bakım

DERMABiEN MELACURE REGENERATiNG LiPOSOMAL C SERUM İNCELEMESİ

23:06:00

Merhaba! Sizleri bu kış tanıştığım, ürünlerini içerik ve işlev olarak çok beğendiğim bir markayla tanıştıracağım. Dermabien. 

dermabien melacure regenerating liposomal C serum incelemesi 1

Dermabien, Dr. Aslı Eralp tarafından kurulan bir dermokozmetik AR-GE ve üretim firması. Dört ana seride profesyonel dermokozmetik ürünleri bulunuyor.

  • Dermasolar SPF50+ Günlük Bakım ve Koruma Serisi
  • Acn-non Akne Karşıtı ve Sebum Düzenleyici Bakım Serisi
  • Melacure Anti Aging Etkili Leke Karşıtı Bakım Serisi
  • Dermisvital Kırışıklık Karşıtı Premium Bakım Serisi
Dermasolar ve Melacure serilerinden iki başarılı ürününü anlatacağım. Bugünün konusu Dermabien MelaCure Regenerating Liposomal C Serum.

Serum size ulaştığında jelatinin üzerine dikkat çekici şekilde yazılmış bir not yapıştırılmış olduğunu göreceksiniz. "SPF50+ güneş koruyucuyla beraber kullanmanız tavsiye edilir" diyor. Bu o kadar önemli bir uyarı ki, notu gördüğümde kullanım öncesi sonrası tüm detayların düşünülmüş olduğunu fark etmek çok hoşuma gitti. Ben de buradan tekrar hatırlatayım. Rutininize C Vitamini eklediğinizde gündüzleri güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin ki kullandığınız ürünün etkilerini görebilin, cildiniz lekeyle tam olarak savaşabilsin.

MelaCure Regenerating Liposomal C Serum Özellikleri

dermabien melacure regenerating liposomal C serum incelemesi

MelaCure Regenerating Liposomal C Serumun içeriğindeki etken maddeler %15 L-Ascorbic Asit, %4 Niasinamid, %0.4 Glutatyon, %0.2 Hyaluronik Asit, Aloe Vera, Cadı Fındığı, Shea Yağı, Panthenol, E Vitamini.

  • İçeriğinde bulunan %15 Liposomal L-Askorbik Asit ile dermis tabakasına ulaşarak cildi sıkılaştırıp ince kırışıklık görünümünü azaltmayı ve  ton eşitlenmesine yardımcı olmayı 
  • Glutatyon ve E Vitamini ile C Vitaminin antioksidan etkisini yükseltmeyi
  • Hyaluronik Asit ile cilt nemliliğini arttırmayı amaçlıyor. 

Glutatyon tek başına C ve E Vitaminlerini aktive etme ve leke oluşumuna karşı cildi koruma potansiyeli olan bir molekül. 

İçerik listesini fotoğrafta da görebilirsiniz. 

dermabien melacure regenerating liposomal C serum içerik

Bir C Vitamini serumunun ışıktan korunması gerekiyor. Koyu renkli cam şişe ve cam damlalıkla düzgün bir ambalaj seçimi yapılmış.

30 ml ve açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. 

MelaCure Regenerating Liposomal C Serum Kullanımı


Tüm ciltler için kullanıma uygun olduğu belirtilmiş. Benim deneyimime göre kuru ve normal ciltler kullanırken daha fazla nemlendirme ihtiyacı duyabilir. Karma ve yağlı ciltler rahat kullanır.

C Vitamini serumlara has olan koku Dermabien MelaCure serumda yok. Narenciye kokuyor. İçeriğin sonlarında parfüm bulunuyor.

İlk açtığımda açık sarı renkti, kullanırken daha koyulaştı. C Vitaminlerinde bu sorun yaşanıyor o yüzden havayla temasını kısa tutmaya çalışıp kapağını sıkı kapatıyorum. Videoda ilk halini, aşağıdaki fotoğrafta da şimdiki halini görebilirsiniz.

Burada yeni açtığım zamanki rengini ve cildimde duruşunu izleyebilirsiniz.

Günde iki kere, sabah ve akşam yüz, boyun, dekolte bölgesine 5-6 damla kullanılması önerilmiş yine benim deneyimime göre günde iki defa kullanımı hassasiyet yaratabiliyor.

Yapısı su gibi, sürdüğümde cildim hızlı şekilde emiyor. 

dermabien melacure regenerating liposomal C serum incelemesi 2
dermabien melacure regenerating liposomal C serum incelemesi 3

İlk kullanmaya başladığım zaman gündüz ve gece günde iki kere olacak şekilde rutinimi ayarladım. Cildiniz C Vitaminine ve oranına alışıksa ister sabah ister akşam kullanabilirsiniz. Daha önce yine bu oranlarda bir C Vitamini serum kullanmış olmama rağmen bir kaç kullanımdan sonra cildim kızarmaya, hassasiyet oluşmaya başladı. Her serum birbirinden farklı, etken maddeler değiştikçe cildimizin tepkisi de değişiyor. Bendeki sebebin C Vitamini ve Niasinamidin birlikteliği olduğunu düşünüyorum. Önce kullanımımı sadece gece rutinine aldım, cildim tam rahatlamadı. Nemlendirici kremlerimin etkisini hiç hissetmiyordum kuruluk hissediyordum. Sonra iki günde bir kullanarak cildimi alıştırdım, iki hafta sonunda her gün kullanabilir oldum. 

Günlük kullandığım yaklaşık bir aylık sürenin sonunda cildimin daha berrak, daha aydınlık, daha diri görünmesini sağladı. Lekeler konusunda, çillerim hariç belirgin lekelerim yok. Cildimdeki sıkılaşma ve aydınlık görünüm beklentimi karşılıyor. Düzenli ve uzun süreli kullanımda lekeler üzerinde etkili olacağına inanıyorum.

Güneş kremi kullanmayı hiç ihmal etmedim. İncelemesini yakında paylaşacağım Dermasolar Age Defence Cream Lightly Tinted SPF 50 ile iyi ikili oldular. 

Siz de C Vitamini arayışındaysanız ya da cilt ihtiyacınıza göre hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız Dr. Aslı Eralp ile iletişime geçebilirsiniz.

Dermabien ürünlerine online mağazalarından ulaşabilirsiniz.


Görüşmek üzere :)


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.



Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

0 yorum