fondöten

LOREAL LUMi MAGiQUE FONDÖTEN R/C/K1

06:44:00

Bugün bir çok kişinin beğenmesine rağmen benim pek beklentimi karşılamayan Loreal Lumi Magique Fondötenden bahsetmek istiyorum.

Beklentimi karşılamadı dedim çünkü benim için makyajın en önemli adımı fondöten. Fondöten kullanıyorsam da cildimin olduğundan daha iyi görünmesini istiyorum.

loreal lumi magique fondöten RCK1

30 ml lik cam şişede bulunan Lumi Magique fondötenin şişe tasarımını çok şık buluyorum. Zaten cam ve rose gold birleşince efsane oluyor.

Sıvı ışık teknolojisiyle üretilmiş. Kendinden aydınlık kusursuz ten görünümü vermeyi, maske görünümü olmadan mükemmel kapatıcılık sağlamayı vadediyor.

SPF 18 de cabası :)

loreal lumi magique RCK1

Şu sıralar kullandığım rengi R/C/K1 Rose Pearl. Pembe alt tonlu, Türkiye'de satılan en açık rengi bu. Tenime tam uyuyor. Yaklaşık iki yıldır dönem dönem Lumi Magique kullanıyorum. İlk kullandığım sıralarda meğer yanlış renk almışım da o yüzden yüzümde durmasına tahammül edemiyormuşum. Koyu tonlar beni 10 yaş yaşlandırıyor. Tam bir kuru cilt fondöteni olarak geçtiği için gittim açık rengini de aldım. En azından sürdüğümde yaşlı görünmüyorum :)

loreal lumi magique rck1 fondöten swatch

Loreal Lumi Magique fondöteni nemli sünger, kuru sünger, çeşit çeşit fırça ve parmaklarımla uygulamayı denedim. Bir türlü yüzüme oturtamadım. Tam bütünleşmiyor bende. Acaba cildimi nemlendirdiğim için mi oturmuyor dedim, nemlendiricisiz sürdüğümde bir parça daha iyi oldu fakat cildimin nem ihtiyacını karşılamadığı için rahat edemedim. Ayrıca nemlendirici sürmezsem de pullu görünüm oluyor. Yine de en iyi sonucu nemli süngerle alıyorum. Onda da kapatıcılığı azalıyor.

loreal lumi magique rck1 fondöten parmaklarla dağıtma swatch
Loreal Lumi Magique Fondöteni Elimle Dağıttığımda
loreal lumi magique rck1 fondöten süngerle dağıtma swatch
Loreal Lumi Magique Fondöteni Nemli Süngerle Dağıttığımda
Kapatıcılığı ortaya doğru, düzgün durursa aydınlık temiz bir görünüm veriyor cilde. Pek sabitlenmiyor. Dolayısıyla kalıcılığı gün içinde azalıyor.

Oldukça ince yapılı o yüzden ciltte hafif pullanmalar varsa gizlemiyor.

Ben tam kapatıcılıktan, eşitlenmiş tenden ve yüzümle bütünleşen fondötenden hoşlandığım için beklentimi karşılamadı ama seveni çok. Her cilt tipinde kullananı da var.

Genelde kullandıktan sonra üzerinden hafifçe transparan pudra ve termal su geçiyorum. Daha istediğim gibi oluyor.

loreal lumi magique fondöten RCK1 expert face fırça swatch
Loreal Lumi Magique Fondöteni Expert Face Fırçayla Dağıttığımda
loreal lumi magique fondöten RCK1 art net oval fırça swatch
Loreal Lumi Magique Fondöteni Art Net Oval Fırçayla Dağıttığımda
Sonuç olarak; İnce bir kat fondöten uygulamayı sevenler, renk eşitlemesini pek önemsemeyenler, hafif aydınlatılmış cilt görünümünden hoşlananlar, çok kuru ve çok yağlı cildi olmayanlar Loreal Lumi Magique fondöteni çok sever.

Bu seri kaldırılıyormuş diye duydum. Loreal sitesinden kaldırmamış henüz. Hala merak edip de denemek isteyen varsa şu ara kaçırmasın derim.


Görüşmek üzere :)

loreal lumi magique foundation RCK1


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

19 yorum

  1. Cam şişede oluşları iyi bişey ama çok fazla miktarda ürün kalıyor geriye ve sen onu hem alamıyorsun şişeyi de tabii ki kıramıyorsun.Sana rahat vermemiş bu ürün Gökçem her türlü şansı vermişsin oysa insandan insana değişiyor belki sonucu :) oluyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağı açılanları kullanıyorum bir şekilde de açılmayanlar ziyan oluyor esastan. Uymadı işte bana, uğraştım baya :))))

      Sil
  2. benim oldukça sevdiğim bir fondöten şu anda da onu kullanıyorum ve bitti bitecek yenisini alsam mı diye düşünüyorum hatta ki :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman elini çabuk tut İrem'cim her numarası bulunmuyormuş :)

      Sil
  3. looks really good:) i like this bootle as well as the shade of it;) follow U on google plus and blogger:) now waiting for U:)

    YanıtlaSil
  4. Denemediğim bir ürün, bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Ben de yagli ciltli oldugumdan uzak durmustum, iyiki dedim simdi okuyunca cünkü kapaticilik isterim ben de fondotende tesekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de fondöten tam kapatıcılık anlamına gelen bir makyaj malzemesi bir de sabitlenmeyenleri sevemiyorum :)))

      Sil
  6. Bende true match fondöteni merak ediyorum, o kuru ciltlere uygun olmadığından lumi magique öneriyorlar onun yerine. Bu fondöteninde renk skalası yetersiz bana göre. Siz kendinize uygun renk bulduysanız ne mutlu. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. True Match te kullanıyorum. Daha mat bitişi var. Cildi çok iyi nemlendirince kuru ciltliler de kullanabiliyor.

      Sil
  7. Ben yapısını çok sevmiştim Gökçe'm, beni cildime oturmuştu. Fakat, en açık tonu bana çok pembe kalmıştı, renginden dolayı elimden çıkarttım. Serinin kaldırıldığını bilmiyordum, keşke sarı alt tonlu da çok açık bir rengi olsaydı. Senin kullanamaman kötü olmuş. Ellerine sağlık, öpüyorum çok <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana'm hakikaten renk skalası çok sorunluydu. Bende o kadar oturmuyor ki çizgi gözenek ne varsa belirginleştiriyor anca üzerinden pudra geçince hoşuma gidiyor onda da cildim iyice ağırlaşmış oluyor. Çok öpüyorum canımm.

      Sil
  8. denemediğim ama elimdeki fondotenleri azaltır azaltmaz denemek istediğim bir ürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mona'cım eğer deneme niyetin varsa biran evvel almalısın yoksa bulamayabilirsin.

      Sil
  9. benim gibi kuru ciltlerin sevdigi aydinlik bi fondoten aslinda? rose porcelain olanını kullanıyorum ama ilkbahar ve yaz aylarinda,kışın bana gore bu kadar aydinlik olmamali cilt. biraz bb krem gibi oldugu icin sevmemiş olabilirsin belki

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Bu fondöten benim favorimdi.Ama üretimden kaldırdılar. Hala yapısı buna benzeyen bir ürün bulamadım. Yapısı bu fondöten benzeyen tavsiye verebilirsiniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haliyle Loreal True Match oldukça benziyor aslında, renk seçenekleri de uygun.

      Sil