güneş kremi

PURiTO KLAiRS SPF SKANDALI SONUCU VE KORENDY'NİN TUTUMU

12:50:00

Merhaba! Geçtiğimiz yılın sonunda ortaya çıkan Kore güneş kremleri SPF skandalını duymuşsunuzdur. Duymayanlar için kısa bir özet geçip durumun şimdiki halini anlatacağım.

purito klairs spf skandalı sonucu

Olay ilk olarak dünyaca ünlü Purito Centella Green Level Unscented Sun SPF 50+ güneş kremiyle başladı. Yüksek koruyuculuğu, cilde bakım yapması, yapısı, hafifliği, ciltte beyazlık bırakmamasıyla büyük övgü toplayan bu güneş kreminin gerçek olamayacak kadar güzel olması herkesi şaşırtıyordu. Zaman içinde ürünü kullanırken güneş yanığı olanlarla ilgili duyumlar artmaya başlayınca içerik inceleyen ünlü web sitesi INCI Decoder'in kurucusu Judit Racz bu kadar düşük güneş filtresi kullanılıp yüksek koruyuculuğun nasıl elde edildiğinden şüphelenerek bağımsız bir laboratuvara örnekler gönderdi ve ürünün değeri ambalajındaki gibi SPF 50 değil SPF19 çıktı. Detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

inci decoder purito güneş kremi spf skandal

Gözler bir anda bütün Kore güzellik ürünlerine ve güneş kremlerine çevrildi. Purito, güneş kreminin Kore Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylandığını söyledi. Daha fazla araştırma için bağımsız laboratuvarlara yolladı ve üç güneş kreminin satışını durdurdu. 1 Haziran - 9 Aralık tarihleri arasında güneş kremini satın alanlara para iadesi yaptı. 

purito skandal güneş kremi spf açıklaması

Bu süreçte formülleri benzerlik gösteren Klairs ve bir çok firma da güneş koruma ürünlerinin satışlarını durdurdu ve araştırma için laboratuvarlara gönderdi.

klairs spf ilk açıklama

Bir kaç ay önce Klairs Soft Airy UV Essence güneş kremini almıştım. Sonucun ne olacağını dikkatle izlemeye başladım.

Türkiye distribütörü Korendy'de Klairs güneş koruyucuların satışını durdurdu. Durumu anlattığım bir Instagram hikayeme global testlerin devam ettiği ve henüz Klairs ile ilgili bir açıklama yapılmadığı cevabını verdiler. 

Olay o dönem K-Beauty güneş koruma ürünleri üzerinden gitse de güneş kremi skandalları bir çok ülkenin ürettiği ürünlerde, dermokozmetik markalarda da oluyor. Sadece K-Beauty'ye mal etmemek gerekiyor. Bunu lütfen unutmayalım.

Bu süre boyunca bilgi edindiğim Türkiye'deki iki harika kaynaktan da size bahsetmek istiyorum. 

İlki tam bir K-Beauty kraliçesi olan @bubenimpartim Fatma, gelişmelerle ilgili tüm bilgileri anlık olarak takipçilerine aktardı. Kore güzellik ürünlerini en iyi onun tanıdığına inanıyorum. 


@bubenimpartim

Ve Çisem Çakır. Youtube kanalında yayınladığı uzun soluklu, konuyu derinlemesine araştırdığı Güneş Kremi Skandalları videosuyla bilmediğimiz bir çok konuda bizi aydınlattı. 


Çisem Çakır Naturally Serein Güneş Kremi Skandalları


Elimizde kalan ürünler için "Düşük SPF hiç SPF'den iyidir" diyerek sonucu beklemeye başladık :)

Klairs güneş kremimi güneşin yüzünü hiç göstermediği zamanlarda ve evden hiç çıkmayacağım zamanlarda kullandım. O kadar da güzel bir yapıya sahipti ki her kullandığımda size yazmakla yazmamak arasında kaldım.  

Dün beklediğim sonuç açıklandı. Klairs üç ürününün SPF değerlerini Instagram hesabında yayınladı. Güneş korumam 12.4 SPF çıkmıştı. Şaka gibi.

klairs güneş kremi spf açıklaması

Hemen Korendy'ye sordum ve hızlı şekilde dönüş aldım. Klairs'in UV telafi programı başlattığı bilgisini verdiler ve başvurumu gönderebileceğim bir link yolladılar. Başvurumu yaptım ve sonucunu bekliyorum. 

Sabah Korendy'den gelen maili gördüm. Klairs UV Telafi Uygulaması hakkında bilgi veriyordu. Ben erken davranıp bilgi almıştım ama süreci bu kadar sıkı takip etmeyenleri de haberdar ediyordu. İşte bu maili gördükten sonra size bu yazıyı yazmaya karar verdim. 

korendy klairs uv telafi uygulaması


Çünkü, olumsuz olaylar özellike ülkemizde sessiz kalarak çözümlenmeye çalışılıyor fakat hiç işe yaramıyor. Korendy'nin bu derece atak davranması hoşuma gitti. Belki distribütörü olduğu firmanın tavrını korumak zorunda olduğundan belki kendi verdiği önemden bu kısmını tam olarak bilemiyorum. Yine de başarılı bir ele alış, mağdur olanı bir daha mağdur etmeme çabası sizlerle de paylaşılmalıydı diye düşündüm.

Sonuç hakkında buraya not düşerim.


Şimdilik görüşmek üzere :)


Beni anlık olarak @blogluyorum ve @gokcebagtir Instagram hesaplarımdan takip edebilir, incelemelerim için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.




Bunlarla da ilgilenebilirsiniz!

2 yorum

  1. gerçekten 12 spf nedir öyle neyse ki hemen telafi etme yoluna gitmişler..

    YanıtlaSil
  2. off peki var mıdır bu güneş kremi kadar harika hissettireni ne koymalıyız yerine :(

    YanıtlaSil