az deterjan

RENKLİLERİM İÇİN OMO ULTRA COLOR KONSANTRE SIVI ÇAMAŞIR DETERJANI

15:12:00

Omo Ultra Color konsantre sıvı çamaşır deterjanı, benim yeni renkli deterjanım. Yeni dediysem en az 6 aydır kullanıyorum.  Daha önce kullandığım deterjanımı neden değiştirdiğimi şu yazımda anlatmıştım. Dilerseniz okuyabilirsiniz.

omosiviultrakonsantrecolor


Omo Ultra Color 1400 ml. üzerinde 40 yıkama yazıyor ama o kadar yoğun bir deterjan ki ben bir kutusunu en az 80 yıkama kullanıyorum. Makinem 7 kg çamaşır alıyor ve her seferinde dolu çalıştırıyorum. Eğer 1 tam kapak koyarsam deterjan fazla geliyor. Genelde 1/3 kapak bana 33 dakikalık kısa programımda yetiyor. Kokusu nefis, duyanlar yumuşatıcı kokusu zannediyorlar. Yumuşatıcı pek kullanmıyorum zaten bu deterjanla hiç gerek kalmıyor. Çamaşırlarım hem parlak hem yumuşak hem de mis gibi çıkıyor makineden.


omosiviultrakonsantrecoloryogun


Çamaşırları makineye atmadan önce lekelerini temizlemek gibi bir huyum olduğu için leke çıkarma gücünü bilemiyorum. Açıkcası hiçbir deterjanın kurumuş, beklemiş lekeyi tam olarak çıkarabileceğini de düşünmüyorum. Bizim evde iki küçük çocuk ve bol lekeli çamaşır olduğundan işimi garantiye alıyorum :)
Bu arada ne zaman kapağını kullanarak deterjan koysam kapağını geri kapadığımda kutusundan aşağıya doğru deterjan süzülüyor. O kadar dikkat ediyorum yine de dışarı dökülmesini engelleyemiyorum. Kapak tasarımıyla alakalı olabilir.

Genel olarak fiyatı yüksek.  Neyseki büyük marketlerde ya da online satış sitelerinde çok güzel indirimler oluyor. Ben yaz başında Hepsiburada dan 1 alana 1 bedava sanırım 29 liradan almıştım deterjanlarımı. Daha ikinci kutudayım. Düşünün her gün ve en az 1 makine renkli çamaşır yıkanıyor bu evde. Şu an  %40 indirimli olarak 1 kutusu 24 liraya satılıyor mesela. Yine yüksek. Real marketlerde de 15 lira civarında bulunabiliyor bazen. O yüzden indirimleri takip etmekte fayda var.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

7 yorum

  1. Ben indirime denk gelemiyorum hiç

    YanıtlaSil
  2. ilk defa sayfanızdayım ve ilgimi çekecek konularınız hoşuma gitti))) deterjan tabiiki önceliklerimde ...lekeliler konusundan bahsederken kendi uyguladığınız alışkanlığınızı belirtmişsiniz(yıkamadan önce lekeye müdahale ettiğinizi söylemişsiniz)nasıl uyguladığınızı ve sonucu bilmek isterdim!!! sonra da kapak problemini araya sıkıştırmışsınız)))kiii benim özellikle herdefasında özellikle yumuşatıcı kullanırken rutin şikayetimdir(aklınızda bir çözümünüz varsa lütfen paylaşın derim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hoş geldiniz :) Yazdıklarımı beğenmeniz beni mutlu etti. Aslında ben de lekelerle ilgili bir yazı hazırlıyorum ama madem sordunuz en eeen çok kullandığım yöntem, çamaşırı makineye atmadan önce lekeli olan kısımlarını beyaz el sabunuyla çitilemek. Kapak problemindeyse deterjanın dışarı akmasını hala engelleyemiyorum o yüzden her kullanımdan sonra deterjan şişesini yıkıyorum. Deterjanlarımı yerleştirdiğim dolaba da bir temizlik bezi serdim. Akma olsa bile başka yere bulaşmasını engelliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

    YanıtlaSil
  4. oleeey taam uygularım keyifleen :)

    YanıtlaSil
  5. Ben ilk defa sıvı deterjan kullandım.(öğrenciyim) yurtta kullandığımız makineler 7 veya 8 kilogram yıkama kapasitesine sahip.Deterjanın kokusu fena değil ama çamaşırlar yıkandıktan sonra hiç güzel kokmuyor(bulaşık deterjanı gibi kimyasal bir koku oluyor, öyle kokuyor. Çamaşırlarım kirli olmasa bile yinede yıkama performansı çok düşük. Makinenin sol gözüne bir kapak döküyorum. Fiyatıda en ucuzu 30 lira diğer deterjanların durumu ve fiyatlar konusunda bir bilgim yok bana önerileriniz nedir?

    YanıtlaSil