bakım

NiACiNAMiDE NEDİR NE İŞE YARAR? NiACiNAMiDE KULLANDIĞIM SABAH RUTİNİM

18:57:00

Merhaba, sevgili okuyucularım. Uzun zamandır sizleri ihmal ettim, biliyorum. Gelişen sosyal ağlar beni fazla savurdu diyebilirim :) Blogluyorum'u bilgi vermeyi amaçlayan tarafsız şekilde yorumlarımı yaptığım bir güzellik, bakım, ihtiyaç ansiklopedisi olarak oluşturdum. Yıllarca yazılarımın içeriklerini de bu şekilde hazırladım. Yazmadığım zamanlarda sizden gelen mesajlarda gördüm ki fikirlerime çok önem veriyorsunuz. Bundan ne kadar mutluluk duyduğumu anlatamam. 2015 yılında ilk yazdığım günkü kadar coşkuyla yazıyorum buraya. Uzun zamandır kullandıklarım, yeni kullanmaya başlayacaklarım, almayı düşündüklerim ya da tercih etmediklerim hakkında tüm fikirlerimi size kısa kısa da olsa anlatacağım. 

Şimdi gelelim günün konusuna. Niacinamide yani niasinamid içeren bir sabah rutini. Bu rutinler sonsuz şekilde farklılaştırılabilir. 43 yaşında, sonbahar ve kış aylarında normalde kuruya dönük cilt yapısına sahip bir hatun olarak bu sabah kullandığım ürünleri ve özelliklerini anlatmaya başlıyorum. 

niacinamide nedir ne ise yarar niasinamid sabah rutini

Niacinamide Nedir, Ne İşe Yarar?

Niacinamide yani B3 Vitamini, cildimiz için faydaları kanıtlanmış oldukça etkili bir cilt bakım içeriğidir. Yaşlanma karşıtı, kırışıklıkları yumuşatıcı, lekeleri azaltıcı, akne karşıtı ve cilt bariyerini güçlendirici etkidedir. Kullandığımızda cildimizde güzel bir aydınlık oluşturur çünkü düzenli kullanımla lekelerimizi hafifletir. Serumlarda sık sık karşımıza çıkar. Tek başına Niacinamide içeren bir serum olarak görebileceğimiz gibi, Nicinamide ile güzel anlaşan farklı aktiflerle hazırlanmış serumlara da rastlayabiliriz. Bunun tercihi tamamen cilt ihtiyaçlarımıza ve keyfimize göre değişecektir. Mesela, Niacinamide ve C Vitamini bir arada kullanıldığında Niacin'e dönüşüp cildimizde kızarmalar ve hassasiyete sebep olabilir. (Heh Niacin etkisinin kalıcı olmadığını da belirteyim. Denemek için ben de bir kez kızarmıştım.) Fakat oranları ve türevleri ayarlanarak bir araya getirilmiş bir Niacinamide-C Vitamini serumunu hiç hassasiyet yaşamadan kullanabiliriz. Gece ya da gündüz rutininizde yer verebilirsiniz sadece yanında kullandığınız diğer ürünlerle anlaşıp anlaşmadığına dikkat edin. İsterseniz ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi alışverişi yapabiliriz. Buradaki sabah rutinimde Niacinamide içeriğini iki farklı üründe göreceğiz. 

Chamos Centella Asiatica Toner

chamos centella asiatica tonik

Chamos Centella Asiatica Toner, %90  Centalla Asiatica içeriğiyle gözde bariyer onarıcı ürünlerimden. Cildimi yatıştırıyor. Centella içeren bir çok tonikten içerik ve gramaj olarak yüksek, fiyat olarak oldukça düşük. Dolayısıyla tam bir fiyat performans ürünü. Temizlediğim cildime elime döktüğüm toniği sürüyorum. Genelde pamuk kullanmıyorum. Hyaluronik Asit öncesi cildimi bu tonikle ıslak bırakarak tüm etkilerinden faydalanıyorum. 

Ayrıca size duyurum ve bir sürprizim var. Chamos markası ve Kore Kozmetiğinde önde gelen bir çok markanın ürünlerine ulaşabileceğiniz Limonian.com'da her Pazartesi 22:22'de oldukça güzel indirimler yapılıyor. Her zaman kullanabileceğiniz  blogluyorum10 indirim kodu indirimlerde de aktif olacak. Keyifli alışverişler, aldıklarınızı benimle de paylaşmayı unutmayın.

She Vec Hydra Hyaluronic Acid Serum

she vec hydra hyaluronic acid serum

She Vec Hydra Boom Boom Serum isim değiştirmiş She Vec Hydra Back Baby olmuş. İçerik aynı. Bir kaç zamandır düzenli kullanıyorum. Hafif yapılı, kolay uygulanan, cilde nemi depolamakta başarılı bir serum kokteyli. She Vec serumlarında bu kokteyl benzetmemi sık sık göreceksiniz çünkü Hyaluronik Asit serumunun içinde B5, niacinamide, propolis ve calendula da var. Buradaki Niacinamide içerikte üst sıralarda. Cildimde hiç hassasiyet yaratmayan aksine nem konusunda destek olan başarılı bir serum. Yaşıma ve cilt yapıma göre gayet etkili buluyorum. Üstelik She Vec ürünlerinden kullandıklarıma göre yorumlarsam hepsi uygun fiyatlı ve performanslı. İndirimlerde de güzel kampanyalar yapıyorlar.

Manyo Galac Niacin 2.0 Essence

manyo galac niacin 2 essence

Manyo Galac Niacin 2.0 Essence, %4 Niasinamid ve beraber iyi iş çıkardıkları Galactomyces yani maya mantarı içeriyor. İkisi birlikte berrak, parlak ve sağlıklı bir cilt görünümü vadediyor. Bu esans serum bende iyi çalışıyor. Hassasiyet yaratmadan aydınlık, nemli cilt sağlıyor. Bir dönem mini boylardan stoklamıştım. Elimdeki son şişe, indirimlerde yakaladıkça alırım. 

Loreal Revitalift Filler Hyaluronic Göz Kremi

loreal revitalift filler hyaluronic göz kremi

Loreal Revitalift Filler Hyaluronic Göz Kremi, hyaluronik asidin nem tutucu etkisi ve ince çizgileri dolgunlaştırma vaadiyle öne çıkıyor. Çizgi konusunu gözlemleyecek kadar sürekli kullanmadım ama nemlendirmesini beğeniyorum. Kolay yayılıyor, hızlı emiliyor, göz çevresini nemli hissettiriyor ve nemli gösteriyor. Makyaj altına da çok uygun. Bilyeli başlığı, göz çevresine masaj yapmayı sevenler için güzel oluyor. 

The Purest Solutions Hydration Booster Nemlendirici Krem

The Purest Solutions Hydration Booster Nemlendirici Krem

The Purest Solutions Hydration Booster Daily Moisturizing Cream, sitelerinde 24 saat etkili günlük yoğun nemlendirici bakım kremi olarak anlatılıyor. Markanın denediğim tek ürünü. Vaadi ve içerik listesiyle büyüledi fakat 24 saat etkili yoğun nemlendirmeyi bana yaşatamadı. Yine de bariyer onarıcı, cildinizi rahatlatıcı bir krem arıyorsanız bakabilirsiniz. Ben bu kadar marifete biraz daha belirgin etki beklemişim sanırım. Normal ciltler ve genç ciltler vadedilen etkiyi görebilir diye düşünüyorum. 

Hazırsanız, tüm bu ürünlerin uygulanmasından sonra cildimin nasıl göründüğüne bakabiliriz. Göründüğü kadar da nemli hissettiriyor. Bir kuru ciltli için nem mükemmel bir şey :)

niacinamide niasinamid içeren cilt bakım rutini

Cildi aydınlatıp lekelerle savaşıyoruz buraya kadar güzel, son ve etkili adımımızsa güneş kremi. Eğer güneş kremi kullanmazsak bu çabamız özenimiz boşa gitmiş olacak.

Dermasolar Age Defence Cream SPF50 

dermasolar age defence cream spf50

Dermasolar Age Defence Cream SPF50, Dermabien'in kült ürünlerinden biri. Dr. Aslı Eralp tarafından kurulan ve formüle edilen Dermabien ürünlerinden çoğunu kullandım. Etkili ürünler. Dermasolar krem de böyle bir ürün. Anti aging içeriklere, yüksek koruma faktörüne sahip başarılı bir cilt bakım ürünü. Renkli, renksiz, yağlı ciltler için de seçenekleri var. Burada gördüğünüz renksiz olan. Renklisi de çok başarılı. Buradaki yazımda rengini ve duruşunu görebilirsiniz. Cildimi yumuşacık sarıyor, parlak bitişli. Koruması gün boyu devam ediyor. Tabii deniz, havuz zamanları hariç :)

Dermabien ürünleriyle ilgili diğer yazılarım için sağ üst köşedeki arama kutucuğuna dermabien yazabilirsiniz.

Dermasolar güneş kreminden sonra cildim böyle görünüyor. 

dermasolar güneş kremi sonrası cilt görünümü

Güneş kremi için kısa bir video da çektim, montajladıktan sonra Instagram ve Tiktok'tan yayınlayacağım.

Faydasını görebileceğiniz bir yazı olduğunu umuyorum. Merak ettikleriniz ve katkıda bulunmak istedikleriniz için yorumlarda sizi bekliyor olacağım.


Görüşmek üzere :)


Beni anlık paylaşımlar yaptığım  @blogluyorum Instagram ve @blogluyorum Tiktok hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

1 yorum