fondöten

LOREAL PARiS TRUE MATCH FONDÖTEN 1R/1C ROSE iVORY

07:13:00

Loreal Paris True Match Fondötenin geniş renk skalası, %75 nemlendirici içeren kremsi formülü, SPF 17 güneş koruma faktörü, mikro mineral pigmentleri, cilt kalitesini arttırma ve 24 saat nemlendirme vaadleri benim için oldukça cezbediciydi.

Zaten engel olamadığım bir fondöten düşkünlüğüm var, hepsini denemek istiyorum.

Fondöteni genelde kış aylarında kullanıyorum. Cildim bu zamanlarda oldukça kuru olduğundan bana çok iyi geleceğini düşünerek 1R/1C Rose Ivory rengini satın aldım.

loreal paris true match fondöten 1r 1c rose ivory

Loreal True Match Fondöten; Oldukça sıvı, orta kapatıcılıkta, hafif pudra bitişli.

Sürümü kolay.

Yüzümdeki renk farklılıklarını güzel nötrlüyor.

Aydınlık görünüm veriyor.

Kalıcılığı günü kurtarır şekilde.

Kullandığım Rose Ivory, serinin en açık rengi ve pembe alt tonlu.

loreal true match 1r 1c rose ivory fondöten

Kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekiyor. Bu kadar nemlendirme vaadi olmasına rağmen yüzümü iyi nemlendirmediysem ya da peeling yapmadıysam pütürlü durabiliyor.

Parmaklarımla tek kat uygularsam kapatıcılığı az oluyor, çillerimi kısmen kapatıyor. Üstüne kat kat uygulamaya müsait bir fondöten.

Eğer sık kıllı bir fırçayla uygularsam o zaman ortanın üstünde kapatıcılık alabiliyorum.

İlk sürdüğümde rengi açık oluyor, 10-15 dakika içinde tenimin rengini alarak tamamen bütünleşiyor.

loreal paris true match 1r 1c rose ivory fondöten swatch

Verdiği doğal ışıltılı görünüm, ten rengime uyum sağlaması, kapatıcılığı, hafif mat görünümü, yüzümde gerginlik oluşturmaması çok hoşuma gidiyor.

Burun kenarlarımda ve mimik çizgilerimde belirginleşen görünümü, sabitlenmemesi ve çok soğuk havalarda altına yardımcı baz uygulamadan kullanamıyor oluşum da hiç hoşuma gitmiyor.

Benimki gibi kuru ciltliler ya altına baz kullanmalı ya da bahar aylarında kullanmalı. Havalar ısındıkça daha rahat kullanabiliyorum.

Kış aylarında sadece geçen gün anlattığım Pink By Pure Beauty So Glow Essence'i baz olarak kullandığımda pürüzsüz görünümü yakaladım.

loreal true match 1r 1c rose ivory fondöten swatch

Elimdekini bitiririm ama bitince tekrar almam. Ciltle bütünleşme açısından kuru cilde uygun olmadığını düşünüyorum anca normalden karmaya dönük ciltlerde güzel durabilir. %75 nemlendirici içeren formülü bile beni pütürlü görünmekten kurtaramadı.

loreal paris true match 1r 1c rose ivory foundation swatch

Bu da güneş vurduğundaki görünümü. Kullanmadan önce iyice çalkalanırsa simli görünüm oluşturmuyor.

loreal paris true match 1r 1c rose ivory foundation swatch güneş

BURADAKİ Sleek BitterSweet ruj yazımda da bazla kullandığım halini görebilirsiniz.

Bugüne kadar kullandığım iki Loreal fondöten de beklentimi pek karşılamadı. Oysa ki vaatleri de ambalajları da çok güzeldi.

Siz True Match Fondöten hakkında neler düşünüyorsunuz? Kullandınız mı, beğendiniz mi?

loreal true match 1r 1c rose ivory foundation


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

15 yorum

  1. Bu föndötenin yeni versiyonu çıktığında (yani bu senin kullandığın) İngiliz YouTuberlar çok heyecan yaptırmıştı bana. Fakat havaalanında denediğimde elimin üstünde aynı senin elinin üstündeki gibi duran kuru yapısını görünce almaktan vazgeçmiştim. Pek bize göre bir fondöten değilmiş cidden, detaylı anlatımın için teşekkürler Gökçe'cim. Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'çım bu yeni formülü kuru ciltlilere uygun olmuş denilince atlamıştım ben hemen :))) Sen en iyisini yapmışsın zarardan dönmüşsün. Çok öpüyorum canım :)

      Sil
  2. Yıllardır çok merak ettiğim ama alamadığım ve almayacağım bir fondöten çünkü cildim kuru sizinki gibi. 🙂 Yüzde o kuru pütürlü görüntüyü görmek hiç hoşuma gitmiyor en iyisi ıslak bitişli fondötenler. 👍🏻😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondöten cildimizi daha da güzel göstermeli diye düşünüyorum ben de. İyi ki almamışsın :)

      Sil
  3. ben bunu hiç kullanmadım ama lumi magique fondöteni çok sevmiştim..

    YanıtlaSil
  4. Bu fondöten yağlı ciltler için uygun diye bildiğim için hiç denemedim Gökçe'cim, gerçekten de bize uymazmış. Yağ ve ya likit aydınlatıcı ile karıştırarak kullanmayı denedin mi, belki daha iyi olur. Ellerine sağlık canım, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk hali yağlı ciltlere uygundu Blana'm yenilenince kuru cilde de uygun denildi ama değilmiş :)))) Aydınlatıcı kullanarak denemedim çünkü gayet aydınlık bir duruşu var, yağla denedim onda da yağı az kullanmama rağmen sabitlenmesini çok azalttı sevemedim. Kullanamadığım fondötenleri değerlendirmenin bir yolunu bulmam lazım :) Çok öpüyorum canımm :)

      Sil
  5. kuru cilt için uygun değil bence de fotoğrafta bile belli pul pul olmuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Güzel ve Kültürlü, hiç sevmediğim görüntü :)

      Sil
  6. cilt tipimiz aynı gibi, en memnun kaldığınız fondöten hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba clinique repaitwear fondöten çok hoşuma gitmişti, ayrıca bu ara missha nın beyaz bb kremini çok beğeniyorum. Uygun fiyatlılardan w7 HD fondöten de çok güzel duruyor, eveshop ta satılıyor. Üçünün de duruşunu yazılarımdan görebilirsiniz.

      Sil
  7. Ya arkadaşlar az önce bende aldım gratisden oradaki kız kutu ciltler için dedi bende o yüzden aldım :( yorumlarıda okuyunca üzüldüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yoruma dönene kadar kullanmışsındır🙈 Memnun musun peki :)

      Sil
  8. merabalar gökçe hanım
    bana loreal paris true match fondetenin en açık rengi hangisi kaç numara söyleyebilirmisiniz

    YanıtlaSil