bakım

SiBERiAN WELLNESS HYDROPHiLiC CLEANSiNG OiL TEMİZLEME YAĞI İNCELEMESİ

11:59:00

Merhaba, bugün Siberian Wellness Hydrophilic Cleansing Oil Temizleme Yağından bahsedeceğim. Çift aşamalı cilt temizliği denilince aklımıza ilk temizleme yağları geliyor. Benim de sık sık uyguladığım bu yöntem, cildimdeki saatlerce kalıcı ten ürünlerinin, güneş kremlerinin yağ bazlı ürün sayesinde kolaylıkla çözülmesini sağlıyor. Üstüne de yağı ve tüm kalıntıları arındırmak için jel kullanıyorum. Cildim çok iyi temizleniyor ve sonraki adıma hazır hale geliyor. 

siberian wellness experalta platinum hydrophilic cleansing oil temizleme yağı incelemesi

Temizleme yağlarını ne kadar çok duysak da kolay ulaşılabilir değillerdi. Kore Kozmetiği satışı yapan mağazalarda bulunabiliyordu ve bir kaç mağazada daha. Ben daha önce Cyrene ve Simple makyaj temizleme yağlarını kullanmıştım. The Body Shop ve Yves Rocher'de de bulunuyor. İşte sadece bu kadardı. İki sene önce market markası olan Nivea ve geçen sene katalog markası Avon'da bu listeye katıldı (Linklere tıklayarak incelemelerime ulaşabilirsin).

Siberian Wellness, satış temsilcisi aracılığıyla alışveriş yapılan firmalardan. İyi içerikleri uygun fiyatlarla kullanıcılara ulaştırıyorlar. Temizleme yağının ününü duyduğumda hemen denemek istedim, yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Çok hoş bir şişe tasarımına sahip ve 200 ml lik boyuyla uygun fiyatlı. Açıldıktan sonra 6 ay ömrü var. Benimki bitmek üzere renk, koku ya da performansında değişik yaşamadım. Tüm cilt tipleri kullanabilir. Kuru ve hassas ciltler için ideal olduğu, kalıcı makyajı da çıkartabileceği belirtilmiş.


Kozmetikte ambalajın önemini biliyoruz. İlgi çekici paketlemeler, canlı ve parlak renkler çoğu zaman içeriğin bile önüne geçiyor. Siberian Wellness Hydrophilic Cleansing Oil de gece mavisi plastik bir şişede, büyük pompalı ambalaja sahip. Kullanırken hiç etrafa dökülmüyor, tek bir olumsuzluğu var açıldıktan sonra o pompa kapanmıyor. Taşınırken streç filmle sararak akmasını engelledim.

Hydrophilic Cleansing Oil temizleme yağının içeriğinin ilk sıralarında Kanola Yağı, Keten Tohumu Yağı, Susam Yağı gibi bitkisel yağlar bulunuyor. İçeriğin tamamı şu şekilde;

siberian wellness experalta platinum hydrophilic cleansing oil temizleme yağı içerik

Yağın formu koyu değil, renksiz ve bitkisel bir kokuya sahip. Yüzüme masaj yaptıktan sonra duruluyorum. Su cildime değdiği an süt halini alıyor. Suyun ılık ya da soğuk olması fark etmiyor, kolay arınıyor. 

Güneş kremini de 24 saat kalıcı fondöteni de çok iyi temizliyor. 
Teni temizlemesi; 10/10. 

Göz makyajında toz ürünleri sorunsuz temizliyor fakat maskara konusunda çok başarılı değil ve gözünüze kaçarsa görüntüyü bulanıklaştırıyor; 6/10. 

En iyi performansı göz makyajımı  yağdan önce çift fazlı misel suyla temizlersem alıyorum. 

Cildimde komedon, sivilce, kızarıklık oluşturmadı. Kullandıktan sonra bir jel ile yüzümü arındırmamın da önemi büyük, bazen bu adımı atlayanları duyuyorum lütfen yapmayın. Çift aşamalı temizlik yağ bazlı bir ürün ve su bazlı bir ürün kullanımıyla amacına ulaşıyor.

siberian wellness experalta platinum hydrophilic cleansing oil temizleme yağı kullananlar

Genel olarak artıları yüksek olan beğendiğim bir temizleme yağı. Tekrar tekrar kullanırım. Bana yağı denemem için gönderen Elif Toprak şimdilerde Dr, eczacı formülü olan Melexder markası ile yeni bir temizleme yağını piyasaya çıkardı. Çok yakında sizinle paylaşacağım. Kendisini takip etmenizi öneririm çünkü hep kozmetiğin en kaliteli haline ulaşmamızı sağlıyor.

Siberian Wellness Temizleme Yağını incelediğim Youtube videomu da izleyebilirsiniz.



Görüşmek üzere


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

4 yorum

  1. temizleme yağları bana çok pratik gelmiyor ama makyajdan da iyi arındırıyor tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstüne bir de yağı temizlemek gerekiyor tabii ama temizliğin süresini çok kısaltıyor.

      Sil
  2. yağları ben de sevmiyorum pek
    bir de yağ kalıntısını silmek gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mecburi çift aşamalı temizlik yine de cilde yapışan her şeyi kolay arındırdığı için seviyorum :)

      Sil