alışveriş

RELiFE KULAK MUMU İNCELEMESİ

16:19:00

Merhaba, bugün yıllardır görüp merak ettiğim fakat bir türlü denemeye cesaret edemediğim bir üründen bahsedeceğim size. Relife Kulak Mumu. Oldukça ilgi çekici değil mi? Hoş yine de ben kullanmadım, eşim kullandı :)

relife kulak mumu kullananlar

Relife Kulak Mumu Özellikleri;

relife kulak mumu kullananlar 1

Relife Kulak Mumu; Nane özü, balmumu, ağartılmamış pamuktan üretilmiş. Kulak içinde biriken buşon ve kirlerin temizlenmesiyle beraber şu rahatsızlıklarda yardımcı olmayı amaçlıyor.

*Kulak çınlamasının azalması.
*Kulak içindeki kaşıntı hissinin azalması.
*Kulak ağrılarının azalması.
*Sinüslerin açılmasına yardımcı olma.

Relife Kulak Mumu Nasıl Kullanılır?

relife kulak mumu nasıl kullanılır

Relife Kulak Mumları yaklaşık 23 cm uzunluğunda, içi boş boru şeklinde. Uygulayacak kişinin başını yastığa yatay şekilde tutması ve kulak mumunun dar olan ucunu kulak yoluna hafifçe bastırarak tutması gerekiyor. Bence tek başına yapılacak bir uygulama değil. Yanınızda bir yetişkin olduğu zamanlar kullanın.

relife kulak mumu nasıl kullanılır 1
relife kulak mumu nasıl kullanılır 2

Kulak mumunu yerleştirdikten sonra yukarıda kalan kalın ucundan yakmak gerekiyor. Kırmızı emniyet şeridinin olduğu  yere kadar yandıktan sonra yanınızda bulundurduğunuz bir bardak suyun içine atarak söndürmeniz gerekiyor.

Yanma sırasında içinde bulunan nane aroması ve sıcak hava dalgasıyla vakum etkisi yaratarak kirleri ve buşonları yumuşatıp içinde topladığı belirtiliyor.

Kullanmayı düşünüyorsanız buraya eklediğim Uyarılar fotoğrafını da dikkatle inceleyin.

relife kulak mumu kullananlar uyarılar

Relife Kulak Mumu İşe Yarıyor mu?

relife kulak mumu işe yarıyor mu

Relife Kulak Mumunu eşimin kulağına yerleştirdim ve yukarıda kalan kısımdan yaktım. Kutusunun üzerinde 8-10 dakika arasında hafif şekilde yanacağı belirtiliyor, bana göre hiç öyle değil. Çok hızlı yanıyor ve büyük bir alev oluşturuyor.

Alev beni tedirgin ettiği için yanından hiç ayrılmadım. Bir mum yaklaşık 3-4 dakika civarında yanmasını tamamlamış oluyor. Üstelik yandıkça yukarıda kalan yanmış kısım aşağı doğru kıvrıldığı için düşüp cildini yakar mı diye beni çok tedirgin etti. Evet düşüyor ama kül olarak, yine de kullanım amacına uymayan bir şekilde yapıldığını düşünüyorum. sanki daha yavaş, daha içten içten yanmalıydı o mum.

Kulağındayken ne hissettiğini sorduğumda, "Huninin ucundan kağıt yanma sesi ve bir foşurtu sesi geliyor. Kulaktaki vakumlamayı sanırım o sırada yapıyor." dedi.

Kullandıktan sonra kırmızı kısımdan kesince içinde biriken kulak kiri ve buşonları görebileceğinizi belirtmişler. Evet kestiğimizde içinde biriken bir şeyler gördük.

relife kulak mumu işe yarıyor mu

Eşimin kulağındaki çınlama yüksek, biz belki biraz rahatlatır diye denemek için almıştık. Kulağında ya da sinüslerinde yardımcı bir etkisi olmadı. Daha küçük rahatsızlıklarda ve ara sıra olan durumlarda işe yarayabilir.

Relife Kulak Mumunu Rossmann'dan 19 ₺ civarına aldık. Online'da bir çok sitede de satılıyor. Bize göre tekrar denenecek bir şey değil, özellikle ateş kısmını tehlikeli buldum. Ayrıca kulağınızda o yanıyorken bir yandan kalkıp söndüremezsiniz, demek ki yanınızda birinin olması da şart. Denemek istiyorsanız dikkati elden bırakmayın.

Görüşmek üzere :)


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

6 yorum

  1. asla kullanacağım bir şey değil doktorlar da tavsiye etmiyor zaten..

    YanıtlaSil
  2. Geçen yıl kulaklarımla ilgili ben de sorun yaşadım. Doktorum kimyasal saç boyalarından ve şampuandan uzak durmamı söyledi. Bir de gliserinli pamukla kapattığım kulaklarımla aldığım her duş sonrası 5er damla doğal elma sirkesi kullanıyorum. İlk duyduğumda yadırgamıştım ama 1 yılı geçti gayet iyi geldi, memnunum yani. Bu arada slikon kulak tıpası önerilmiyor. Kullanıyorsanız bilginize.

    Bu ürünü ilk kez duydum ve şaşırdım. Deneyip yaşadıklarınızı tek tek yazmanız öyle isabet olmuş ki. Oldukça tehlikeli buldum. Hatta bu ürünün piyasadan toplatılması gerektiğine inandım. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugma, hiç bir şey kullanmıyoruz aslında. Hatta doktorların da hiç önerisi olmadı. Yalnız şu elma sirkesi, nasıl da her derde deva böyle. Çok şaşırdım. Güzel yorumun için teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Evet, aynen öyle Gökçe. Mucizevi..
      Elma sirkesi kulaktan dolma değil. Doktorumun ilaç olarak verdiği diyeyim. Şaşırtıcı ama iyi geliyor gerçekten..

      Sil
  3. Ay Gökçe asla deneyemezdim :))

    YanıtlaSil