ev hali

TENCEREDE MISIR HAŞLAMA SADECE 4 DAKİKADA

16:22:00

Selam dostlarım, uzun zaman önce yazdığım Tencerede Mısır Nasıl Haşlanır yazım hala binlerce görüntülenme alıyor. Bu yaza kadar böyle haşlamaya devam ediyordum. Fakat, karşıma çıkan kısa sürede mısır haşlama videolarına kayıtsız kalamadım ve hepimizin küçücük bir püf noktasına dikkat ederek çok kısa sürede haşlanan, güzel pişmiş mısırlara soframızda yer verebileceğini gördüm. O yüzden yeni mısır haşlama tüyosunu sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle bu yöntem çok kurtarıcı çünkü, "Yemeğin yanına mısır da yakışırdı" diye düşündüğümüz an hazırlayıp yiyebiliyoruz. 

sadece 4 dakikada mısır haşlamak

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?

Mısır kaç dakikada haşlanır, sorusuna da artık net bir cevap verebilirim. Kaynayan suyun içine attığınız mısırlarınız 4 dakikada hazır.

tencerede mısır haşlama süresi

Kaynayan, fokur fokur fokurdayan suyun içine temizlediğim mısırları atıyorum. 4 dakika sonra çatalla bir diş çıkarıp kontrol ediyorum. Ta daaa! Yenmeye hazır. 

Mısır seçerken süt mısır olmasına, tencerede kaynayan suyun bol olmasına dikkat ediyorum. Büyük boy tencerede aynı anda üç ya da dört mısırı haşlıyorum. Daha fazla mısırım varsa ilk partiyi çıkardıktan sonra yeni mısırları ekliyorum. 

Tüm yaz boyunca mısırları bu şekilde haşlayıp tükettik, herkes daha çok beğendi. Deneyin derim :)


Görüşmek üzere :)


Beni anlık paylaşımlar yaptığım  @blogluyorum Instagram ve @blogluyorum Tiktok hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

1 yorum