonik Salicylic Asid

İlk adım Doa BHA %2 Tonik, salisilik asit. Gözeneklerde birikmiş yağı, kiri derinlemesine temizlemek ve cildi siyah noktalardan arındırmak için kullanılıyor. Fiddy için aldım ve ilk defa kullandım. Avucuma aldığım 4-5 damla toniği cildime yedirip 20-25 dakika bekledim. Cildimde yanma, batma, kızarıklık oluşturmadı. Cildimin asitlere alışık olması da bunda etken olabilir.

Geçen aydan beri Doa Kozmetik'in yeni çıkan bir çok ürününü aldım. Serumları henüz açmadım ilk kullandığım BHA tonik oldu. Eğer belli bir içeriğe ait cilt bakım ürünleri arıyorsanız ilk adresiniz Doa olmalı çünkü içeriğe daha net şekilde ulaşıp çok daha az para ödüyorsunuz. 

Claderm Arındırıcı Kil Maskesi Collagen

İkinci adım kil maskesi. BHA ürünüyle parçalanmasını sağladığımız sebumun kil maskesiyle yüzeye çekilmesini sağlıyoruz. Cildimi tonikten arındırmadan Claderm kil maskesini ince bir tabaka halinde sürdüm.

Claderm kolajen maske bir kaç aydır kullandığım, başarılı bulduğum bir kil maskesi. Bir çok çeşidi var, genel olarak hepsinde aynı etkiyi alabilirsiniz. Cilde çok iyi tutunuyor, kuruyor, kuruduğunda aşırı geriyor. Tek sevmediğim yanı, temizlemesinin bana zor gelmesi. Cildimden arındırdığım anda pırıl pırıl, pamuk gibi oluyorum. Aşırı beğeniyorum. Maske kuruduktan sonra ılık suyla yıkayarak arındırıyorum. Bu anda bile cildim daha parlak, temiz görünüyor. 

Eklips Maske Sürme Fırçası

Performası kullandığım maskeye göre değişiyor. Bazı maskelerde çok pürüzsüz bir yayma sağlarken burada kullandığım Claderm maskede zorlanarak sürüyorum. Yine de ellerimi bulaştırmak istemediğim zamanlar için güzel bir çözüm. Uç kısmı silikon, yumuşak olduğu için cildimi rahatsız etmiyor. Kolay temizleniyor. Eklips Maske Sürme Fırçası Gratis'te satılıyor. 

Melexder Yüz Temizleme Yağı

Fiddy'nin üçüncü aşaması için bir temizleme yağına ihtayacımız var. İnce bir tabaka halinde cildime sürüyorum ve 15-20 dakika bekliyorum. 

Melexder Temizleme Yağını uzun zamandır kullanıyorum. Makyajı ve SPF'i güzel temizleyen, gözlerimi yakmayan, cildimi rahatsız etmeyen bir yağ. Ulaşmak için @eliftoprak_beauty

Bekleme sürem bittikten sonra bir kaç dakika yüzüme masaj yapıyorum. Bu kısım önemli çünkü cildimizden uzaklaşmasını istediğimiz yağ filamentlerinin bu aşamada elimize geldiğini söylüyorlar. 

Benim deneyimimde olmadı fakat cildim o kadar güzel göründü ki hayran kaldım. Metodu ilk defa tam anlamıyla uygulayabildim. Bundan sonra her hafta yapacağım. Eğer sizde de ilk yaptığınızda olmazsa endişelenmeyin. Gözenekleriniz zaten temiz olabilir ya da bir kaç seferden sonra yağ filamentleriyle karşılaşabilirsiniz. Araştırırken düzenli uygulamanın işe yaradığını, ciltteki belirgin gözenek görünümünün zamanla azaldığını okudum. O yüzden her hafta, vaktiniz de varsa uzun bir banyodan sonra, uygulamaya devam.

Fiddy Metodu üç aşama ama ben yağ bazlı temizleyicinin ardından muhakkak su bazlı bir temizleyici kullandığımdan devam ediyorum.

Deauty Skin Dermoqlin Yüz Temizleme Jeli

Deauty Skin Dermoqlin Yüz Temizleme Jeli kullananlar

Deauty Skin Dermoqlin Yüz Temizleme Jeli, dördüncü aşamam. O kadar güzel kokan ve nazik temizleyen bir jel ki bayılıyorum. İçeriğinde nemlendirici, yatıştırıcı, cildi onarıcı bileşenler bulunuyor. 

Cilt bariyerine zarar vermeden cildi ölü hücrelerden arındırmayı, temizlemeyi amaçlıyor.

pH 5.5

Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun. Kuru ciltler kullandığında hiç gerilme hissi yaşamazlar. Bu açıdan da konforlu.

Yukarıdaki fotoğraf 4 adımı da tamamladıktan sonraki halim. Pırıl pırıl, hafif pembe, sanki filtreli bir cilt. Hatta Fiddy metodunu boynumun bir kısmına kadar uygulamıştım. Elimi sürdüğümde yüzümde parmaklarım kadifede gibi kayıyordu, boynumda o his bitti. 

Cilt temizliğini tamamladığıma göre artık nemlendirme ve bakım aşamasına geçebilirim. Yaşıma ve cilt ihtiyaçlarıma uygun ürünleri tercih ettim. 

dermisvital intensive eye repair göz kremi dermisvital revitalizing Cream soltis organik dudak koruyucu

Dermisvital Intensive Eye Repair Göz Kremi
Dermisvital Revitalizing Cream Gece Gündüz Kremi
Soltis Organik Dudak Koruyucu

Sonraki yayınlarım için incelemelerimi yazıyorum. 

Görüşmek üzere :)


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

6 yorum

  1. anneeee üstten ilk fotoda bir uzaylı vaar :)

    YanıtlaSil
  2. O kadar özendim ki anlatamam. Ama ben böyle konularda çok üşengecim. Tek kullanımlık maskelerden almıştım 2-3 hafta oluyor bir tanesini bile kullanmadım. Keşke düzenli yapacak motivasyonu bulsam :( Sizi tebrik etmek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan aynıyım :) Fakat bu yöntemin işe yarayacağına çok inanıyordum ve yaradı da. Dün bir kez daha yaptım. Haftada bir pırıl cilt. Dene, gerekirse sonra vazgeçersin :)

      Sil