bakım

OZONLABS BELLATRiX GÜNEŞ LOSYONU MU NEMLENDİRİCİ Mİ?

17:53:00

Kullandığım cilt bakım ürünlerinden dolayı güneş kremi kullanmaya özen gösteriyorum. Bugün size Ozonlabs tarafından gönderilen Bellatrix Güneş Losyonundan bahsedeceğim. Ürün bana ulaştığında ilk dikkatimi çeken ambalaj üzerinde belirtilen bir SPF, GKF ya da PA değeri olmamasıydı. Bir kuru ciltli olarak sevdiğim Susam Yağı, Shea Yağı, Hindistan Cevizi Yağı gibi cildi besleyen içerikler bulunduruyordu. Kullanmaya başladığımda içeriğini inceledim ve güneş koruyucu bir filtre içermediğini, nemlendirici özellikte olduğunu fark ettim. Ürün içerik listesini Skincarisma'ya girip incelediğimde de sadece nemlendirici bileşenlerle karşılaştım. Benimle iletişime geçen firma yetkilisine mail attım, henüz dönüş olmadı. İçerik analizine güvendiğim bir arkadaşıma içeriği yollayıp sorduğumda, güneş filtresi bulunmadığını ve bir nemlendirici gibi durduğunu söyledi. Bu şartlar altında ürün elinizdeyse güneşten korunma amaçlı kullanmamanızı öneririm. Ozonlabs Bellatrix, içeriğinden dolayı kuru ciltlerin seveceği bir nemlendirici olarak görünüyor.

ozonlabs bellatrix güneş losyonu kullananlar

Ozonlabs Bellatrix Güneş Losyonunun ambalajı üzerinde, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumaya yardımcı olacağı belirtiliyor. Hindistan Cevizi, Aloe Vera, Shea Yağı, Susam Yağı, Bentonite, Allantoin gibi içeriklerle zenginleştirilmiş. Cilde zarar vermeden bronzlaşma sağlayacağı, erken cilt yaşlanmasına karşı cildi koruyacağı, nem ve parlaklık kazandıracağı yazılmış.

ozonlabs bellatrix güneş losyonu içerik

Ozonlabs Bellatrix Güneş Losyonunun İçeriği;

İçerik yağlar bakımından zengin. Cildi nemlendirme ve besleme vaadini gerçekleştirebilir ama yazının başında bahsettiğim gibi güneşin zararlı ışınlarından koruyacak bir yardımcı barındırmıyor.

Aqua: Su

Cocos Nucifera Oil: Hindistan cevizi yağı. Zarar görmüş cildi beslemeye yardımcı, tahrişi azaltır.

Sesamum Indicum Seed Oil: Susam Tohumu Yağı. Sedef, egzama ve mantar tedavisinde kullanılır. Çok iyi bir nemlendiricidir. Güneşten çok yandığım bir dönem her duş sırasında susam yağı sürerek acısız ve soyulmadan cildimi iyileştirebilmiştim.

Butyrospermum Parkii Butter: Karite yani Shea Yağı. Yine kuru ciltlerin çok sevdiği bir yağ. Ciltteki tahrişi azaltır, kuru bölgeleri yumuşatır. Dirseklerdeki sertleşmelere de çok iyi gelir. 

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil; Hidrojenlenmiş Hint Yağı. Emülsifiye edici veya çözücü madde. 

Bentonite; Alüminyum ve Magnezyum bakımından zengin volkanik kil. Cildi arındırıcı, yatıştırıcı, iyileştirici özellikte.

Aloe Barbadensis Leaf Extract: Kozmetikte kullanılan Aloe Vera türü. Bizim evde çok sevilir. Nemlendirme, tahriş giderme, sinek ısırıklarında kaşıntı giderme, güneş sonrası cildi rahatlatma gibi bir çok faydası var.

Sucrose Stearate: Doğal bir emülgatör olarak çalışan (su ve yağın karışmasına yardımcı olan ) bir şeker esteri (sukroz + stearik asit ). Formülün yüksek sıcaklık stabilitesini artırdığı için yağlı jel temizleyicilerde popülerdir. Incidecoder sitesinden kopyaladım.

Sucrose Distearate: Sakkaroz yağ asidi. Yumuşatıcı, emülsiyonlaştırıcı.

Allantoin: Cilt koruyucu, yatıştırıcı.

Sodium Bicarbonate: Evimizde de sık sık kullandığımız karbonat. 

Sorbitan Caprylate: Sürfaktan, emülsifiye.

Propanediol: Viskozite düşürücü ajan.

Benzoic Acid: Dolgu maddesi, ph ayarlayıcı.

ozonlabs bellatrix güneş losyonu kullananlar 1
ozonlabs bellatrix güneş losyonu kullananlar 2

Yapısı yoğun görünmesine rağmen cilde dağıtması rahat. Hızlı emiliyor, yapışkanlık hissi bırakıyor. Makyaj altına çok güzel baz olur. Hem ciltteki kuruluğu onarır hem de ürünlerin cilde iyi tutunmasını sağlar. Cildim normalden kuruya dönük olduğu için bu tarz bitişteki ürünleri çok seviyorum. Günlük kullanılacak bir krem için de içeriğini sevdim ama asla güneş losyonu değil. Güneş sonrası cildi rahatlatmak için de kullanılabilir fakat sürüp güneşe çıkmanın nasıl bir koruyuculuğu olacağını anlayamadım. Farklı inceleme yazılarını okudum, içerikteki güzel bileşenler üzerinde durulmuş. Kimse bu güneş losyonunda neden güneşten koruyucu bir filtre yok dememiş. Tuhaf.

ozonlabs bellatrix güneş losyonu kullananlar 3

Ozonlabs tarafından gönderilen köpük ve mikrofiber süngeri de ilerleyen günlerde yazacağım.

Görüşmek üzere :)



Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

2 yorum

  1. Içerik ile vaatleri ne kadar zıt. Güneşe çıkmadan önce kullanın diyor ama mümkün değil, bronzlaşma olasılığı var ama korunma olasılığı asla yok. Şimdi senin yazını görünce biraz baktım ve gerçekten şaşırdım.
    Markanın iki ürününü almıştım. Güzel ürünler ama fiyat performans olarak değerlendiremedim bile. Çok pahalı, fazla...

    YanıtlaSil