Alo Toz Canlı Renkler Kullananlar

ALO TOZ CANLI RENKLER ÇAMAŞIR DETERJANINDAN VAZGEÇTİM

09:54:00

Renkliler için en beğendiğim çamaşır deterjanları, Alo Toz Çamaşır Deterjanının Canlı Renkler olanı ve Omo Sıvı Ultra Konsantre Color olanıydı.  İki deterjanın da çamaşırları çok güzel temizlediğini düşünüyordum. Omo Sıvı Ultra Konsantre, fiyat açısından daha pahallıydı indirim zamanlarını takip etmek gerekiyordu ve her yerde bulunmuyordu. Bende her zaman ulaşabileceğim, fiyatı uygun, çamaşırlarımı güzel temizleyen Alo Toz Canlı Renkleri tercih etmiştim. Her yıkadığımda çamaşırlarım parlak parlak çıkıyordu makineden. Kokusu da hafif ve güzeldi amaaa artık kullanmıyorum. Neden mi?


alo toz canlı renkler çamaşır deterjanı



Ben renkli çamaşırlarımı hep 30 derecede yıkarım. Deterjanı da fazla kullanmam. Makineye atmadan önce fazla kirli ve lekeli yerleri elden geçirdiğim için yüksek ısıya da ihtiyaç duymuyorum. Böylelikle çamaşırların da ağzı yüzü kaymamış oluyor uzun uzun kullanılıyor. Fakat bir tek bu deterjan - Alo Toz Canlı Renkler - makinenin deterjan kısmında donuyor. Evet bildiğiniz donuyor taş gibi oluyor. Üstelik bu sadece aldığım tek pakette yaşadığım bir sorun değil. Daha önce de aynı sorunu yaşamış "Acaba deterjan mı bayatlamış?" diye düşünmüştüm. Sonrasında farklı bir yerlerden aldım yine aynı sorun. 

Deterjanı sevdiğim için değiştirmemeye oldukça direndim aslında. İlk önce "Acaba makinemde bir sorun mu var?" diyerek 40 derecede yıkamayı denedim işe yaramadı.  Zaten olay makineye girdikten sonrasında değil, daha çamaşıra ulaşamadan deterjan gözünde donup kalıyor. Makinenin aldığı su soğuk olduğu ve sonradan ısıttığı için bu çözüm direkt rafa kalktı. 
"Acaba deterjan gözüne gelen suyun tazyiki mi az?" dedim kontrol ettirdim onda da bir problem yok. En son aldığım paketi bazen sıcak suya karıştırıp sıvı deterjanmış gibi makineye dökerek bazen de deterjan gözüne sıcak su dökerek zar zor bitirdim, bir daha da almamaya karar verdim. 
O dönemler araştırmıştım. Alo Toz Canlı Renkleri kullananlardan bu sorunu yaşayanlar varmış. Firmanın neden buna bir çözüm bulmadığını ya da biran evvel sıvı deterjanını çıkarmadığını anlayamadım. Şimdilerde sıvı deterjanı var ama benim elim henüz gitmiyor. 

Üstelik Alo Toz Canlı Renklerde bu sorunu yaşarken, beyazlar için kullandığım Alo Toz Kar Çiçeğinden gayet memnunum. Beyazları da her zaman 40 derece de yıkıyorum.  

Alo Toz Canlı Renklerden vazgeçerken Omo Sıvı Ultra Konsantreyi iyice araştırmıştım. Onu da ayrıca yazacağım. 



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

2 yorum

  1. aaay annemden dolayı omocuyum ben deee. sıvı daha güzel tabiii tozdaan daha rahat kolay kullanımı :)

    YanıtlaSil
  2. Deterjanı, deterjan gözüne değil direkt içine döküyorum. Hem deterjan gözü kirlenmiyor, hem böyle bir sorunda oluşmamış oluyor.

    YanıtlaSil