Adeda Dikkati Güçlendirme Seti

EYVAH ÇOCUĞUM ZEKİ Mİ? - ADEDA TEST

09:51:00

Biliyorsunuz, daha önceki yazımda Deniz'in zeka ve davranışlarıyla ilgili nasıl hareket etmemiz gerektiğine dair bir arayışa girdiğimizi, Tüzder'in projesine başvurduğumuzu ve evde çalışmak için kaynak araştırıp bulduğumu yazmıştım. Yazının birinci bölümü için burayı tıklayabilirsiniz.

Şimdi de detaylara geçiyorum.

Oğlum gibi çocuklarda ilk aşama dikkati güçlendirici çalışmalar yapmak oluyor. Önemli olan kafasından aynı anda milyon tane şey geçirirken, ondan beklenileni ertelememesi. Kendini yaptığı işe vermesi ve tamamlaması. Daha önce pedagog tavsiyesiyle Miniyup Eğitim Seti almıştık. Oldukça hoşumuza gitti. Dikkati güçlendirme amaçlı, hadi oyun oynayalım diyebileceğiniz bir set. Ayrıntısını başka bir yazıda anlatırım.

Bu sefer daha farklı bir sisteme ihtiyacımız vardı.

Adeda 6 yaş test

Anneme okuldaki öğretmen arkadaşlarından biri, Adeda'nın Dikkati Güçlendirme Seti'nin 6 yaş testini vermiş. Test 20 sorudan oluşuyor. 40 dakika süre içinde çözülmesi gerekiyor ve bir kerede başlayıp bitirilmesi lazım. Amaç bu testle çocuğun hangi yaş gurubunun eğitim setini kullanması gerektiğini anlamak.

Annem testi getirdiğinde panikledim. Deniz o zamana kadar hiç test çözmedi. Bir şeyi başından ayrılmadan, yerinden kalkıp dolaşmadan, arasında farklı işler yapmadan tamamladığı olmadı. Emrivakileri de hiç sevmez, herşeye önceden fikren hazırlanması gerekir. Eteklerim tutuştu.

Adeda 6 yaş test 1

Gittim yanına dedim ki "Oğlum elimde 20 tane bulmacadan oluşan bir kitap var. Bu bulmacaları başından hiç ayrılmadan çözmemiz gerekiyor ki doğru sonuca ulaşalım. Sonra da hoşuna giderse bu bulmacaların kitaplarını almaya gidelim beraber. Ne dersin?" Tamam dedi :)

Deniz 4,5 yaşında test 6 yaşa göre. Sorulara bir baktım bazıları benim bile kafamı karıştırıyor. O'na her bulmacanın ne istediğini anlatacağımı ve doğru olduğunu düşündüğü cevabı vermesini söyledim.

Adeda 6 yaş test 2

Test 20 dakika sürdü. 20 sorunun 16'sını doğru olarak cevapladı. 4'ünü hiç çözmek istemedi, yorulmuştu üstelemedim. 16 doğrunun 3'ünde ben ne şekilde çözüleceğini açıkladığım için cevapları doğru olmasına rağmen eledim. Sonuçta puanı 65 oldu.

Adeda 6 yaş test 3

Testin sonundaki kısma göre 61-80 puan arasını "Kendi yaş gurubundan sonra bir üst yaş gurubunu çalışabilir" diye tanımlamışlar. İyi de çözdüğümüz test 6 yaş testi. Yani önce 6 yaşı sonra da 7 yaşı almamı öneriyor. Ben de bir anda gözü korkup vazgeçme ihtimaline karşı gittim Adeda'nın Dikkati Güçlendirme Seti'nin 5 yaş olanını aldım.

Bu testler 2 lira gibi fiyatlarla satılıyor. Çocuğunuzun yaşına göre alıp deneyebilirsiniz. Ben sete aynı gün sahip olmak istediğimden Adeda'nın kendi sitesinden ya da farklı bir siteden sipariş vermedim. Elime geçmesi 5 günü bulacaktı. Pek zamanımız yoktu. İnkılap Kitabevi'nden 85 TL'ye aldım. İnternetten çok daha uygun fiyatlarla bulabiliyorsunuz. Benim 85 TL'ye aldığım set Hepsiburada'da 64 TL. Adeda'da 76.5 TL.

Amacım bu yazıda seti anlatmaktı fakat yine oldukça uzadı. O yüzden yazımı testle bitiriyorum.

Devamı gelecek çünkü yazılacak çoook şey var.

Sevgiler :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

16 yorum

  1. gökçecim çok yararlı bulduğum bir set.Ben de kızıma kullandım.Faydasını mutlaka görüyorsun.başarılar ve teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknur :) Benden öte Deniz'i cezbetmesi harika zaten :) Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsınız. Açıkcası devamını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. o yaştaki çocuklara test çözdürüp zeka seviyesi ölçmek çok doğru değil bence dediğin gibi sıkılıyorlar ve doğru cevabı bildikleri halde vermeyebiliyorlar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında test adı bile ürkütücü olabiliyor. O yüzden biz evde bulmaca olarak adlandırıyoruz. Zaten bulmacalardan oluşuyor :)

      Sil
  4. Oğlum 3,5 yaşında. Yaşına göre hikayeleri bir kere dinledikten sonra bize güzel güzel anlatıyor.. Bu da beni çok mutlu ediyor.. Benim unuttuğum yerleri bile unutmuyor..:) Ama test kavramını görünce ben ürktüm mesela. Belki biraz daha zaman sonra düşünebilirim..Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah! Evet en erken 1 yılı daha var o tarz çalışmalar için ama miniyup'a bir bakın derim :)

      Sil
  5. Dikkat toplama problemi olan bir çok çocuk var. Yaramazlık doğasında var diye düşünenler ve umursamayanlar da var. Umarım küçük yaşta bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı büyüdükçe de toparlanıyor biraz Zülal ama gayreti bırakmamak lazım. Sevgiler :)

      Sil
  6. Tam aradığım şey, okurken gözlerim parladı.
    İyi ki paylaşmışsınız, bakalım bana faydası olabilir mi?
    Teşekkürler, sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir kaç yaş grubunun setini aldım De Kubad, bulmaca çözelim diyorum hoop oturuyoruz başına. Çok da zevkli :)

      Sil
  7. Adeda ve Biyosistem Yayıncılık bu işi profesyonel yapıyor. İkisini de akademisyenler hazırlamış. Ben ikisini de kullanıyorum. Biyosistem Dikkat Güçlendirme seti dikkat arttırmanın yanında ingilizce de öğretiyor. 8 kitap var içinde ve fiyatı da daha ucuz. İkisini beraber kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Biyosistem'e hiç denk gelmemiştim ama Adeda'dan baya set aldım. Zaten elimdekiler de bitmek üzere. Hemen araştırayım. Teşekkür ediyorum :)

      Sil