makyaj

YVES ROCHER RAYONNANT JEUNESSE GÖZ KAMAŞTIRAN KUSURSUZ TEN FONDÖTEN

11:39:00

Yves Rocher Rayonnant Jeunesse Göz Kamaştıran Kusursuz Ten Fondöteni; Şam ve Muskat Gülü özleriyle gençleştirici etki, ışığı yansıtan incilerle de pürüzsüz ve aydınlık bir cilt vadediyor.

Ayrıca, mükemmel dediği kapatıcı özelliğiyle ciltteki derin çizgi ve kusurları kapatmayı,
kırışıklıkları örtmeyi, cilde dolgunlaştırıcı bakım yapmayı ve
gün boyu sürecek nemlendirmeyi de.

Sitesinde "Olgun ciltler için ışıltılı, pürüzsüz görünüm"diye bahsedilmesi, gün boyu sürecek nemlendirme vadetmesiyle, benim kuru cildimi rahatlatır düşüncesiyle satın aldım.

yves rocher göz kamaştıran kusursuz ten fondöten

Yves Rocher göz kamaştıran kusursuz ten fondöteni, 30 ml lik cam pompalı ambalajda. Kapağı yok fakat pompasında kilit sistemi var. Yine de bu kilit sistemi bana pek güven vermiyor. Pompa üzerindeki ok işareti hangi yöne doğru açacağımızı gösteriyor. Dalgın zamanlarımda açık mı kapalı mı emin olamadığım da oluyor. O yüzden benim için çantada taşımalık değil.

yves rocher rayonnant jeunesse kusursuz ten fondöten

Yine de ambalajını çok şık bulduğumu söyleyebilirim. Seride aynı numaralarda bej ve pembe tonlu seçenekleri bulabiliyorsunuz. Bu da iyi düşünülmüş. Benim kullandığım, açık pembe 100. Rengi tenime tam uyuyor.

Şimdi gelelim yorumuma;

İnce yapılı. Kapatıcılığı bahsedildiği gibi mükemmel değil, ortalarda.

Sürerken cilt tarafından hemen emiliyor. Fakat sabitlenmiyor. Gün içinde telefona, montumun boyun kısmına oldukça yoğun şekilde bulaşıyor.

İlk sürdüğümde yüzümde kuruma etkisi ve hafif bir gerginlik oluşturuyor.

Pompasıyla az ürün geliyor, parmaklarımla ya da expert face fırçayla sürersem 3,  kedi dili fırçayla kullanırsam 2 pompa fondöten kullanmam gerekiyor.

Satın alırken fırçayla uygulanması gerektiği söylenilse de ben parmaklarımla sürüp dağıtınca çok daha iyi sonuç aldım.

yves rocher göz kamaştıran kusursuz ten fondöten swatch

Yüzümdeki renk eşitsizliklerini azaltıyor, tamamen yok etmiyor.

Aydınlık görünüm veriyor. Parıltılı ya da simli değil, sanki hafif bir aydınlatıcı sürülmüş gibi.

Mat bitişli. Tam mat da demiyeyim aslında, kadife bitişli :)

Küçük kırışıklıkları örtüp gözenekleri azaltıyor deniliyor, kırışıklıkları örttüğünü düşünmüyorum. Kullandıktan bir kaç saat sonra göz altlarımdaki ince çizgilere doluyor.

Havanın nem oranı yüksek olduğunda ya da biraz sıcak olduğunda yüzüme hiç oturmuyor. Çene ve alt dudak arasında çizgilenme yaptı, ilk defa yaşadım. Soğuk havalarda kullanıma uygun.

yves rocher rayonnant jeunesse göz kamaştıran kusursuz ten  fondöten swatch

Şöyle ki ben fondötenden cildimin nemsizlik belirtilerini gidermesini ve renk eşitsizliğini yok etmesini bekliyorum. Öyle kırışıklık gizlesin, tedavi etsin gibi beklentilerim yok. Yves Rocher Kusursuz Ten Fondöteni de vaadleriyle bunu fazlasıyla yapabileceğini söylüyor. Fotoğrafıma baktığınızda dediğini yapmış bir fondöten görüyorsunuz değil mi? Şimdi bir de detayları göstermek istiyorum.

yves rocher rayonnant jeunesse göz kamaştıran kusursuz fondöten swatch

Daha önce anlattığım Yves Rocher Kusursuz Göz Altı Kapatıcısındaki gibi, fotoğraflarda ve yarım metreden daha uzak mesafeden bakıldığında pürüzsüz, yakından bakınca kusurlu.

Bu fondöten ışıkla oynuyor. Işığı yansıtıyor ve kusurları bu şekilde gizliyor. Aynada yüzüme baktığımda gördüğüm sonuç hoşuma gitmiyor. Pütür pütür, daha belirgin gözenekler ve çizgiler. Sadece nemlendirici sürdüğümde çok daha iyi görünen bir cildim var benim, fondöten kullanıyorsam daha da güzelleştirmeli diye düşünüyorum.

Yves Rocher Rayonnant Jeunesse Göz Kamaştıran Kusursuz Ten Fondöteni, cildim ne kadar iyi nemlendirilmiş olursa olsun yarım saatten sonra biraz daha yüzüme oturuyor. O süreye kadar oldukça cakey, sonrasında biraz daha az cakey :) Termal su sıkarak da duruşunu düzeltmeye çalışıyorum.

6-8 saat arası yüzümde kalıyor. Fondöten gibi değil de aydınlatıcı gibi duruyor, malum gün içinde azalıyor.

yves rocher rayonnant jeunesse fondöten

Alırken açıldıktan sonra 6 ay ömrü var denilmişti ama kutu üzerinde öyle bir ibare göremedim. Son kullanma tarihi var. Dermatolojik kontrol altında test edilmiş, paraben içermiyor.

Şu an sitesinde indirimli fiyatı 55.90 TL. Yine bir indirim zamanında 45-50 TL arası bi fiyata almıştım.

Bana göre olgun ciltlere göre değil, genç ciltlere uygun bir fondöten. Nemlendirme özelliği düşük, pürüzsüz cildi daha da pürüzsüz gösterebilecek yapıda. Yaşı en fazla 30 sınırlarında ve normal ciltli olanlar oldukça sever diye düşünüyorum.

Siz ne dersiniz?  Kullandınız mı, beğendiniz mi?


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

29 yorum

  1. bulaşması kötüymüş, benim kullanabileceğim bir ürün değil... detaylı yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevmiyorum sabitlenmeyen ürünleri Dilek, hele kıyafete filan bulaşıyorsa hiç elim gitmiyor.

      Sil
  2. kesinlikle fondötenden beklentilerimiz aynı, bu ürün de merak ettiklerimdendi ama şimdi okuyunca bana göre olmadığını anladım.. harika açıklamalı bir yazı olmuş elinize sağlık <3

    YanıtlaSil
  3. Fondöten pek tercih etmiyorum ama çokta güzel değilmiş anladığım kadarıyla :) bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilde göre tabii ki değişiyor Kübra, yine de bana pek uygun gelmedi :)

      Sil
  4. Yves Rocherin ten ürünlerini hiç denemedim Gökçe'm. Fotoğraf çekimi hariç çok da kullanışlı değilmiş. Ellerine sağlık canım❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Blana'm, ben de dendiklerimi pek başarılı bulamadım. Şu ana kadar en sevdiğim ürünü el peelingi oldu :)

      Sil
  5. pek bana göre değilmiş bu :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi kusursuz cilde yönelik bence, pek bizim yaşlara uygun değil İremcim :)

      Sil
  6. Merhaba Gokcecim. Ben bu fondotene bayiliyorum. Ama dedigin gibi expert face furca bu fondotene kesinlikle uygun degil. Zaten o fircayi da pek sevdigim soylenemez. Ben elle uygulamayi da sevmedim. O yuzden sadece nemli sungerle uyguluyorum. Dedigin gibi kapaticiligi iyi degil. Bb krem gibi cok da ince bir fondoten. Cildinde kapaticilik gerektircek bir problem yok sukur o yuzden cok seviyorum bu fondoteni. Bendeki de 100 numara. Birde mat bitisli oldugunu dusunmuyorum ben.Islak bir bitisi var. Ve bu beni cok mutlu ediyor. Bloguma da yazmistim gecen sene. Dedigim gb bana cok iyi geldi. Bir de sungerle uygularsam 1 pompa yeterli oluyor benim cildime. Cok opuyorum😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Esra'cım, bildiğim en Yves Rocher sevdalısı sensin :) Senin önerinle almıştım zaten fondöteni de, iyiki de denemişim yoksa hep aklımda kalacaktı. Teşekkür ediyorum. Süngerle kapatıcılığı iyice azalıyordur, yapısındaki matlık da gidiyordur. Kapatıcılık istediğimden hiç süngerle denemedim canım. Kocaman öpüyorumm :)

      Sil
    2. 😊😊 keske sevebilseydin o zaman daha da sevinirdim. Simdiye kadar denedigim bir kac urunu disinda sevdigim urunleri var. Ama genele bakarsak vucut bakim urunlerini daha cok seviyorum

      Sil
    3. Esra'cım el peelingine bayılıyorum, bir de el kremi. Şu an ikisi benim kullandıklarımın içinde en iyi gelenler. Beklentiyi yüksek tutuyor Yves Rocher, ondan oluyor bunlar :)))

      Sil
    4. Aynen bende cok seviyorum el peelingini. Ya bir de her cilde iyi gelmiyor ayni urunler. Herkesin beklentileri farkli oluyor.

      Sil
  7. Hiç benlik değil gibi... teşekkürler yorumun için Gökçe'cim :)

    YanıtlaSil
  8. Bende bunu kullanamazmışım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Gökçeciğim telefonla konuştuktan sonra üstünde fondöteni görünce yarısı gitmiş diyorum :D Birde koşuşturduktan sonra elimi yüzüme değdirip farkında olmadan eve geldiğimde kıyafetimde farkedince ben bir şok acaba kimse farketmiş midir paniği :)) Uzun zamandır fondöten yerine BB krem kullanıyorum bu ürünü yazından sonra ben çok ısınamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'cim çok benziyoruz yaaa :)) Ben de süreyim, unutayım istiyorum. Gün içinde bir daha tazelemek yeniden sürmek filan bana göre değil. Hele bir yerlere bulaşıyorsa of offf :))

      Sil
  10. Mağazada çok ilgimi çekmişti ama benlik değilmiş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişesi çok şık dii mi Gül'cüm, vaadleri de harika da olmadı işte :)

      Sil
  11. Yazını okurken Yves Rocher'in daha çok vücut ürünlerini denediğimi farkettim.Yakın plan görüntüsünü ve benim zaten çok mükemmel olmayan cildimi düşündüğümde pek bana uygun olmadığını düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bir hevesle alıyorum Yves Rocher ürünlerini Filiz'cim, kursağımda kalıyor :)))

      Sil
  12. Fondöten kullanamıyorum ben pek :(. Hele o bulaşma işi çok rahatsız edici. Uzun uzun ne güzel anlatmışsın Gökçe'cim 😊. Her detayı atlamadan. Emeğine sağlık canım benim sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehra'cım. Yorumların beni çok mutlu ediyor. Kocaman öpüyorumm :)

      Sil
  13. Ben fondöten allik sürmüyorum hic aslinda günes lekelerim var tabii ama onlari da umursamiyorum 😊😊😊

    YanıtlaSil