bakım

2016 BİTERKEN BİTENLER #1

23:14:00

Bitenler yazılarını okumaya bayılıyorum, Ne zamandır da yazmak istiyordum.

Hazır 2017'ye giriyorken temizlenmek, ferahlamak gerek dedim,
evdeki çöp dağını yok etmeye karar verdim :)

Tabii ben istikrarlı davranıp bütün bitenleri saklayamamışım,
olduğu kadarıyla 2016'nın bitenleri :))

2016 bitenler-1

Geçen gün yazısını yazdığım rimel dışında hiç makyaj malzemesi yok, farkında mısınız? Bu da benim içler acısı halimi gösteriyor işte :)))

Renkli yazıları tıklayarak, detaylı yorumlarıma da ulaşabilirsiniz.

bitenler saç

Elseve şampuan, saç kremi ve durulanmayan saç bakım kremini uzun süre ara vermeden kullandım. Çok seviyorum fakat farklı bir şampuan denemeye başladığımdan bitince tekrar almadım. Durulanmayan bakım kremine de artık ihtiyaç duymuyorum. Zamanında oldukça işimi gördüler.

John Frieda Onarıcı Bakım Maskesi; Benim için saç kreminden öteye gidemedi. Bitsin diye uğraştım.

Coslys Şampuan; Lilakutu keşif kutusundan çıkmıştı. Saç ve vücut için beğenmeyince, çocuklara banyo köpüğü olarak kullanıp bitirdim.

bitenler deodorant

Gelelim Deodorantlara. Çoğunu eşim bitirdi, ben gayet tasarrufluymuşum aslında :)

Fa Sport'un kokusunu arkadaşımda beğenip almıştım. Bana çok keskin geldi, ya da yanlış çeşidini aldım. Burnumu sızlatıyor ve pudralı. Pudralıları zaten hiç sevmiyorum. Dibinde biraz kaldı, çöpe gidiyor.

8x4 Parfüm Deodorant'ın kokusunu beğendim fakat bu da keskin. Kokusunun güzelliği uğruna kullanıp bitirdim.

Nivea Deodorantı meraktan almıştım, pek ilgimi çekmedi. Kıyafetlerde iz bırakmadığı doğru.

Rexona Shower Fresh, harika. Eşimle beraber kullanıyoruz. Bittikçe alınıyor. Soft kokulu ve banyodan çıkmış hissi uyandırıyor insanda. Yazısını yazacağım.

Isana Sport, yine eşimle beraber kullanıyoruz. Traş sonrası ürünler gibi kokuyor. Kokusu rahatsız etmiyor ama özel değil.

Slazenger Deodorant parfümüyle birlikte set halinde satılıyor. Erkekler için. Kokusunu çok beğeniyorum. Fresh. Daha çok yaz aylarına uygun. Ayrıca ambalajlarını da gayet kaliteli yapmışlar. Bittikçe alınıyor.

Nivea Men Fresh Active; Abartılı olmayan, doğal, hafif bir kokusu var. Kıyafetlere bulaşmıyor, sprey deodorantlara göre daha nokta atışı uygulayabiliyorsunuz. Etrafa saçılmıyor. Kokusu dışarıdan pek duyulmuyor ama kendinize temiz kokuyorsunuz.

bitenler bakım

Şelale Aseton; tırnaklarımı da tırnak etlerimi de kuruttu. Mecbur kalmadıkça almam.

Esthederm Hücresel Su; Bayıla bayıla kullandım, bitince de çok üzüldüm. Yazısı linkte.

Garnier Misel Su; Makyajı pürüzsüz temizlemese de cildi temizlemek için ideal.

Flormar Express Göz Makyajı Temizleyici; Son zamanlarda gözlerimi iyice yakmaya başlamıştı. Makyajı temizlemesini beğeniyordum.

Flormar Advice Cleansing Tonic; Cildimi ferahlatmasını çok sevmiştim, daha sonra hassas ciltler için olanını deneyeceğim.

Flormar Advice Cleansing Milk; Bu süt benim gibi kuru ciltliler için harika. Hem temizleme, hem cildi sakinleştirmede başarılı. Özellikle kış aylarında kullanıyorum. Sevdiklerimden.

bitenler diş macunu

Colgate Diş Macunu; En sevdiğim diş macunu. Hem uygun fiyatlı hem de gayet güzel temizliyor. Verdiği ferahlığı da çok seviyorum. Stokladıklarımdan.

Signal Kids Diş Macunu; Deniz üzerindeki Sünger Bob'a kanıp almıştı. Hiç beğenmedi, dişlerini fırçalamamaya başladı. Çöpe gidenlerden. Ada'ya versek bayılır o böyle şekerli tatlara ama herşeyi yutma eğilimi olduğundan Rocs kullanıyoruz ona.

Perlodent Kids Diş Macunu; Nihayet Deniz'in favorisi :) Diş macunu arayışımıza nokta koydurdu. Çocuklar için hep şekerli tatlarda yapıyorlar ya bu macunları, sevmiyor işte benim oğlum. Perlodent naneli. Sanırım farklı çeşitleri de vardı. Sonuna kadar kullanıp bitirdi. Ben Rossmann'a gidemeyince son aldığım Splat dondurmalı diş macunuyla idare ediyor fakat sürekli beynimi yiyor :)

Powerdent Kids Diş Macunu; Yine Deniz'in beğenmediklerinden. Zoraki bitirdi.

Bepanthol Baby Pişik Merhemi; Ada için almıştık. Pişik kremlerini sadece pişik durumunda kullanıyorum. İyileştirme açısından en beğendiğim Popolin oldu. Bepanthol sanki pişik öncesi kullanıma daha uygun. Yeterli bulmadım.

bitenler cilt bakımı

Puhahaha kozmetik bitirme fakiri Gökçe :))))

Max Factor 2000 Calorie Maskara; Elimde beğendiğim maskaralarım olduğundan, koyuluğuyla uğraşmamaya karar verdim. Çöpe gidiyor.

Cyrene Advanced Micro Exfoliating Scrub; Çok azı (bir tester poşedinin yarısından azı) yüzüme ve boynuma yetti. Krem gibi görünürken yüzüme sürdüğümde micro peelinglerden oluştuğunu farkettim. Çok etkili. Yıkadığımda yumuşak, doğal pembeliğinde, pırıl pırıl oluyor yüzüm. Testerlar bitince büyük boyunu alacağım.

Cyrene Youth Defense Moisturiser; Aman Allahım o nasıl bir gerginlik yaratmaktır öyle. Yine çok az miktarı yüzüme yetiyor, hızlı emiliyor ama gerginlik hissi o kadar yüksek ki sonrasında üstüne tekrar nemlendirici sürme ihtiyacı duydum.

Cyrene Epidermal Matrix Age Defying Hyaluron 3MW Serum; Ziyan olmasın diye saklama kabına almıştım. Acayip bereketli. İki damlası yüzüme ve dekolte bölgesine kadar boynuma yetiyor. Rahat dağılıyor sanki sürdükçe çoğalıyor. Hemen emiliyor. Kadife hissi veriyor, sıkı ve dinç gösteriyor.

2016'yı bitenlerimle bitirmek istedim :) Her şey yenilensin diye.


    *******************************************************


Herkese zor gelen bir yıl yaşadık. Haksızlık, hukuksuzluklarla, acı ve endişeyle, korku ve göz yaşlarıyla, umutsuzlukla doluydu günlerimiz.

Diliyorum 2017 ile birlikte huzur dolsun kalplerimize. Attığımız adımlar başarıyla yol bulsun, ferahlayalım, temizlenelim, yenilenelim.

Tıkanmış ve kaybolmuş hissettiğim bir dönemde iyi ki blogumu açmışım. Uğrayan, yorum yapan, yazdıklarımı beğenip paylaşan herkes ışık oldu bana, haberiniz yok.

Hepinizi seviyorum.


Hoş gelsin 2017.


Görüşmek üzere :)


Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

36 yorum

  1. Eline sağlık canım ben daha bitiremedim yazmayı baya bir bakım ürünü bende de var agiss asetonu öneririm çok başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mona :) Agiss'in asetonunu görmedim hiç, görünce alayım. İyi seneler :)

      Sil
  2. Ben de son yazımı bitenler olarak yazıp, evdeki çöpleri attım Gökçe'm😊 Flormar cilt bakım ürünlerine de sayende daha ılımlı bakmaya başladım, senin beğendiklerinden deneyeceğim sanırım.
    2016yı hiç birimiz sevmedik be yazık ki🙁
    Umarım 2017 hepimize huzur ve sağlık getirir. Hepimizin en çok huzura ihtiyacı var. Güzel bir yıl olsun canım, şimdiden mutlu yıllar😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin diyorum Blana'm :) Bi ferahlayalım artık dii mi? Senin kozmetik bitenlerin muhteşeeem :)

      Sil
  3. Ne çok ürün bitirmişsiniz :) Kozmetik hariç :)) Tam o esnada güldüm. Esprili bir dille yazdığınız için yani :) Her şeyin gönlünüzce olduğu musmutlu bir yıl diliyorum ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye Kalpli Kadın, çok teşekkür ediyorum :)))) Aslında bitmek üzere olan çok şey var da her gün makyaj yapmadığımdan bitemiyorlar :)))) İyi seneler diliyorum :)

      Sil
  4. memnun kaldığınız bir saç maskesi oldu mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilay, Vatika sarımsaklı maskeyi kullanıyorum bu ara oldukça beğendim. Şampuan sonrası saç kremi bile kullanmama gerek kalmıyor. Bir de watsons one minute maskeyi almıştım aylar önce ama kullanırken inanılmaz saçımı döktüğü için tekrar denemeye korktum :)) Saç boyalarının içinden çıkan maskeler gibi etki ediyordu.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Oh Maşallah Gökçecim 2017'ye temiz başlangıç diye buna derim 😊 İyi seneler sevgiler 😍

    YanıtlaSil
  6. gelsin ozamaan yeniler :) mutlu seneler dilerim

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle tüm iyi dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olur, ülkemizce mutlu oluruz inşallah. Ürünleri bitirince mutlu oluyorum ben, sizde çok fazla ürün bitirmişsiniz ne güzel. :) Bu arada flormarın cilt ürünleri olduğunu bilmiyordum, flormar mağazasına uğrayıp bakmalıyım neler var neler yok. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kırmızıbaşlıkız, ummaya devam edeceğim :) İndirim zamanları muhakkak göz at gece kremi, göz kremi filan da var :)

      Sil
  8. Mutlu, sağlıklı, huzurlu bir yıl dilerim öncelikle. Ne kadar fazla ürün var maşallah :) Ben bakım ürünlerinde genellikle aynı markayı almaya özem gösteririm. Cildim öyle alıştı ya da yeniliğe pek açık değilim öyle diyeyim. Güzel ve ayrıntılı bir tanıtım yazısı olmuş. Eskiler çöpe gittiyse şimdi sıra yenilerde :) Sevgiler..

    www.mrsgoksin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Mutlu yıllar dilerim durlanmayan saç kremi hiç kullanmadım hemen alıp denemek istiyorum. Anladığım kadarıyla memnun kalmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nil, ben de iyi seneler diliyorum. Çok çeşidi var bu durulanmayan saç kremlerinin. Elseve oldukça işimi görmüştü, 2chic'te baya güzel. Gratis'e gidersen bi göz at :)

      Sil
  10. Benim haberim varrrr :) Aynı hisleri paylaşıyoruz.Yazmak iyi geliyor hele yazdıklarının okunması,yorum alması daha da iyi geliyor,biliyorum...Güzelliklerle dolu bir yıl diliyorum...

    YanıtlaSil
  11. Garnier Misel Su bence de gereksiz abartılmış bir ürün.Makyajı tamamen temizlemiyor.Özellikle göz makyajını. Bu anlamda mecburen çift fazlı ürünleri kullanıyorum. 2000 caloriden ben memnun kalmıştım ama yine de beğenmediğim bir ürün olduğunda ben de bekletmiyorum,derhal kurtuluyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz kalabalıktan aradığımı bulamıyorum sonra :) Yakınımda bi tanıdığım olsa biriktirip ona vereceğim kullanamadıklarımı. Atınca da üzülüyorum :)

      Sil
  12. Keyifle okudum :) Maaşallah ne çok ürün bitirmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esmanur :) Tabi ki benimki bir aylık filan değil, aylık hazırlamayı deneyeceğim. Muhtemelen en çok ıslak mendil filan çıkar. Çocuklar sağolsun :))))

      Sil
  13. Oncelikle iyi seneler.
    Ne faydali bir yazi olmus boyle toptan yorum olunca. Ben kozmetik cahili bir insanim, kafamda iyi bildigim markalari alir, kirk yilin basinda kullanirim. Sizin listede benim adini duymadigim urunler var :D
    Biri hucresel su. Heveslendim, alip denemek lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu seneler De Kubad :)
      O hücresel su benim kuru cildime harika geldi. İndirimine denk gelirsen bi şans ver :))

      Sil
  14. Renkli kozmetik bitirememe konusunda ben de özürlüyüm Gökçe :)) Nivea Fresh Activ beni tıkamayan en sevdiğim deolardan. Cyrene testerları ben de açsam artık. Bu Coslys duj jeli o kadar kötü mü, ben henüz açamadım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül'cüm aynıyız desene hehehehehe, tester kutusu yaptım evde aldı başını gitti. Şimdi deniyorum yavaş yavaş. Bazen öyle işime yarayan şeyler çıkıyor ki hazine bulmuş gibi oluyorum :) Sevemedim ben Coslys şampuanı. Kokusu da hoşuma gitmedi. Neyseki çocuklar köpük yapıp oynadılar :) Öpüyorumm.

      Sil
  15. Ay biz de seni çok seviyoruz canim duygulandim simdi 😢

    YanıtlaSil